Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
10150637_790701360942445_8169195478865761990_n.jpg
...

Последно уредено од модератор:
Грозно, Болтони у Винтерфел, ќе треба доста реновирање да му ударат на замокот, плус да си направат и неколку простории за нивната омилена „активност“, во старите гробници на Старкови што се под замокот на пример.

Како тренд врие од reaction видеа на youtube на луѓе кои ги гледале Ned Stark's death, Blackwater Battle, Red Wedding, Purple Wedding и тако даље, каде им се фатени искрени реакции во врска со шокантни и контраверзни случувања или пресврти во епизодите. Типично ова се 9ките од секоја сезона, ама оваа сезона ни донесе повеќе такви епизоди (освен Purple Wedding има видеа и за Tyrion's Trial/Speech и Lysa's Fly Away Day).

Сезонава изгледа врвно (за сега) ја приклучува 8та епизода на овие великани и трендот на reaction видеа. Сигурен сум дека како минува времето, ќе има се повеќе и повеќе такви видеа на youtube. Еве едно од нив:

Ја натерав и братучетка ми да направи reaction video. Ќе видиме дали ме послушала, фан е на Оберин, и уште не ја гледала епизодата :D. Биче забавно.

HBO цареви!
Баш ми е мило што ја прикажаа така графички смрта на Оберин, дури и главата му експлодира!
Муабетот да извлече исповед од Планината беше исто така ежење, донекаде го разбирам сакаше да се расчуе што направил Планината и кој му ја дал наредбата, сакаше одмаздата да биде на поголемо ниво а не само планината да умре набрзинка.
Но глуп потег од неговата страна како и да е, сите знаат дека нема заебанција со Планината, и можеше барем 4-5 метра да стои подалеку од него додека го испрашува :D
Бев истрауматизиран наредните саат време послем крајот на епизодова и покрај тоа што знаев што ке се случи :D

Многу глупо што диалогот за бубачките измегу Тирион и Џејми траеше повеке од битката, муабет за бубачки па каква и сака метафора нека содржи не заслужи толку време, требаше повеке време да искористат за интродукција на битката и малце повеке дијалог измегу Тирион и Оберин пред самата битка.

Мисандеи перверзии, но малце феил тоа што им даваат емоции на Unsullied, они се лишени од секакви емоции поради нивните тренинзи поготово кастрирањето и сега малце глупо е да се побива тоа но ок и кастриран ке се запали на Мисандеи :love:
И малце мутаво испадна тоа што Даенерис гледаше во празно демек неке да го погледне Џора во очи, дебилно испадна.

Трансформацијата на Санса е комплетна, понатаму ке ужива сосема поинаква репутација :)

Последно уредено:
Не беше комплетна последната сцена, не ја пуштија rains of castamere, им дава посебен шмек да убиствата у последен момент и чуството да повратиш. :oops:

Абе @iksimkd, озбилно ти кажале како е у книгите и го плесна сеа тоа на форум? Дајте осет малце бре. Се изнатреска спојлери.

Јас дефинитивно се предавам, не можам да ја следам серијава повеќе, ќе добиев срцев удар, само како лупаше, УПМ, не вреди толку.
Сум гледал хорори, ама ова е премногу.

мислењата се избришани, жалам што касно видов, кој прочита, прочита.

Последно уредено:
Морав да ја изгледам последната сцена уште еднаш, уште погрозна е втроиот пат, првпат сум бил ептен у шок дури и не сум приметил се, како циничната насмевка на Серси кога се беше готово. Кучка глупа, заслепена од некоја несфатлива омраза кон Тирион, само штета прави и на себе и на фамилијата. Зарем во таа цинична насмевка забоарви каде се наоѓа нејзината ќерка?

мислењата се избришани, жалам што касно видов, кој прочита, прочита, жалам.
за да превентираме future problems, бан од темава! бар на неколку дена... шо знам може ќе се освести
тој искимкд го иам у глава ко детиште одамна така да...

Морав да ја изгледам последната сцена уште еднаш, уште погрозна е втроиот пат, првпат сум бил ептен у шок дури и не сум приметил се, како циничната насмевка на Серси кога се беше готово. Кучка глупа, заслепена од некоја несфатлива омраза кон Тирион, само штета прави и на себе и на фамилијата. Зарем во таа цинична насмевка забоарви каде се наоѓа нејзината ќерка?
Не смее ништо да и се деси на Мирсела, има пакт :) а и доброволно влезе в дуел Оберин, тие го чуваа според правилото на гости.

јако ќе е наредна сезона со овие од Дорн, ме потсеќаат малце ко Варошани од Охрид :pos:

Не смее ништо да и се деси на Мирсела, има пакт :)

јако ќе е наредна сезона со овие од Дорн, ме потсеќаат малце ко Варошани од Охрид :pos:

Каков пакт, не ми текнува на такво нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom