Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
@Trpe Grozni ti go editirav postot, toa sto se znae od extras i logika ostaviv, premnogu navleguvas spored knigite kako e.

A ve molam drugite, koj saka da doznava poveke, ili neka procita knigite ili dogovarajte se po privatni poraki.

Vo temata ne smee da ima spojleri. Kolku sto prikazuva serijata tolku ke se znae.

ОК, нема проблем, со една мала забелешка дека серијалов и книгите скоро и да немаат веќе допирни точки, барем во делот околу ѕидот.

Ама ќе се придржувам до правилата во секој случај. :)

Кога ги подигна рацете оној шетачот помислив дека ќе направи бура.

Инаку оној мечот од Бриен што и го даде Џејми е од валериски челик и беше направен од Нед но бидејќи беше голем нели направија 2 помали. Дали тој ја нема таа моќ или пак и во Вестерос има ковачи што можат да исковаат таков челик.

Можно е да се прекова металот (а и тоа го можат само мал број на мајстори ковачи), но не може да се направи и излее таков челик.

Инаку покрај овие сечила има и уште некои артефакти од валириски челик, да речеме прстените што учените ги носат кога ќе изучат магија се направени од валириски челик.

Последно уредено:
Е ова е тоа што ми се свиѓа во ИНП, кога мислиш дека се е отидено у курац и сакаш да се откажеш, ќе се случи нешто епско и ќе те остави со отворена уста. Последнава епизода - неверојатна! :aplauz:

Епска е серијата! Квалитетот е како шило што би рекол нашиот лидер, бодеше 7 епизоди оваа сезона и сега излезе на виделина

Последно уредено:
А нели тој Подрик (не знам која сезона беше) отиде кај еден ковач да работи? Мислам дека тој ковачот имаше некоја причина што го зема. Е сеа е работата Подрик дали научил од тој ковачот да кова Валириски меч?

А нели тој Подрик (не знам која сезона беше) отиде кај еден ковач да работи? Мислам дека тој ковачот имаше некоја причина што го зема. Е сеа е работата Подрик дали научил од тој ковачот да кова Валириски меч?
Не беше Подрик ковач,Гендри беше blacksmith:sakasuste:...

Така се одредува водството во клановите, главите на клановите се борат помеѓу себе и победникот го превзема кланот.
Можеби, али овој доаѓа со Nights Watch бродови. Не може туку така да се курчи.

anigif_enhanced-29721-1433172421-10.gif

game-of-thrones-giant-3.gif

И плус со дрвцето ( :D ) на килинг сприи ко беше

:vozbud::place::vozbud::drk::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Овие мразовците имаат мана, немаат бродови и не знаат да пливаат. Значи островите се безбени ( на Џора островот кој се наоѓа релативно близу до ѕидот).

Единствена маана од тепачкава ми е сцената со кршењето на вратата при вториот бран напад .
MSGhKjG.png

Даската пукна ко 5 џина да имаше од другата страна . Но, да не ситничариме сега.

Не трепнав последните минути. Не факинг трепнав. :D

Брао.

Добро е што треба да умрат за да станат whigts, лошо ќе беше со гризење или допир како тие камените луѓе, тогаш џинот немаше да се спаси, само не знам кој брод ќе го издржи до ѕидот.

Инаку насловот Ice and Fire ми укажува на вечната борба помеѓу white walkers и тој култот на Мелисандре од кај што потекнува, и тој култ ми е некако таинствен исто како white walkers, а тие си играат курташак со оган, и исто така имаат јака магија па можат да кренат и мртовец, ми текнува на борбата кога The Hound го уби тој не ми текнува како се викаше и кога пристот го врати од мртвите. Исто и Тајгеријан се на страната на оганот така да се знае дека Денерис ќе има голема улога, само многу очекувам од култот, кој исто така не знаеме дали е злобен или добар.

Овие мразовците имаат мана, немаат бродови и не знаат да пливаат. Значи островите се безбени ( на Џора островот кој се наоѓа релативно близу до ѕидот).

da ali taa man mn lesno ke se resi koa ke dojde zimata i ke zamrzne vodata ;)

Иначе стварно, како Вун-Вун ќе се качи на брод? :D

Него, дали еднаш убиените wights можат пак да бидат „оживеани“? Нели кога се фрлија од карпата, не сум сигурен дали умреа па овие од горе пак ги оживеаа или не им е ништо ако се фрлат од 100 метра. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom