Game of Thrones

Член од
7 јули 2016
Мислења
14
Поени од реакции
3
Здраво. Ако има некој линк за преземање на книгите (ако е можно) да ми прати пошо преголема е дискусијава за да барам страна по страна... :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Ја изгледов од ново борбата помеѓу Оберин и Планината, пак се изнервирав како првиот пат...
А да, деветтата епизода од четвртата сезона и битката на Ѕидот е дефинитивно една од најдобрите епизоди во историјата на сериите.
Таа и Hardhome се двете најдобри епизоди досега од серијава. Да, битката на копилињата беше најочекувана и најизвикана, али мене ми го немаше истиот шмек ко овие две.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Ете ја минутажата на епизодите
gotinsider~1552328785~1997401077108352918_1535909859.jpg

Разочарана сум, рекоја дека последните две ќе траат колку еден долгометражен филм, не знам хбо што подразбираат под тоа ама за мене се 2 и пол часа :D
Како и да е, имаме скоро 7 часа да се разреши се :unsure:

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
до 6та сезона стигнав со ревач, уште малку и почнуваме со долго очекуваната 8ма (некој дури и заборавиа како беше да се чека епизода за епизода) :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Јас пред некој ден завршив со четврта сезона, и баш размислував дали е тоа и најдобрата сезона. Од почеток до крај беше одлична и немаше некои безвезе моменти. Првата епизода одлична, втората уште подобра со смртта на Џофри. Го запознаваме Оберин кој перфектно влага во серијата и можеби за него ми е најкриво што го нема подолго во серијата. Арја созрева и почнува безмилосно да убива, за на крај да тргне кон Бравос (да се спомне и смеењето кога сфати дека и тетката и е мртва). Дознаваме дека сите главни случувања во серијата уште од почеток се некако предизвикани од Литлфингер, со помош на Лајза. Тука е и трансформацијата и (до негде) созревањето на Санса по убиството на Лајза. Судењето на Тирион и монологот што го има на крај, дијалозите со Џејми, Оберин и Брон во келијата. Па потоа борбата помеѓу Оберин и Планината. Го видовме за прв пат (ако не се лажам) и Бравос, каде Станис отиде по помош. За деветата епизода со битката на ѕидот нема што да се каже, исто перфектна од почеток до крај. И за крај одлично финале кое го достигнува врвот со ослободувањето на Тирион и убиствата на Шеј и Тајвин.
Прејако :cuc:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Вака кога ќе ја прегледаш последните две сезони не изгледаат толку полоши од првите 3-4. Шестата си е ок, во седмата веќе забрзувањето е огромно и нема некои квалитетни муабети, али да веруваме дека спремаа тло за осма сезона.
Не ми смета тоа брзањето, али дефинитивно најглупа работа што се кочи со логика е Џејми и спасувањето од езерцето.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
Ја репризирав и јас, претходно ги прочитав и книгите.

Првиот пат првите 5 сезони ги изгледав наеднаш па 6та и 7ма ги гледов епизода по епизода. Првиот пат 6та и 7ма сезона ми изгледаа доста послаби од првите 5 но на второто гледање 6та воопшто не е послаба, го држи квалитетот.
Е 7мата за жал е. Побрзо темпо, доста послаби дијалози, па и глумата на актерите не беше на исто ниво ми се чини.
Глупоста да се оди зад ѕидот да фатат вајт вокер и бесмислениот собир во кингс лендинг ми беа без веза. Праќањето порака до Драгонстоун од ѕидот и пристигањето на Дени да им помогне за неколку часа немаше смисла. Сцената со Џејми во реката исто немаше логика.

Како и да е уживав во секоја сезона и возбуден сум за новата, последна сезона. Штета што не направија 1-2 сезони повеќе.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Дечки има ли веќе епозоди од новата сеозна (и заборавив која беше последна сезона) за симињане?

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Како што можев да забележам, го видов беџот на Тирион, столчето на Бран, раката на Џејми и мечот на Џон ?

Kajgana Shop

На врв Bottom