Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Теоријата дека Џон е пола Таргеријан е најлошо чуваната тајна во серијата/книгите.

Муабетот дека Серси ќе ги запали сите барем јас досега го немав сретнато

Во темава имаше некој пишано за второво.

едвај чекам да ја гледам епизодата кога гејмотронс ке ги нападнат десептиконс.

Пред да ја гледам епизодава, еден другар пиша - Turn on your kill count for this one. Немав поим што навистина значеше тоа, се дур не ја гледав епизодата. Мислев дека се работи за нова епска битка, која е подобра од таа што ја видовме претходната епизода, и дека ја чувале како изненадување за финалево, намерно не ставајќи ја во трејлерот. Мислев дека ќе биде во врска со Faith Militant vs Tyrell army ради судењево, мислев дека нешто наопаку ќе тргне за Лорас да ги натера да интервенираат, или Dorne vs. Lannisters ради добро познати причини. И дека ќе испоумрат бајаги луѓе. Бев во право дека пак ќе ги прикажат Дорновци, ама во сосема друг контекст испадна тоа, како и препоракава од другаров за епизодава. Се однесувало на познати ликови.

Да видиме:

Maester Pycelle
Lancel Lannister
Kevan Lannister
Mace Tyrell
Loras Tyrell
Margaery Tyrell
High Sparrow
Tommen Lannister
Walder Frey
+
3/4 King's Landing Lesser Royalty and Nobility
1/4 King's Landing Local Population

Kill Counter definitely warranted. Не знам дали сме имале епизода претходно каде имале толку многу луѓе како главни и споредни ликови онака одеднаш да ги скастрат.

Толку теории разглабав за Марџери, за да испадне се за џабе. Fuck you D&D. И сега ако не Марџери, кој ќе го легитимизира Гендри? Серси не е во потрага по нов маж any time soon, а тој што го има сигурно и го спрема, пошто ради нејзини глупости го загубија и последното дете, а он за истата, несторена работа веќе тргна еден владетел од престолот, а ова само му покажува дека е подеднакво или повеќе луда од т.н. Лудиот Крал. Може ќе смени титула во Queenslayer кај и да е :D. После може да се препушти на Бриен и да има деца со неа :P (Enter Tormund Love Triangle Here, With Equal Possibility of Tormund Fucking Jamie As Much As Brienne :D)

Среќен сум и што Арија џапнала неколку маски и знае како да ги користи! Дури и со имитирање на други гласови. И за R + L = Ј! :D

Чекај сеа, Џон е син на Рагар Таргеријан и Лијана Старк?

Што комбинација испаѓа ова? Дај просветлете ме :)

Со Дени што се паѓаат сеа?

Мислам дека Џон и паѓа внук на Дени или така нешто :D

Зашто неможе да има потомство?

Не осеќа ништо под појас.

Многу лош кастинг на Лиана Старк. Мизерната глумица што беше напалена тинејџерка во The Fall

Нели Теон и сестраму дојдоа кај калиси со понуда за 100 брода, а во последната сцена од епизодата има над илјада бродови
Јас имам пропуштено нешто или??

Нели Теон и сестраму дојдоа кај калиси со понуда за 100 брода, а во последната сцена од епизодата има над илјада бродови
Јас имам пропуштено нешто или??
Ја заробија флотата на тие што го нападнаа Мереен, плус Варис и однесе бродови затоа што кога замина тој рече ќе проба да донесе уште бродови затоа се појави во Дорн.

Епизодата беше убедливо најдобра досега :oleee:
Санса не беше задоволна многу многу кога го прогласија THE KING IN THE NORTH.

20160622_050819.png

Ice and fire confirmed? o_O

ЕПА ДА! :tapp:

Па парализиран е, дали е целиот оштетен од половината надолу? Ако Санса или Арја склопат брак во кој примарно ќе биде името на женската страна- matrilineal marriage, нивната лоза ќе продолжи.

Ова е единствениот аргумент за неможноста на Бран да има деца, дека е парализиран?

Која медицина го докажала тоа ако некој е парализиран дека не може да има деца да се изјасни тој такозвани доктор на науки тука :facepalm:

znaci sve kul ti veruvam...ali nekoj da mi kaze deka pocnal u april so game of thrones a nema naletano na nieden spojler..bi ti veruval ako si ziveel castaway na ostrov bez nikakva komunikacija so svetot....okej ve kapiram jako vi e...ali nemojte so losi muabeti deka nemate nikakov spoljer izedeno za najpopularnata serija u svetot momentov...so da otvoris random strana imas spoljer
Лол, жити се, ти сериите што не ги гледаш, гледаш што се случува во нив по интернет? И да сум видел нешто по социјалниве мрежи едноставно не сум го регистрирал пошто не знам ни значење, не знам ни кој е актерот, ништо. Глупости.

Музиката во кралството и на крајот:bravobe: Одлична глума на папата, колку беше горд кога Тајрел си ги признаваше гревовите и како после беше исплашен на крајот кога Марџори се обидуваше да избега. А сцената со Сем беше како шалтерски систем во Македонија, колку беше мрзлив тој:facepalm:.

Вака, како прво - режисерот на последниве 2 епизоди (истиот што ја режираше Hardhome минатата сезона) мора да добие повеќе (ако не сите) епизоди наредната сезона. Едноставно искина човекот, последните 2 епизоди се на ниво на филм, и тоа одличен филм. Маестрален build-up на почетокот, остави soundtrackot да зборува. Сцената со Томен беше супер. Без да дудлам понатаму, ГоТ со овој режисер е 10 класи подобра серија што не се потпира само на одличниот изворен материјал туку и на одлична кинематографија, сцени и е одлична серија и од технички аспект.

Музиката ме остави без зборови. Рамин Џавади се надмина себеси, ебење од композиции. За останатите номинации незнам, но овој добива Еми 100%. Музиката од целата сезона е на Спотифај за оние што сакаат повторно да ја слушат.

За дејството нема многу да зборувам, добар дел од настаните беа очекувани. Сакав да падне Ѕидот сезонава па наредната да биде чаши чинии лудило ама змејовите на прагот од Вестерос се доволна утеха. За оние што имаат проблем со тајмингот на сцените, карактерите, локациите - испомешани се (како и во книгите), а плус не треба да се заборави дека ако ние видеме карактер во еден момент не значи дека наредниот пат кога ќе го видиме истиот поминале 18 минути како во епизодата. Едноставно заборавете на "грешки" од тој тип.

Незнам како може Серсеи да си го ископала гробот кога всушност излезе од него. Серсеи беше прежалена и готова, ќе беше егзекутирана. Затоа и Томен нејќеше да оди на судењето на почетокот, знаеше дека поради него мајка му ќе одеше јабана. Серсеи одигра маестрално во услови кога немаше скоро никаков простор за маневри и други решенија. Се спаси себеси и син и притоа уништувајќи ги сите непријатели. 100 муви со еден удар. Она што заеба работа е тоа што Томен се нема изметнато на неа и реши да се фрли од тераса. Точно е и дека е луда - собата со тронот при крунисувањето, т.е. осветлувањето и декорот потсетува на сцената со Лудиот Крал. Додај и оној црниот воен фустан и исплашената аристократија во собата...убавини. Џејми ќе и пресуди исто како што му пресуди на Лудиот Крал кога овој сакаше да пали кај стигне.

Се на се многу добра сезона, можеби и најдобра ако го игнорираме мрчателот во нас. Го запоставија Брен после Ходор епизодата, тоа беше според мене еден минус. Сите други приказни мрднаа од мртва точка - Дени, Арја, Џон + Санса, Кингс Лендинг...кој ќе чека цела година сега :( Дебелиот мора да ја извади книгата, нема друго чаре.

Точно за режисерот, Мигел Сапочник мислам беше, мора да го искористат максмално во идните сезони/сезона, трите најдобри епизоди во последниве неколку години се негово дело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom