Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
ДаНе се сеќавам добро, таков ли беше планот, и тој да биде жртвуван?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДаНе се сеќавам добро, таков ли беше планот, и тој да биде жртвуван?
Ама самата сцена ме шокира јако. Потоа го прикажаа факинг Дорн наместо да ја продолжат уште малку дешавката...
Дрогон е мал змеј сеуште, нема ни три години откако е роден.
Сигурен си за Мартин?? Ако не си,еве увери се. 1:34мин
Се слoжувaм сo се штo пишa,нo кaкo и дa е,дoдекa не излезе 6-aвa книгa сaмo шпекулирaме штo би нaпрaвил МaртинYep, I'm sure. Martin fucks with your brain intelligently. Овие се аматери.
Градиш лик 5 сезони да има јасни црти и покрај амбицијата (таа постои и пред да се роди Ширин, mind you), ја отвараш прикаската сезона број 5 како човеков на сите им дал 'go fuck yourselves' шоу кога се работи за ќерка му, за кое и дава до знаење патем, уште едно "fuck you" епизода пред оваа на Црвенава, за една епизода подоцна да ја спали на клада. Заеби книгите, во самава серија градат лик, за да на крај истиот лик постапи надвор од рамките кои му ги поставиле. Тоа е катастрофа. Полошо од аматерско, па аматер да е, па ќе се држи до карактеризацијата.
Или Мартин ги тролал, или бил сериозен а овие не го сфатиле. Трето мислам дека нема, Мартин не е глупав да дозволи вакво фијаско да му се закачи нему на врат како инстигатор на таква идеја. Поверојатно ми е продуцентиве да зеле негова идеја, и да се запрашале "Well, how can we up the ante here? Oh, I know! Hear this!" и да влечат во таа насока.
Ко што сватив во книгата е физички невозможно станис да го направи ова. (Не се заедно)Се слoжувaм сo се штo пишa,нo кaкo и дa е,дoдекa не излезе 6-aвa книгa сaмo шпекулирaме штo би нaпрaвил Мaртин![]()
Дo сегa oбјaвените книги = дa.Ко што сватив во книгата е физички невозможно станис да го направи ова.
Па зар има добри во GoT?Де бе па ти сите „лошите“ си ги набројал, не е ова Пепелашка или Сенажана и седумте џуџиња![]()
Ко што сватив во книгата е физички невозможно станис да го направи ова. (Не се заедно)
Дo сегa oбјaвените книги = дa.
Може глупо прашање поставувам, ама гледано од страна на тоа дека уствари во серијата секој лик си го гледа га*о и работи само во лична корист, мене не ми е јасно оваа црвената жена Мелисандре каква корист добива од Станис и од неговите битки..
Океј му служи на Господарот на светлината ама let's be honest никој не би правел толку зло само заради некој бог а што добива таа за возврат, ниту е жена на Станис ниту е Кралица.. Фактички нема никаква корист, не знам но имам чувство дека нејзиниот лик не е целосно изграден и некако стои во сенка а уствари го придвижува дејството во најголема рака.
Можеби во книгите има некое појаснување за неа и нејзината мисија ама пошто не ги имам читано затоа и не знам, ако постои добровелец ова да ми го појасни и се разбира доколку модераторите не го категоризираат како спојлер.![]()
Па зар има добри во GoT?Оти, нели, all men must die, ова е редоследот по кој јас сакам да умираат.
Petyr Baelish? I will hold you personally responsible ако го умрат Littlefinger . Немој не ми коби, омилен лик ми е![]()
Petyr Baelish? I will hold you personally responsible ако го умрат Littlefinger . Немој не ми коби, омилен лик ми е![]()