Iceboy
Porque somos LOS MEJORES
- Член од
- 23 октомври 2008
- Мислења
- 17.304
- Поени од реакции
- 17.973
@Trpe Grozni дај бе жити се немој со ова транскрипцииве...Читани ти се книгиве, ги разбираш работиве, океј се тоа, ама Врвниот Врабец бе, не ме зезај 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Trpe Grozni дај бе жити се немој со ова транскрипцииве...Читани ти се книгиве, ги разбираш работиве, океј се тоа, ама Врвниот Врабец бе, не ме зезај![]()
не, јас мислам дека се качиле на бродот уште во Дорн. Секако сите патници на такви бродови стигнуваат до нив со мали кајчиња.
@Trpe Grozni дај бе жити се немој со ова транскрипцииве...Читани ти се книгиве, ги разбираш работиве, океј се тоа, ама Врвниот Врабец бе, не ме зезај![]()
Дoјде,кaжa и жив oстaнa!Серијава стана тешка каканица, пред тоа беше само досадна и полна со празни дијалози, со исклучок на последните 2 - 3 епизоди од секоја сезона, сега е и глупа и досадна. Има уметничка вредност рамна на таа на македонски народни приказни.
моја претпоставка е дека имале помош од некој на бродот, како што видовме и во остатокот од епизодата никој не застана во одбрана на принц Доран. Ова за тоа колку трае патувањето е интересно и би сакал некој што ги има читано книгите да ни објасни.Како тогаш Џејми и Брон не ги приметија (да не зборувам за Тристан и останатите морнари на бродот) ?? Патувањето сигурно не траело пола саат, туку со денови ако не и месеци.
П.С.
Да не знае некој кај го снема Брон и како го заштитиле телото на Марсела од распаѓање ??
Во книгите мртвиот учо Емон го чуваа во буре со ракија. До душа тој поминуваше двоен пат, од Бравос до Стариград (околу Дорна), ама пак се работи за пат од повеќе месеци, во серијалов не обратиле внимание на таква „ситница“.