Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одеа да ја брцнат Мирсела.
Сепак уби White Walker, најначитан е од сите на ѕидот, во него гледам потенцијален заменик за Maester Aemon. Секако не може да биде маестер, ама сигурно (веќе и е) прв советник на Џон. Доколку после ова и не замине со џенцка му некаде каде што е и побезбедно.
Бејлиш? Ама не планира он да си бега за Винтерфел ако тепа Станис?
Зошто мислиш дека не може ??
а што имаат врска цицките нејзини со Марсела?А ќе запалеа кај Марсела цицките на Таин ?
Не може, веднаш. Сигурно може да добие синџири, ама за тоа ќе му требаат години учење во Oldtown, не верувам дека одма можат да му доделат титула и покрај неговото знаење ако не помине низ редовниот процес. Во иднина сигурно ќе биде тоа, т.е. уште од самото негово појавување најочекуваниот епилог за него е да стане Маестер.
а што имаат врска цицките нејзини со Марсела?
демек соголувањето на Таин било испланирано?
едноставно е,го брцнала мечот у отров за да ја убие Марсела али се деси што се деси,пропадна планот ... мене нелогично ми е тоа што реагираа као да дошле да ја киднапираат наместо да ја убијат
Веројатно не, зошто инаку ќе чекаше Литлфингер и Олена да го издадат. Сомневање сигурно имал бидејќи сите знаат за Серди и Џејми но сега има и доказ
Ме интересира дали ќе реагира сега Томен кога и двете најбитни жени му се во затвор.
За овие на ѕидот мислам дека кажаа оти може да имаат секс но не и да имаат деца.
Можно е и ова ама тајмингот е сомнителен. Исто така ние не знаеме дали Серси сама отиде кај босиов или тој ја поканил за да ја намами да биде без заштита од кингс гардЛансел кога им се придружил на Врапците сигурно си ги има исповедано сите гревови. Сите. Вклучително и за Серси. Види ги колку се посветени на верата, мислам дека не би можеле да кријат ништо, па ни вакво нешто. Ако е така, тогаш Главниот Врабец знае цело време за Серси, уште од првиот пат кога дојде оваа кај него. Но тогаш немаа никаква моќ и не можеа да и` судат. Сега ја пикнаа кралицата, жената на кралот, во зандана и тоа само за лажно сведочење. Кога видеа дека го можат тоа, зошто не би ја уапсиле кралицата-мајка за инцест. Сама си дојде, сама им се намести. Глупаво од нејзина страна.
Мислам дека Бејлиш немаше некоја улога во ова. Само знаеше за Лансел и дека ќе излезе вака, па ја викна Олена да ја смири да не направи некоја глупост. Или да ја натера да мисли дека тој стои зад апсењето на Серси, па да ја придобие и да ја задолжи за услуга.
Она отиде сама мислам. Нели му збореше на Томен како демек ќе проба да ја извади Марџери, а уствари отиде таму за да и се сити само.Можно е и ова ама тајмингот е сомнителен. Исто така ние не знаеме дали Серси сама отиде кај босиов или тој ја поканил за да ја намами да биде без заштита од кингс гард
Најтрагично у целава серија ми е што има уште 2 сезони а оваа ја искористија за глупости.Како само ќе ја завршат серијава кога до нигде не се стигнати со за мене најинтересната приказна(позади ѕидот-зимава 5 сезони доаѓа а white walkers од старост ќе умрат),калисиво и се урани 5 сезони се матка по пустините и сеа у 2 сезони ќе дое цел вестерос ќе го заземе? Со ова темпо нема ни водата да ја пројде.
Не би требало,се глеа нејзината приказна се спрема за нешто големо,исто како и Џон. Одесечени се од игрите окулу тронот кај што гинат ликовиa koj rece deka uopste ke stigne nekade....da ne zavrsi i nejzinata svadba ko site drugi![]()
абе мислела она на самоповредување со сечилото,затоа си носи серум со неаНе ти е нелогично што таков стручњак за отрови употребила отров со одложено дејство кога сака да изврши итно убиство ???
П.С.
Не се работи за меч, туку за нож, што е малку незгодно, бидејќи сите што работат со сечива (макар сецкале кромид или цепеле дрва) ќе ти кажат дека секогаш при користењето на сечива постои голема можност и самиот малку да се повредиш.
Тоа е можеби главна причина зошто ставањето на отров на сечива не е толку распространето во историјата.