Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dani^^^ напиша:
Homoseksualnosta e neprirodna pojava t.e poremetuvanje dosta slicno na bolest koe e povrzano so hormonite vo covekovoto telo kako i so stabilnosta ili labilnosta na karakterot. Da ne spomuvam tuka i vo kakvi uslovi rastel covekot,dali imal povekje ljubov od majka mu ili tatko mu, dali bil matretiran i tn i tn...Isto taka - deneska od site homoseksualci ,barem edno 30,40% se deklariraat kako homosi (tamu kaj sho mozat)samo za da bidat razlicni.
Неинформираност.

Svetovid напиша:
Pred da im tekne takvo nesho neka vidat ovde:
http://www.b92.net/specijal/gay-parada/gay-saop.phtml
:twisted:
Ако се воодушевувате на Српските методи на промовирање на сила... тогаш... :roll: Веројатно Јован Вранишки ви е владика.

Garfield напиша:
yin yang напиша:
ZisDead напиша:
Ај да не спориме околу системи на вредности.
Не е тоа „систем на вредности”. Медицинските истражувања покажаа дека хомосексуалноста НЕ Е болест.
Впрочем... и Александар Македонски бил бисексуалец.
И првите луѓе биле канибали, па не е за пофалба. А кога сме кај егибиционизмот, што ако после некоја година се посака да се прави child molestors parade?
Ако ги прочиташе сите мои постови, ќе заприметеше (можеби) дека јас сум ПРОТИВ геј парадата.

OBDN напиша:
Svetovid напиша:
RaGeAnGeL напиша:
Dani^^^ ti devojko ocigledno imas mozocki zakrzlavuvanja
Dali kje bidesh taka dobra da elaborirash zashto e Dani-kaj-li-se-tie-e*eni-znakchinja-sho-gi-staila-do-imeto mozochno zakrzhlavena? Moite stavovi se sosem isti so nejzinite, de te molam daj gradacija za mene!
Jas mislam deka ona samo loso se izrazi :) i mislese da kaze deka so razmisluvanjata ste malku nazad, (vo odnos na ona deka e bolest), t.e. ostanati nekade pred 1973 koga Asocijacijata na Psihijatri od US of A, ja ima trgnato homoseksualnosta od listata na bolesti.
Ili mozde malku posle toa, zakrzlaveno pred 1992 koga Svetskata zdravstvena organizacija prestanuva da ja klasificira ko bolest, posle mnogu brojni medicinski istrazuvanja i analizi, so koe posle toa pocnuvaat site doktori niz svetot da se soglasuvaat -- Britanija vo 1994, Kina vo 2001 i site ostanati medicinski i strucni lica posle milioni istrazuvanja se soglasuvaat deka homoseksualnosta ne e bolest i prestanuvaat da ja klasificiraat ko takva, i sledstveno prestanuvaat da ja lecat i iznaogjaat lek, zatoa shto zaklucile posle milion istrazuvanja deka bolest ne e.
Ima knigi, u biblioteki, knizari i na mnogu drugi mestinja ;-)

Благодарам.

И да се надоврзам:
The Natural "Crime Against Nature"
A Brief Survey of Homosexual Behaviors In Animals

http://www.bidstrup.com/sodomy.htm

ok ok ok jas se izvinuvam samo loso se izraziv. Posoodvetno i politiki korektno valjda, za da ne se uvredi nekoj trebase da recam, mozoceto ti e neinformirano ako uste mislis deka e bolest. Mozda i zemjinata topka e seuste ploca? koj kako si miluvat :)

Svetovid напиша:
RaGeAnGeL напиша:
Dani^^^ ti devojko ocigledno imas mozocki zakrzlavuvanja
Dali kje bidesh taka dobra da elaborirash zashto e Dani-kaj-li-se-tie-e*eni-znakchinja-sho-gi-staila-do-imeto mozochno zakrzhlavena? Moite stavovi se sosem isti so nejzinite, de te molam daj gradacija za mene!

per jasno mi e tvoeto mislenje i na Garfield i na ushe nekolku zato so na durga tema imame muabet za to praeno...ali manje bitno kako so veke kazav jas pogreshno se izraziv...t.e.se izraziv vo moj(nesoodveten)stil :wink:

RaGeAnGeL напиша:
ok ok ok jas se izvinuvam samo loso se izraziv. Posoodvetno i politiki korektno valjda, za da ne se uvredi nekoj trebase da recam, mozoceto ti e neinformirano ako uste mislis deka e bolest. Mozda i zemjinata topka e seuste ploca? koj kako si miluvat :)

Ti ne se izrazi losho tuku samo ja pokazuvash tvojata kultura .Okej e , misli sho i da mislis ama otidi do katedrata za Psihologija i informiraj se tamu . Jas imam otideno bidejki predhodno razmilsuvav kako tebe -samo so malce podobar recnik go izrazuvav toa- pa posle na osnova na cvrsti fakti go smeniv mislenjeto. Kako i da e pak kje kazam -Ne sum protiv homoseksualnosta DOMA !Sum protiv Se ona shto mene vizuelno me zagaduva u javnost . Pozdrav devojko....

Garfield напиша:
Ако се е в ред, зошто се рекламираат. Зошто хетеросексуалците не се рекламираат. Мислам дека станува помодарство, се претерува исто како што се претерува/ше со womens lib!!

Tocno taka!

Dani^^^ напиша:
RaGeAnGeL напиша:

Ti ne se izrazi losho tuku samo ja pokazuvash tvojata kultura .Okej e , misli sho i da mislis ama otidi do katedrata za Psihologija i informiraj se tamu . Jas imam otideno bidejki predhodno razmilsuvav kako tebe -samo so malce podobar recnik go izrazuvav toa- pa posle na osnova na cvrsti fakti go smeniv mislenjeto. Kako i da e pak kje kazam -Ne sum protiv homoseksualnosta DOMA !Sum protiv Se ona shto mene vizuelno me zagaduva u javnost . Pozdrav devojko....

Баш ме интересира, кој психолог ти кажал дека хомосексуалноста е болест?

takva sum jas nekulturna i to e moj problem ama ako sakas i za to da ojs da se rasprashas na katedrata za Psihologija slobodno odi :wink: nejse....koja crna katedra koj gluposti mi kazvis to e cudo...nemam nisto protiv tebe...imam i te kako protiv tvoeto izvitopereno razmisluvanje i osuduvanje na drugive

OBDN напиша:
Dani^^^ напиша:
Ne e mestoto tuka za taa diskusija samo da ti kazam deka e vistina i deka cvrsto stojam pozadi svojot stav zosto i samata go imam videno toa vo povekje navrati .... I ne navreduvam samo kazuvam vistina...

da da vistina e, citav vo tvojata doktorska disertacija. I da si stoish pozadi stavot ic da ne mu ja mislis.

Ako ti si homo ili bi -izvini .Vistinata ponekogash znae strasno da gi pogodi lugjeto. Od kaj pa znaes ti jas dali imam ili nemam doktorska disertacija na taa tema? Kolku jas imam citano i diskutirano na ovaa tema isto mu se fakja kako doktorat da imam napisano.I use edna rabota- ne e se crno i belo : Ili kje gi prifatam i kje proklamiram Homoseksualnost bez granici ili kje gi mrazam i kje sakam da gi ispoubijam. Ne bidi (ocigledno) subjektivna !

Dani i mene bash me interesira shto velat na katedrata za Psihologija vo Skopje? jas se izvinuvam shto temata zabeguva, ama ovakvi informacii mi se strasno bitni, posebno koga jas ne sum zapoznaena... sto retko se slucuva.

Nego ... stvarno me interesira. Bi cenela ako dobijam ime na doktor ili kniga kade toa go imashe procitano ili cueno (pred 1994 ne se prifakja btw)
Moesh i pft da mi pratish :)

yin yang - neam namera sea tuka da propovedam dali e ili ne e bolest . E neprirodno i toa e toa. Prifati go ili ne go prifakjaj -tvoja rabota. Ti kazav idi informiraj se onamu kade shto mozat da ti dadat odgovor a ne tamu kade shto kje ti go kazat ona shto sakas da go cues.

Дискутирајте без меѓусебни навреди! И држете се до темата, имате и друга тема за вашите ставови во врска со хомо и бисексуалност!

Dani^^^ напиша:
OBDN напиша:
Dani^^^ напиша:
Ne e mestoto tuka za taa diskusija samo da ti kazam deka e vistina i deka cvrsto stojam pozadi svojot stav zosto i samata go imam videno toa vo povekje navrati .... I ne navreduvam samo kazuvam vistina...

da da vistina e, citav vo tvojata doktorska disertacija. I da si stoish pozadi stavot ic da ne mu ja mislis.

Ako ti si homo ili bi -izvini .Vistinata ponekogash znae strasno da gi pogodi lugjeto. Od kaj pa znaes ti jas dali imam ili nemam doktorska disertacija na taa tema? Kolku jas imam citano i diskutirano na ovaa tema isto mu se fakja kako doktorat da imam napisano.I use edna rabota- ne e se crno i belo : Ili kje gi prifatam i kje proklamiram Homoseksualnost bez granici ili kje gi mrazam i kje sakam da gi ispoubijam. Ne bidi (ocigledno) subjektivna !

Hahhahah i ova so mojata seksualna orientacija e posle dlaboko naucno/psiholosko analiziranje na OBDN - subjektivniot subjekt? :poos: :poos:

OBDN напиша:
Dani i mene bash me interesira shto velat na katedrata za Psihologija vo Skopje? jas se izvinuvam shto temata zabeguva, ama ovakvi informacii mi se strasno bitni, posebno koga jas ne sum zapoznaena... sto retko se slucuva.

Nego ... stvarno me interesira. Bi cenela ako dobijam ime na doktor ili kniga kade toa go imashe procitano ili cueno (pred 1994 ne se prifakja btw)
Moesh i pft da mi pratish :)

Vo red.Kje ti pratam pokasno na pft i ime i kniga i duri i lokacija na toj covek . Sea nemozam zosto gi neam kaj mene. Pozdrav

OBDN rekov AKO SI...ne te znam ne te poznavam ne me ni interesira. Samo tolku te trogna temava shto pomisliv deka od licno iskustvo zboris. Ako te navredi toa izvini eve pak samo moja pretpostavka ...

кажето кога е точно да ги си ги земам тулумбашите и идам!...ред се редат ќе биди работата :pos:

Dani^^^ напиша:
OBDN rekov AKO SI...ne te znam ne te poznavam ne me ni interesira. Samo tolku te trogna temava shto pomisliv deka od licno iskustvo zboris. Ako te navredi toa izvini eve pak samo moja pretpostavka ...

Da me vregja?Shto ima navredlivo vo toa da se bide homo? Moze vo tvojot svet, ne u mojot. Plus, ti mislish mene taka moze da me vregja od sekoj?

Jas sto sum po seksualna orientacija tvoj problem ne e, najmalku e ovde za diskusia i najmalku zavisi od tvojata pretpostavka. MOeto mislenje ne zavisi od mojata seksualna opredelba od na nekoi. Zavisi od informiranost, percepcija, rasuduvanje i analiza.

Jas moze da sum i sreden rod,toa za tvoja analiza ne e. Taka da so pretpostavkite vrz osnova necii razmisluvanja doma. A so lugje koi svoite stavovi si gi pravdaat so etiketiranje na onie koi diskutiraat so niv, i baraat izgovor za toa drugo mislenje vo necija priroda a ne poznavanje i fakti, nemozam da imam diskusija, bidejki ocigledno e ogranicena.
Bidi mi dobra.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom