Генерален штрајк на СОНК

• Креатор на темата Креатор на темата alex-st
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа стварно ме збунаја...
овие од синдикатов велет ако не штрајкувет училиштава ќе ги тужиме пошо тие одлучувале дали ќе има штрајк или не
овие од министерство велет ако штрајкувет училиштава ќе ги казнат пошо не било прописно со закон:uvo:
и сеа незнам дали да одам нашколо или не

И претходно реков,Полуда Држава не пости дефинитивно.....

Сеа стварно ме збунаја...
овие од синдикатов велет ако не штрајкувет училиштава ќе ги тужиме пошо тие одлучувале дали ќе има штрајк или не
овие од министерство велет ако штрајкувет училиштава ќе ги казнат пошо не било прописно со закон:uvo:
и сеа незнам дали да одам нашколо или не

Да ти помогнам во изборот... не оди. :smir:

Еве телма глеам се закануваат ако нема настава 300 евриќи и разрешување на директор.
Па никој нема да иде.:vozbud::vozbud:
Ај ако толку сакате штрајк штрајкувате.Ако не терате ај нема да идеме а баш сакавме.:vozbud::vozbud:

Еве телма глеам се закануваат ако нема настава 300 евриќи и разрешување на директор.
Па никој нема да иде.:vozbud::vozbud:
Ај ако толку сакате штрајк штрајкувате.Ако не терате ај нема да идеме а баш сакавме.:vozbud::vozbud:

Па и на директорие поише им одговара ние да не идеме.Така ќе имаат алиби зошто не се одржува наставата.

Јас сум за покачување на платите на професориве, но дури откога ќе се преземат рестриктивни мерки за унапредување на образованието кои тие го даваат.

Па вака ако логично размислам и сакам да има настава за да у сабота не обработуваме.Ама и да нема во саботи не им одам.

Не е во ред ова што го прават. 15 години не побарале покачување, сега кога владее светска економска криза?
Претеризам е ова. Обичен работник зема плата од 8 000 денари со 8 часа дневна работа, нив ништо не им чини.

Само утре ке се штрајкув, или ке продолжи штрајкот- вторник, среда, чет.. итн?

Ни утре нема да штрајкуваат-им го разби гвујо штрајкот еве сега усрани се сите и ќе работат утре...

Ни утре нема да штрајкуваат-им го разби гвујо штрајкот еве сега усрани се сите и ќе работат утре...

Чак Норис дали е за или против штрајкот?:vozbud:
Ти си главниот тебе треба да те слушаат не грујо.

Не заебавај бе:smir:
Против-нормално!Ни платата што ја имаат не ја заслужуваат(ладат тестиси по цел ден)а не пак повисока!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom