Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Смеењето на Арија беше прајслес (y),момент кој и мене ме натера да се смеам на глас :) ,и се смееше ради тоа што Кучето ќе остане без парите на кои рачунаше дека ќе ги земе од Лајза, а не ради суровата судбина дека кај што иде наоѓа мртви роднини.
Сцената со Железните кога му ја закуцаа секирата на комдандантот ме потсети на сцената со Теон у Винтерфел,само што немаше епик говор пред тоа и секако Теон преживеа нели.
Џејми и Тирион со нивниот дијалог за роднината и бубачките тотален промашај,цело време си мислев дај пуштајте борбата.
Штета за Педро Паскал,одлично си изглуми дечкото.Нереално беше `дробењето` на главата на крај,ама сепак ова е ГоТ,dragons,white walkers and stuff!

П.С. Пошто сум нов на форумов,а стар читач,да си кажам одма јас сум у тим Мисандеи. :cuc:

Арја и нејзината смеа, тоа беше трагично-смешна сцена, полна со тага и иронија, како секогаш кога е на чекор од своиите, од фамилијата, ја дочекува само смрт.

А најлошото е што знаеме дека следи 9 епизода и обавезно следи смрт на некој likable лик или некој тежок лош мајндфак. :facepalm: Еднаш се кевосавме со Џофри и тоа резултира со синџир на дешавки кои доведоа до ова срањево. :mad:

Ја мислам дека Тирион нема да умре. Ќе го спаси некој. Дали курвата (Шае, ама не знам како), дали брат му, НЕКОЈ, ќе го спаси.

Него... кажете сеа, Сивиот Црв има ли алат за Мисандеи или не? :D

И да ти еам Џофрито ти еам...боље да не умреше, полесно на душава ќе ми беше.
И мртов пак триста срања успеа да направи...

Ја мислам дека Тирион нема да умре. Ќе го спаси некој. Дали курвата (Шае, ама не знам како), дали брат му, НЕКОЈ, ќе го спаси.

Него... кажете сеа, Сивиот Црв има ли алат за Мисандеи или не? :D
Нема алат,затоа и досадни се нивните сцени,се знае нема ништо да бидне меѓу нив :),једини ќар ни е што ја видовме Мисандеи како од мајка родена.

10416962_658090094275732_1768062944_n.jpg

многу ми се срцки овие двајцата :) , во моемнтов сакам да го убијам Мартин толку од мене !!!!

леле тек сеа ми светна во глава mind blown сликата со оберин :DDDDD

Хрватска, Исланд, Шкотска, Ирска, Мароко, Малта, наредна година и Шпанија.

Се надевам ќе ѕирнат малце и од Македонија, имаме преубави предели и локации кои можат совршено да отсликаат некои сцени и пејсажи. Можеби да речеме .. Highgarden? :D Или некој не-пустински предел од Есос. Би било штета ако не се искористи тоа, и така се близу (Хрватска), ќе им се исплати.

Абе битно Оберин изглеа си ја собра Ленка од серијава, не го жалите многу :icon_lol:

Да ти кажам мене лично ми изгледаат како супер пар, и баш убаво ако си се нашле и надвор од серијава како повеќе од пријатели. Со оглед на тоа како ја третирал бившиот сопруг, и што и направил, мислам дека ова би било а welcomed award :).

Чу за сторијата? Сељаков бивши ја оставил пред банкрот, а не плаќа ни алиментација за детето што го има со неа, со 5 долари е на сметка у банка (а игра една од главните улоги во најгледаната серија на новата декада од 21ви век). Страшно.

http://insidetv.ew.com/2014/06/01/game-of-thrones-oberyn-dead/
What was your last day on set like?
It was really lovely and peaceful. It was the scene strolling through the garden with Lena Headey and the last thing they shot was when I was looking out into at Adriatic Sea. Then I tore off my costume and jumped into the ocean. Then I said goodbye to everybody and got in the van and rode to the airport.

Прегледав малце од сцените сега и дали мене ми се загледа така или не, по говорот на Рус Болтон дека е новиот господар на Северот и врачувањето на презимето на Ремзи, тргнуваат сите кон некој замок, дали тоа беше Винтерфел (а можда бил и Дредфорт).

Како се преведува на македонски тоа што Болтон го прават на своите жртвите-flaying- дерење кожа, но изразот за тоа е skining, колку што знам.

Исто било значи.
Првпат експилицитно го видовме методот на Болтонови на екранот денеска.
Колку од вас беа 99% сигурни дека ниеден Ironborn нема жив да излезе од тврдината што ја држеа.

http://insidetv.ew.com/2014/06/01/game-of-thrones-oberyn-dead/
What was your last day on set like?
It was really lovely and peaceful. It was the scene strolling through the garden with Lena Headey and the last thing they shot was when I was looking out into at Adriatic Sea. Then I tore off my costume and jumped into the ocean. Then I said goodbye to everybody and got in the van and rode to the airport.

Прегледав малце од сцените сега и дали мене ми се загледа така или не, по говорот на Рус Болтон дека е новиот господар на Северот и врачувањето на презимето на Ремзи, тргнуваат сите кон некој замок, дали тоа беше Винтерфел (а можда бил и Дредфорт).

Како се преведува на македонски тоа што Болтон го прават на своите жртвите-flaying- дерење кожа, но изразот за тоа е skining, колку што знам.

Винтерфел е тоа, 100 посто. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom