Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Се чудите како Ремзи му влегол на Станис со 20 луѓе во кампот, а пред некое време на нас 20 терористи ни влегоа во Куманово.. :toe:
/thread[DOUBLEPOST=1433860331][/DOUBLEPOST]
Da si kazam deka go mrazam ova malo kopile. ;)
GoT-5.3-Olly.jpg
Ќе заебе нешо овој у задњава 100%
Ќе убие некој надворешен и ќе се деси општа туча
У тие немири некој друг плус ќе го јаде стапот невино
И пак ќе се разгори нервоза меѓу двете страни

Се чудите како Ремзи му влегол на Станис со 20 луѓе во кампот, а пред некое време на нас 20 терористи ни влегоа во Куманово.. :toe:
Најјакиот burn што сум го видел на форумов :cuc:

Ние бар ги фанавме и утепавме терористите, Станис со курот у раце остана.

На неколку пати испаднав дежурен хејтер на темава и сигурно е до мене што наоѓам толку маани (секогаш кога ќе се заинаетиш за нешто ќе ти смета се после тоа) ама во 4тата сезона почувствував како многу да ми се оддалечи серијата од првобитното. 5тава сезона е најлоша од сите и мислам дека тоа се должи на фактот што серијата веќе не се грижи за приказните кои се влечат од прва сезона туку само додава нови а заборава на старите, и второ и поважно - серијата веќе не се грижи за ликовите. Не останува доследна на оние главни ликови околу кои се врти дејствието и не се обидува да ги мрдне од мртва точка. Некои ликови мене ми се исти од првата сезона па досега. Типичен пример за тоа ми е Санса. Санса е истата плачка од пред 5 години, и се случија триста срања и за миг ќе помислиш - ете, созреа со Бејлиш, ќе се развива ликов барем допрва, и одново се враќа на старото.

Даенерис до негде имаше некаква си трансформација но едно десетина пати се враќаше на истиот шаблон, носење одлука - менување одлука.
Во петтата сезона остај веќе што не се соблекува туку на ликот му дале да кажува цитати што изгледа биле напишани за Шварценегер во некој друг филм. После пет сезони се среќаваат два можеби најважни ликови во серијата, џуџето и таа, и нивниот разговор е:
- изгледа ќе ме обесиш
- можам бе, ама не
- не бе не, ќе ме обесиш
- не бе, советник ќе те направам.
- хех.
- хехе.

Другиот проблем во приказната со Дани се Unsullied. Во цела серија како што беа прикажани досега јас мислев дека се речиси бесмртни војници, за да испадне дека се обични статисти во борба со батиња со ножеви за сечење салама. Борбите во арената можеа да земат пример од Spartacus и да ги направат подобри.

Приказната во Дорн исто така не функционира. Многу ми е криво што Џејми Ланистер го сведоа на безгласна согласка, подобро да земеше одмор за оваа сезона. Скриптата исто така потфрла во дијалозите таму помеѓу витезот и таа од Sand Snakes што зборуваше како да пее стихови од песни на Бијонсе.
Доран може да испадне добар лик понатака, но не на сметка на губењето на ликови како Џејми кои сум ги гледал 5 години. Многу други ликови добија минутажа на сметка на старите и тоа ужасно ме нервира.

Трет пропуст во оваа сезона е тоа што фактички не постои Кингс Лендинг, оттаму и недостатокот на политички интриги. Ми изгледа како цела сезона да е филер за нешто поголемо, но за серија што е на самиот врв во квалитет не смее да си го дозволи ова.

Веќе не се сеќавам на првите епизоди и да не беа 8 и 9 може и немаше да се спомне веќе сезонава затоа што не вреди. Епизода 8 ја извадија White Walkers и Џон Сноу кој е единствениот лик кој одлично се трансформира во серијата и е многу добро напишан.

Последнава епизода ја извади сцената со ќерката на Станис и мислам дека ова беше најдобрата сцена во серијата. Хоророт во сцената баш беше тоа што не ја прикажаа Ширин како гори туку само слушавме звуци. Мене ова не ме изненади од Станис, мене типот и онака секогаш кога ќе го видам ми изгледа како тазе станат од спиење и не знае која година е. Ама самата сцена ме шокира јако. Потоа го прикажаа факинг Дорн наместо да ја продолжат уште малку дешавката...

Мислам дека во последнава епизода нема да умре некој поважен лик туку ќе вратат некој претходен. Ако нешто е станато банално тоа се умирачките и не верувам веќе често да играат на таа карта.
Јас сум за да ги полетаат змејовите уште малку или да ги соединат повторно Варис и Литлфингер.

Како минува подолго време од гледањето на епизодата, се поглупа и поглупа ми станува сцената со палењето на кампот, по цел камп се палат пожари, никој не пробува да ги изгасне а снег секаде околу, никој ниту нешто видел ниту чул.

Најискрено, навивам на крај да испадне дека Мелисандре го предизцикала пожарот со магија, многу пологично и рационално решение отколку објаснувањето дека Ремзи со 20 луѓе ја запалил опремата и храната на преку 5000 војници.

Да отиде контра жена му на пример, ќе важеше како betraying his family. Или откажување од лудиов негов квест.

That would've made more fucking sense than burning your own god damn daughter. Its vague enough that they could have gone so many ways with it. Не ме јеби за Мартин, Мартин попаметно игра со емоционалните копчиња.

Сигурен си за Мартин?? Ако не си,еве увери се. 1:34мин

Сигурен си за Мартин?? Ако не си,еве увери се. 1:34мин

A sacrifice will prove our faith still burns true, Sire,” Clayton Suggs had told the king. And Godry the Giantslayer said, “The old gods of the north have sent this storm upon us. Only R’hllor can end it. We must give him an unbeliever.” “Half my army is made up of unbelievers,” Stannis had replied. “I will have no burnings. Pray harder.
И после ова
It is not a question of wanting. The throne is mine, as Robert's heir. That is law. After me, it must pass to my daughter, unless Selyse should finally give me a son. I am king. Wants do not enter into it. I have a duty to my daughter
Ова е првиот коментар под клипов:icon_lol: Или Мартин се премислил за тоа што го напишал,или лошо го сватиле.

Последно уредено:
Си прашав пред некое време, али ајде пак. Дали е можно да се гледа стрим на Андроид таблет? За да ја гледам последнава епизода на стрим (патем, на кои сајтови прават стрим за ГоТ, може по ПП да ми пишете, фала). Знам дека прашањево не е за тука, али доста активна е темава. :D :D

Си прашав пред некое време, али ајде пак. Дали е можно да се гледа стрим на Андроид таблет? За да ја гледам последнава епизода на стрим (патем, на кои сајтови прават стрим за ГоТ, може по ПП да ми пишете, фала). Знам дека прашањево не е за тука, али доста активна е темава. :D :D
Жал ми е брату.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom