Game of Thrones

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.880
Поени од реакции
36.928
Мене уште не ми се верува дека сериозно ама најсериозно планот им беше да одат да ја молат Церси за примирје дур се тепале таму на север со мртвите. Отидоа да го молат за помош и разум најбескрупулозниот, манипулативен, безмилосен лик во серијата кој не познава даден збор, лик кој не познава ништо друго освен свој интерес и интерес на семејството.

И пази планот доаѓа од аналитичкиот ум на Тирион Ланистер, човек кој што најдобро ја познава на што е спремна Церси а Варис кој што ја има видено во акција и на дело во Кингс Лендинг каков ков е, just goes with the flow и баш му е океј тој план.

Логика нула. Смислен план како сценарио за второ разредна серија или super hero филмче.

Церси е карактер што без двоумење би склучил сојуз и со the Night King доколку и е од интерес. Таа нејзина бескрупулозност и на продавач на пиперки во Кингс Лендинг му е јасна како ден, ама изгледа на нејзиниот брат Тирион дојдено му е времето да смислува планови како трето одделенец.

Па уште Џон Сноу на кого му ебаа матер на пола фамилија оди таму во Кингс Лендинг да и покаже дека со оган или dragonglass се тепале white walkers, и држи презентација ко некој продавач на Кирби машина.
Ептен несериозно и ефтино.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Па уште Џон Сноу на кого му ебаа матер на пола фамилија оди таму во Кингс Лендинг да и покаже дека со оган или dragonglass се тепале white walkers, и држи презентација ко некој продавач на Кирби машина.
Ептен несериозно и ефтино.
Најак дел беше со раката , како топ шоп реклама :icon_lol: Првин кучето ја сецна,па после нашиот Џек Лалејн објаснуваше нешто и на крај ги промовираа новите ножеви.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.419
Поени од реакции
38.970
Серси е најреализираниот лик во серијата, буквално си верува во идеологијата и нема да ја смени за ништо на светот. Прво ме разочара кога прифати , за во последната сцена со неа и Џејми да даде еден mind blow момент со тоа што нема да ја пушти војската на северот. Вакви ликови спремни на се се прави владетели, а не академисти филозофи и паметњаковичи како Варис Тирион и нивната филозофија околу Таргеријанката.
Замислете Серси да ја имаше војската и змејовите шо ги има Денерис ... Имаше да покори се живо и диво и да го вработи Најт Кинг да ја оживува кога ќе умре за да владее вечно.:pos:

Едноставно начинот на кој што се развива нејзиниот лик е правата природа на секој човек во реалниот свет. Одбранбените механизми и сопствените приоритети на фул волуме и али баш ич не и чуе за гинење за greater cause. :cuc: Низ сезоните измешани чувства имав за неа, али сега ми е омилен лик без конкуренција.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.785
Серси е најреализираниот лик во серијата, буквално си верува во идеологијата и нема да ја смени за ништо на светот. Прво ме разочара кога прифати , за во последната сцена со неа и Џејми да даде еден mind blow момент со тоа што нема да ја пушти војската на северот. Вакви ликови спремни на се се прави владетели, а не академисти филозофи и паметњаковичи како Варис Тирион и нивната филозофија околу Таргеријанката.
Замислете Серси да ја имаше војската и змејовите шо ги има Денерис ... Имаше да покори се живо и диво и да го вработи Најт Кинг да ја оживува кога ќе умре за да владее вечно.:pos:

Едноставно начинот на кој што се развива нејзиниот лик е правата природа на секој човек во реалниот свет. Одбранбените механизми и сопствените приоритети на фул волуме и али баш ич не и чуе за гинење за greater cause. :cuc: Низ сезоните измешани чувства имав за неа, али сега ми е омилен лик без конкуренција.
Серси ти е нешто ко Грујо уствари.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Јас не сватив како тирион е крив за смртта на томен?
Со убиството на татко му , паднала моќта на Ланистер и ја открил слабата страна и другите дошле да ги уништат , ваљда мисли на Олена која си ги местеше внуците и го уби Џофри , а Томен беше опседнат со Марџори .

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946

Серси е ептен убаво развиен лик.

Не ја разбрав нејзината логика да се брани со војска платеници зошто армијата на мртвите дури и со големи загуби во битка инстантно се зголемува преку оживување.

Мислам дека нејзината приказна ќе оди во два можни правци едниот е да побегне во Есос, а другиот што ми е поверојатно е да биде убиена од Арја. Првата варијанта не ја исклучува втората :)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Серси е ептен убаво развиен лик.

Не ја разбрав нејзината логика да се брани со војска платеници зошто армијата на мртвите дури и со големи загуби во битка инстантно се зголемува преку оживување.

Мислам дека нејзината приказна ќе оди во два можни правци едниот е да побегне во Есос, а другиот што ми е поверојатно е да биде убиена од Арја. Првата варијанта не ја исклучува втората :)
Серси си размислува логично , кога веќе Џон не сака да биде неутрален ќе ги остави нив да се борат со мртвите , дали се мртви или живи нејзе и е сеедно . Таа на крај мора да се бори против нив , глупите и" направија презентација како да ги уништи мртвите со змајско стакло.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.383
Поени од реакции
23.211
Во врска со пророштвото за Серси, нели вели ќе имала 3 деца и сите ќе и умреле а Роберт ќе има 20 деца но они двајца нема да имаат деца. Во прва сезона Серси и раскажува на Кејтлин за нејзиниот прв син (кој починал) чијшто тато е Роберт а подоцна разговара со Роберт еден на еден и го спомнува нивниот син. :гик:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Серси си размислува логично , кога веќе Џон не сака да биде неутрален ќе ги остави нив да се борат со мртвите , дали се мртви или живи нејзе и е сеедно . Таа на крај мора да се бори против нив , глупите и" направија презентација како да ги уништи мртвите со змајско стакло.
Многу идиотски беше потегот со мисијата добивање заложник. Прво што беше самоубиствена второ ептен излезе и полошо одколку да умре само експедицијата.

Единствен човек што може да ја вразуми Серси е Кајбурн, неговата улога сега е толку битна колку што беше таа на Варис пред некоја сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom