Game of Thrones

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.396
Поени од реакции
23.225
А ќе смееме да дискутираме за тоа дека не е возможно од едно место до друго да дојдат за толку брзо време и дека серијава е (ЖИТИ СЕ') нереална :D
Се разбира но можеш и безмозочно да ги јадеш сите трици што ти ги фрлаат Д&Д и да бараш уште.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се разбира, но можеш и безмозочно да ги јадеш сите трици што ти ги фрлаат Д&Д и да бараш уште.
Не брат, другата опција е да не паламудите и да не ја глеате серијава а ние кои што уживаме во истата, да не' оставите на раат, во реален живот и на форумов. Преку кур ми е од дноперти кои умараат како сцената со Дрого не била тоа што треба да биде (во нивните мозочиња) пошто пикселите се приметувале на јака резолуција, дека е монтажа а не реално hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.396
Поени од реакции
23.225
Не брат, другата опција е да не паламудите и да не ја глеате серијава а ние кои што уживаме во истата, да не' оставите на раат, во реален живот и на форумов. Преку кур ми е од дноперти кои умараат како сцената со Дрого не била тоа што треба да биде (во нивните мозочиња) пошто пикселите се приметувале на јака резолуција, дека е монтажа а не реално hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Еве ти трета опција - ако не сте способни да трпите критики за вашите омилени и безгрешни серии ондак игнорирајте не и уклучете мозоци колку толку за да не се палите на секакви глупости. Преку кур ми е мене од фанатици кои кога нивниот свет филм ќе наиде на било каква конструктивна критика наместо да се соочат со недостатоците на истиот, истите одма ги напаѓаат критичарите демек они се криви за тоа што филмот нема базична логика.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Еве ти трета опција - ако не сте способни да трпите критики за вашите омилени и безгрешни серии ондак игнорирајте не и уклучете мозоци колку толку за да не се палите на секакви глупости. Преку кур ми е мене од фанатици кои кога нивниот свет филм ќе наиде на било каква конструктивна критика наместо да се соочат со недостатоците на истиот, истите одма ги напаѓаат критичарите демек они се криви за тоа што филмот нема базична логика.
Неспособноста лежи кај оние кои не можат да укопчаат дека не се' мора да биде онака како што замислиле тие.[DOUBLEPOST=1551835339][/DOUBLEPOST]
критичарите демек они се криви за тоа што филмот нема базична логика.

Абе оди изгуби се, критичари :pos:
Изглеал 30 филма, 7 пати отишол у кино, отворил блок пред 2 месеца и критичар е :angel::angel:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.396
Поени од реакции
23.225
Неспособноста лежи кај оние кои не можат да укопчаат дека не се' мора да биде онака како што замислиле тие.
Се разбира, ГоТ е најдоброто нешто што постои, секој што има нешто негативно да каже е неспособен, днопер, глуп, идиот итн итн. Основна логика, квалитет и конзистенција e премногу тешко за некои луѓе.

Абе оди изгуби се, критичари :pos:
Изглеал 30 филма, 7 пати отишол у кино, отворил блок пред 2 месеца и критичар е :angel::angel:
Генерализација за сите луѓе кои имаат нешто против приказната на ГоТ. Али океј тебе човек треба се да ти нацрта.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се разбира, ГоТ е најдоброто нешто што постои, секој што има нешто негативно да каже е неспособен, днопер, глуп, идиот итн итн. Основна логика, квалитет и конзистенција e премногу тешко за некои луѓе.

Генерализација за сите луѓе кои имаат нешто против приказната на ГоТ. Али океј тебе човек треба се да ти нацрта.
Не генерализирам али критичари бе друже :pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Семантика, избери било кој друг збор - значењето го сфаќаш.
Јас сфаќам што сакаш да кажеш, дека ничим изазвани се ставате над „простата маса“ која не може да ја согледа реалноста и мааните во продукција и режија додека вие, самонаречени невработени обид од критичари се' тоа можете многу подобро да го приметите (па преку кур и да е така). Е сега, не само што мислите или го приметувате, вие не престанувате да буквално серете за истото, насекаде, повторно ничим изазвани, при што со деградирање гледате на останатите, на оние на кои што серијата (најпросто кажано) им е баш кул, прејака, предобра, нешто најбоље итн итн.

Затоа ти викам, нас „обичните“ и не толку „моќни“ да ги препознаеме фалинките на ова ремек дело од серија ни е дојдено преку дур од такви како вас.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.396
Поени од реакции
23.225
Јас сфаќам што сакаш да кажеш, дека ничим изазвани се ставате над „простата маса“ која не може да ја согледа реалноста и мааните во продукција и режија додека вие, самонаречени невработени обид од критичари се' тоа можете многу подобро да го приметите (па преку кур и да е така). Е сега, не само што мислите или го приметувате, вие не престанувате да буквално серете за истото, насекаде, повторно ничим изазвани, при што со деградирање гледате на останатите, на оние на кои што серијата (најпросто кажано) им е баш кул, прејака, предобра, нешто најбоље итн итн.

Затоа ти викам, нас „обичните“ и не толку „моќни“ да ги препознаеме фалинките на ова ремек дело од серија ни е дојдено преку дур од такви како вас.
Па ти почна да изазиваш бе човек. Сите коментиравме за трејлерот пред ти да се улеташ ко џокер у покер и испровоцира за да ти сега глумиш лудило демек ти невин само сакаш филмче да си гледаш ама не можеш од мене. Лицемерие до максимум.

Не верувам дека една група е попаметна туку дека една група е ирационално заслепена со серијата и поради тоа одбива да прифати било какви критики кон неа и ќе прифати секакви гомнарии со кои ќе бидат послужени. Ако тебе тоа ти е задоволство тогаш слободно уживај, ако ти пречат луѓе со друго мислење - слободно блокирај ги или не се уклучувај на интернет воопшто.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Јас сум ептен разочаран од серијава. Јас гледам само две недели, а во серијата се поминати неколку години. Како е можно тоа???????????????

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па во последно време приметувам во серииве само се бараат негативни работи и се става акцент на нив, не само во GoT. Како серијата само да се зјапа до детал за да се истакне потенцираното. На Кин од Blacklist периката и штрчела, на Џон Сноу мечот гумен му бил...
Впрочем ајде тоа ама да читаш сценарија за можни исходи и после да викаш „Ви реков“ и да следат I am not impressed ставови, не ја бива. Како ние што ги читавме книгите да пишевме во темава „Ви реков“ и тапа е серијава после црвената свадба. Затоа пишав не шпарајте по рандом форуми и блогови додека не заврши серијата, самите си го уништувате впечатокот, ќе гугламе откако ќе заврши.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.396
Поени од реакции
23.225
Се согласувам дека е глупа работа да се жалиш за секоја ситница која 99% од луѓето нема да ја приметат или нема да им биде гајле ама не можеш под иста капа да ги ставиш гумениот меч на Џон и олимпискиот маратон на Гендри. Јас барем не се жалам со цел да ја уништам серијата на другите или поради тоа што ја мразам туку напротив - ми се допаѓа и знам дека ГоТ има огромни капацитети а ако само климаме со глава за секои работи што ќе ни се прикажат ништо нема да се смени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Не се праите со сила ретардирани и направете разлика помеѓу реално и реалистично.

Друго, може ли некој да ја критикува серијата, а воедно да му биде најдобра или мора тие што ја критикуваат да ја мразат, а овие другиве што ја сакаат да не критикуваат ништо околу неа?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па ти почна да изазиваш бе човек. Сите коментиравме за трејлерот пред ти да се улеташ ко џокер у покер и испровоцира за да ти сега глумиш лудило демек ти невин само сакаш филмче да си гледаш ама не можеш од мене. Лицемерие до максимум.

Не верувам дека една група е попаметна туку дека една група е ирационално заслепена со серијата и поради тоа одбива да прифати било какви критики кон неа и ќе прифати секакви гомнарии со кои ќе бидат послужени. Ако тебе тоа ти е задоволство тогаш слободно уживај, ако ти пречат луѓе со друго мислење - слободно блокирај ги или не се уклучувај на интернет воопшто.
Не „улетувам“ во темава затоа што истата ја пратам и во неа пишувам со години. Постот беше директно упатен кон членот кој го цитирав затоа што за истата работа се смееме со години. Ти беше оној кој влезе во дискусија, што е сосема во ред, затоа што ова е форум и на секој му е дозволено да пише што мисли (во граница на културно комуницирање).

Не знам дали веруваш во попаметни и поглупи али ставот на „критичарите“ е дека ние останатите, едноставно не сфаќаме и не можеме да го оцениме квалитетот на серијата. padnata e brat, ne e toa toa.[DOUBLEPOST=1551871396][/DOUBLEPOST]
Не се праите со сила ретардирани и направете разлика помеѓу реално и реалистично.

Друго, може ли некој да ја критикува серијата, а воедно да му биде најдобра или мора тие што ја критикуваат да ја мразат, а овие другиве што ја сакаат да не критикуваат ништо околу неа?
Нормално. Е сега, не мислиш дека е малку дебилно да се критикува за временската разлика во сцени, за пиксели и за тоа како нешто (пак ќе пишам со пот и солзи) не било реално?[DOUBLEPOST=1551871853][/DOUBLEPOST]Како патуваат од точка А до точка Б во една епизода, не е возможно, не ни остареле ликовите, за тој пат им треба 3 години bla bla bla треба да се развлече дејствието, истиот тој лик, абееееееее ајде што е ова ја одолговлекуваат серијава, требаше порано да ја завршат вака само ја направија срање, се искомерцијализира hhhhhhhhhhhhhhhhh bla bla

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Нормално. Е сега, не мислиш дека е малку дебилно да се критикува за временската разлика во сцени, за пиксели и за тоа како нешто (пак ќе пишам со пот и солзи) не било реално?
Тоа со пикселите, според мене, е безвезно цепидлачење.
Али телепортите се нешто што ја нарушува реалистичноста на серијата. Книгите и серијата станаа популарни генерално, заради својата реалистичност несвојствена за жанрот епска фантастика, кој според јавниот наратив "треба да" црпи форми од митовите и еповите, па се идеализираат ликови и настани. Во бајките, еповите и митовите, реалното и реалистичното се на минимум, заради икс причини.
Никој не бара да биде серијата реална. Кога би била реална не би ја ни гледал, ниту би ги прочитал книгите. Реално и епска фантастика, не идат заедно, ниту пак реално и било каква фантастика.
Но реалистичноста е уникатна карактеристика на Мартин (Толкин не е толку реалистичен). Штета што серијата не се труди тоа да го почитува до крај. Го почитува до одредена мера, но не до крај.
Пример, ако се наоѓам во свет на вампирска апокалипса и слушам сомнително шушкање у некоја дупка крај патот, соема нереалистично е, да идам да видам што се случува. Реалистичниот филм би направил ликот, во таа ситуација да изреагира како што секој нормален тоа би го направил - да кидне, но во нереалистичните филмови (како што е серијата Стреин), ликот ќе скршне од патот да види што шушка и ќе биде изеден.
Инаку, самата поставка на вампирска апокалипса е нереална и никој не ни бара да биде.

Мене филм со најголем број забелешки ми е LOTR, а воедно и еден од најдобрите, ако не и најдобар филм. Исто ми е и за GOT.

Kajgana Shop

На врв Bottom