Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Еве кој се ѕверојте :), плаќајте си вие за онлајн играње :). (мамицата мамина, сега го кажуваат ова, кога веќе ја зедов играта :nerv:)

Абе друже тоа ти е СОНИ, фирма се тие не се заебанција. Работата е како да му дадеш на клентот повеќе за истите пари а не како повеќе пари да му земеш:salut:

Според мене, најголем виновник за уништувањето на ПЦ гејмингот е пиратеријата... Не сум запознаен со конзолите (немам ни XBox ни PS), но знам дека имаат доста подобра заштита од пиратерија... (PS3 уште раобти само со оргинали?)..
Компаниите не добиваат големи профити од пц гејмингот, бидејќи доста голем дел од пц гејмерите не купуваат оргинали.. За singleplayer игри, доста е полошо... 90% не играат оргинал..

Сепак има неколку фактори што го оддржуваат ПЦ гејмингот, некои повеќе, некои помалку..
Има доста луѓе кои би уживале во правење на конфигурација, оддржување на компјутерот и останати работи кои конзолашите немора да ги прават.. Но има една негатива тука.. Лошо се одразува на парите (што е во земја како Македонија, многу голем проблем..)..

Гејмплејот на доста игри кај ПЦ, кај кои не се гледа графиката/звукот... (WoW, CS, Warcraft 3, Starcraft 1 и еден куп Free MMO кои се доста играни..).

Компетитивноста според мене највеќе го оддржува пц гејмингот... Про гејмингот се врти околу пц, многу ретко на конзоли (CoD, Halo, Tekken.. за други не сум слушнал..)..
Тука се врти голема сума на пари..
Турнири како CPL, IEM, WCG, DreamHack, компании како Steelseries, Razer, Cooler Master, Antec.. Што мислите.. Зошто сеуште се игра CS од 2003, Starcraft од 1998, Warcraft од 2003?

ПЦ гејмингот не е мртов, не е пред умирање и не се уништува. Всушност иднината на уредите за една намена не е светла. Ако порано имавме 1 мп3 плеер, 1 мобилен, 1 PDA, сега сетоа тоа го има во 1 iPhone. Повеќенаменските уреди ќе доминираат во иднина, а ПЦ е таков. Конзолите не се такви.

Според мене, најголем виновник за уништувањето на ПЦ гејмингот е пиратеријата... Не сум запознаен со конзолите (немам ни XBox ни PS), но знам дека имаат доста подобра заштита од пиратерија... (PS3 уште раобти само со оргинали?)..
Компаниите не добиваат големи профити од пц гејмингот, бидејќи доста голем дел од пц гејмерите не купуваат оргинали.. За singleplayer игри, доста е полошо... 90% не играат оргинал..

На балканов да, но на запад (ЕУ, САД) и на далечен исток (Јапонија, Ј. Кореа) успешно се продаваат. Плус излегуваат нови онлајн заштити кои едноставно не се пробиваат освен ако украдиш акаунт.

Компетитивноста според мене највеќе го оддржува пц гејмингот... Про гејмингот се врти околу пц, многу ретко на конзоли (CoD, Halo, Tekken.. за други не сум слушнал..)..
Тука се врти голема сума на пари..
Турнири како CPL, IEM, WCG, DreamHack, компании како Steelseries, Razer, Cooler Master, Antec.. Што мислите.. Зошто сеуште се игра CS од 2003, Starcraft од 1998, Warcraft од 2003?
ПЦ гејмингот е толку голем што компетитивниот дел е само децимален процент. Барем мене така ми се чини.

да pc гејмингот не е мртов али козолите заземаа голем замав и голем дел од пазарот но сеуште пц за стратегии е незаменлив

Ај да ве поздравам со скриншот од десктопот мој

бујрум

27420625.jpg

^^
^
Како никогаш да не сте биле фанбојци. Немора на козола, на нешто (игра пример) сте биле сигурно.

^^
^
Како никогаш да не сте биле фанбојци. Немора на козола, на нешто (игра пример) сте биле сигурно.

Никогаш. А и кога би бил фанбој, секако не би се одлучил да фаворизирам snorefest игра која ужасно се продаде (затоа што е ужасна) и конзола со тираж 45% фаличен.

A WoW колку години ја играш? Јасно е дека си фан на играта. Или ја играш туку така?

А и кога би бил фанбој, секако не би се одлучил да фаворизирам snorefest игра која ужасно се продаде (затоа што е ужасна) и конзола со тираж 45% фаличен.
Тоа е твое мислење за играта. А за конзолата, малце ја напумпа бројката. Малце повеќе ја напумпа.

Иначе ако се прашува некој, немам конзола (освен еден NES клон или што и да е) и не сум фанбој на ниедна.

Никогаш. А и кога би бил фанбој, секако не би се одлучил да фаворизирам snorefest игра која ужасно се продаде (затоа што е ужасна) и конзола со тираж 45% фаличен.

Чудни сте иначе кога јас зборувам за бројки за пс3 се буните сите. Ако не ти се свиѓа играта не ти се свиѓа јас неможам да те убедувам во нешто што не сакаш ни да слушниш.

A WoW колку години ја играш? Јасно е дека си фан на играта. Или ја играш туку така?

Тоа е твое мислење за играта. А за конзолата, малце ја напумпа бројката. Малце повеќе ја напумпа.

Иначе ако се прашува некој, немам конзола (освен еден NES клон или што и да е) и не сум фанбој на ниедна.

Sephiroth е во право во однос на бројката на расипани X-box-ови, прочепкај на нет и ке видиш:toe:

Sephiroth е во право во однос на бројката на расипани X-box-ови, прочепкај на нет и ке видиш:toe:

Имам прочепкано, не бери гајле. 45%... не бидете смешни.

Затоа што никој не ни кажува точни бројки, спред мене бројката на проблематични xbox и е негде меѓу 3% и 15%.

Имам прочепкано, не бери гајле. 45%... не бидете смешни.

Затоа што никој не ни кажува точни бројки, спред мене бројката на проблематични xbox и е негде меѓу 3% и 15%.

А браос. *facepalm*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom