Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Калисиво ќе склучи договор за пријателство со Дорн и Мартелс, Џон и северот многу не ги интересира што се случува доле на југот, и против кој ќе војува Калисито? Само Кингс Лендинг и Ланистерите ќе и стојат на патот за да го освои Вестерос, а рачунајте дека и тие немаат којзнае колку војска.
Значи освојувањето на Вестерос ќе биде "Like a Walk in the Park", а вистинската борба ќе биде против Белите.

Секогаш кога се случува некој важен настан во серијата, D&D или Мартин кажуваат од што е црпена историската инспирација.

Јас мислам дека експлозијата во Кингс Лендинг е инспирирана од

Remember, remember the fifth of november

(озбилно ми текна, не прочитав никаде теорија за ова :))

Океј, со малку изладена глава сега.

1. Потегот на Арија мислам дека ќе се врати на некој начин да ја прогонува. Дали само неа или цела Старк фамилија не сум сигурен.

2. Џон Сноу е официјално Таргаријан/Старк. И сеа што ? Бран знае ама како ќе докаже ? Ај на северњациве може и ќе успее да им ја продаде пораката пошто тие уште си веруваат во Three Eyed Raven и старите богови, ама на останатите ?

3. Во прва или втора епзиода следна сезона, сите останати живи Старк ќе бидат заедно. Секој со своја агенда. Посебно кога Брен ќе му каже на Џон кој усвари е. Реално мислам дека не им следи многу просперитет во фамилија Старк :)

4. Веќе неколку сезони се развива Џејми како карактер. Многу комплексен карактер, а особено се разработува моментот кога го убива The Mad King. Дури и во епизодава, се виде гадењето на лицето на Џејми, кога Фреј ги спореди и изедначи убиствата на Роб и TMK. Што ќе направи сеа? Конечно ќе се препушти на она што навистина мисли дека е правилно и ќе и сврти грб на Серси, или пак исто како Серси, сега од кога веќе изгуби се што имаше, ќе биде поблизок до неа, посуров од било кога?

5. Што побрзо Бејлиш се помири со фактот дека најмногу што би добил е The Vale и ЕВЕНТУАЛНО со брак со Санса, северот, тоа подобро за него.

6. Разврската со меастрите ќе биде прилично интересна. Иам некое чувство дека тој арчмастерот ќе биде некоја заебана фаца.

7. The Hound-Arya reunion :pijani:

Почнав со серијава во април и идеално ми се поврза после со шестата сезона, во три недели ги поминав сите сезони (не цик-цак :ROFLMAO:). Си помислив колку појаки ми беа сите случки во серијата заради тоа што пред се' ги немам прочитано книгите и пробував да избегнам секоја поврзаност на интернет со ГОТ и се извадов од памет за Нед, за red wedding, purple wedding, за битката кај Хардхом и на крај убивањето на Џон. После епизодава и конечно потврдувањето на теоријата за Џон си реков дека ќе избегавам следната сезона теории, глупости, ова Џон Сноу дека е уствари син на Регар и Лијана претпоставувам ако не се интересирав толку по редит, јутуб, слични ствари немаше појма да имам. Летово одново гледање и ќе почнам со книгите за да се запознаам подобро со светот што го креирал Р.Р. Мартин. И сега гледам како ви било вас што сте чекале наназад годиниве по цела година за сезоната на ГОТ. :(

1. Потегот на Арија мислам дека ќе се врати на некој начин да ја прогонува. Дали само неа или цела Старк фамилија не сум сигурен.

2. Џон Сноу е официјално Таргаријан/Старк. И сеа што ? Бран знае ама како ќе докаже ? Ај на северњациве може и ќе успее да им ја продаде пораката пошто тие уште си веруваат во Three Eyed Raven и старите богови, ама на останатите ?

3. Во прва или втора епзиода следна сезона, сите останати живи Старк ќе бидат заедно. Секој со своја агенда. Посебно кога Брен ќе му каже на Џон кој усвари е. Реално мислам дека не им следи многу просперитет во фамилија Старк :)

4. Веќе неколку сезони се развива Џејми како карактер. Многу комплексен карактер, а особено се разработува моментот кога го убива The Mad King. Дури и во епизодава, се виде гадењето на лицето на Џејми, кога Фреј ги спореди и изедначи убиствата на Роб и TMK. Што ќе направи сеа? Конечно ќе се препушти на она што навистина мисли дека е правилно и ќе и сврти грб на Серси, или пак исто како Серси, сега од кога веќе изгуби се што имаше, ќе биде поблизок до неа, посуров од било кога?

5. Што побрзо Бејлиш се помири со фактот дека најмногу што би добил е The Vale и ЕВЕНТУАЛНО со брак со Санса, северот, тоа подобро за него.

6. Разврската со меастрите ќе биде прилично интересна. Иам некое чувство дека тој арчмастерот ќе биде некоја заебана фаца.

7. The Hound-Arya reunion :pijani:
За џон ваљда може да се докаже, или да пробаат да го запалат или да јава змеј...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Таткото на Мира, Халанд Рид би требало да ја знае тајната, само уште не е појавен како лик (освен во визијата на Бран)

Технички, Санса е единствениот легален наследник на Винтерфел и Северот, Џон не е син на Нед, а Брен не е способен да владее и да има потомство.

Таткото на Мира, Халанд Рид би требало да ја знае тајната, само уште не е појавен како лик (освен во визијата на Бран)

Технички, Санса е единствениот легален наследник на Винтерфел и Северот, Џон не е син на Нед, а Брен не е способен да владее и да има потомство.
Зашто неможе да има потомство?

Иначе ако е вака Старкови може да изчезнат..

Пошто Санса или Арја ако се омажат и склепаат деца, децата нема да го носат името Старк..

Штотуку завршив со гледањето на финалето и трчам одма тука. Значи ебење у мозок до крајност. Серијава ме остава без зборови после скоро секоја епизода. Финалево беше можеби најдоброто досега од сите сезони. Неможам со зборови да опишам колку беше добро, според мене перфектно. Многу работи се разрешија, многу работи тргнаа од мртва точка. Очекувајте последните две сезони од серијата да срушат рекорди кои тешко некој после тоа да ги сруши уште добри години. На сцената со Џон и кинг ин д норт ми потекоа солзи, што досега на серија ми се нема никогаш случено. Едноставно беше премногу добро за да не те преовладат чувства. И капак на се беше песната на Старк во позадина, толку добро се вклопува тоа е чудо, колку и да не сакаш едноставно ти доаѓаат солзи на очите.

Само се плашам Санса и Литлфингер да не направат некоја глупости. А и Старкови се познати по нивната лоша судбина, така да моментално сум многу хајпнат од сите случување на северот, ама ме плаши помислата да не заврши се пак лошо како претходно. За мене идеален крај на серијата би бил Денерис да го освои Вестерос, Џон и северот да и се покорат и да владеат заедно како претходно или пак да бараат независност од Кралството ама да бидат сојузници. Нешто слично како што бил Дорн за време на владеењето на Таргериен. Едноставно да не знае човек што да помисли и на што да се надева, толку многу можни комбинации има што ме плашат упм.

Зашто неможе да има потомство?

Иначе ако е вака Старкови може да изчезнат..

Пошто Санса или Арја ако се омажат и склепаат деца, децата нема да го носат името Старк..

Па парализиран е, дали е целиот оштетен од половината надолу? Ако Санса или Арја склопат брак во кој примарно ќе биде името на женската страна- matrilineal marriage, нивната лоза ќе продолжи.

Феноменална епизода, перфектно прикажани низа настани кои даваат светло на сите претходни сезони.

Џон и Дани се некакви роднини што кај Таргеријанците е предност :)

Прекрасно заврши и Фреј. Најдоброто нешто во серијата е што не се забораваат настани ни пред 3 сезони, еве се вративме на приказната со готвачот.

Малку ми е жал за Серси дури и во победа доживеа пораз, најтажниот владетел во историјата на Вестерос среќа за неа што ќе потрае ова кратко.

Феноменална епизода, перфектно прикажани низа настани кои даваат светло на сите претходни сезони.

Џон и Дани се некакви роднини што кај Таргеријанците е предност :)

Прекрасно заврши и Фреј. Најдоброто нешто во серијата е што не се забораваат настани ни пред 3 сезони, еве се вративме на приказната со готвачот.

Малку ми е жал за Серси дури и во победа доживеа пораз, најтажниот владетел во историјата на Вестерос среќа за неа што ќе потрае ова кратко.
Внук и се паѓа Џон на Дани

Ќе беше супер да не знаевме претходно дека Џон е Таргеријан и дека Серси ќе го запали градот. Вака ко веќе да сум ја гледал епизодата. Ви ебам теории, не ве читам више, цело задоволство од серијава ми се изгуби.
Теоријата дека Џон е пола Таргеријан е најлошо чуваната тајна во серијата/книгите.

Муабетот дека Серси ќе ги запали сите барем јас досега го немав сретнато

Почнав со серијава во април и идеално ми се поврза после со шестата сезона, во три недели ги поминав сите сезони (не цик-цак :ROFLMAO:). Си помислив колку појаки ми беа сите случки во серијата заради тоа што пред се' ги немам прочитано книгите и пробував да избегнам секоја поврзаност на интернет со ГОТ и се извадов од памет за Нед, за red wedding, purple wedding, за битката кај Хардхом и на крај убивањето на Џон. После епизодава и конечно потврдувањето на теоријата за Џон си реков дека ќе избегавам следната сезона теории, глупости, ова Џон Сноу дека е уствари син на Регар и Лијана претпоставувам ако не се интересирав толку по редит, јутуб, слични ствари немаше појма да имам. Летово одново гледање и ќе почнам со книгите за да се запознаам подобро со светот што го креирал Р.Р. Мартин. И сега гледам како ви било вас што сте чекале наназад годиниве по цела година за сезоната на ГОТ. :(

znaci sve kul ti veruvam...ali nekoj da mi kaze deka pocnal u april so game of thrones a nema naletano na nieden spojler..bi ti veruval ako si ziveel castaway na ostrov bez nikakva komunikacija so svetot....okej ve kapiram jako vi e...ali nemojte so losi muabeti deka nemate nikakov spoljer izedeno za najpopularnata serija u svetot momentov...so da otvoris random strana imas spoljer

Муабетот дека Серси ќе ги запали сите излезе од самиот Трејлер/Тизер коа вика I'll burn them all.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom