Game of Thrones

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
А виде одоздола, под сите епизоди колку сцени има кои не знаел во која епизода да ги смести?
Не дочитав до крај ко што пишав, за прва и втора епизода имаше погодено.
Како и да дошол до информациите, најверојатно му е се точно, и не сакам да знам што пишал понатака.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Не сум ги прочитал спојлерите и не ни сакам да ги отворам, но скоро се` што се случи во првиве две епизоди беше очекувано. Денерис се истовари во Драгонстон, Серси се ортачи со Јурон, Џон Сноу се допишува со Тирион... не се правете дека овие настани ви беа шок. Зборот ми е, не мора да значи дека е протечено сценариото, додај ги на сите теории фатените слики од снимањето и може да се предвиди скоро цела сезона.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.711
Не сум ги прочитал спојлерите и не ни сакам да ги отворам, но скоро се` што се случи во првиве две епизоди беше очекувано. Денерис се истовари во Драгонстон, Серси се ортачи со Јурон, Џон Сноу се допишува со Тирион... не се правете дека овие настани ви беа шок. Зборот ми е, не мора да значи дека е протечено сценариото, додај ги на сите теории фатените слики од снимањето и може да се предвиди скоро цела сезона.
Тоа и беше мојата поента, конкретно за овој случај. Дури и не видов дека има опишано сцена со колежот меѓу Грејџој, што веројатно беше најизненадувачки момент до сега.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.672
Сценариото излезе во октомври лани.
Снимањето мислам дека заврши во април.

It's really disappointing there are people who are determined to ruin Season 7 for everyone… #spoilsports

— Nathalie Emmanuel (@missnemmanuel) October 22, 2016

Така да, не е дека некој ги собрал сликите од снимања ги поврзал и си напраил сценарио.[DOUBLEPOST=1501166161][/DOUBLEPOST]

Hot Pie from Game of Thrones has swapped his career in the show to embark on a business venture in real life by opening an online bakery… called, wait for it, ‘You Know Nothing John Dough’.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стварно светов вриел генијалци чим од слики ја поврзале сторијата како иде, нема грешка, Берик уште лани негде пиша дека е ликнато сценариото, не знам дали тука дали кај книгите.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Последниве две сезони немам ниту трејлер, ниту тизер гледано, а уште помалку па прочитано некоја теорија. Исто така пробувам да се дистанцирам од серијата комплетно, не ни мислам што ќе се случи во следната епизода, одам на shock factor. Можам да кажам дека чувството кога ја гледам новата епизода без никакви теории во глава за што може да се случи е 100 пати подобро и поинтензивно, отколку кога веќе имаш гледано некој трејлер или пак си пробувал сам да склопиш некоја теорија (сиг. ќе погодиш нешто).

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Може настаните не беа шок, нити изненадување во овие две епизоди, али колку фино го имаат опишано идењето на Дени во Драгонстоун, па и дека никој ништо не зборел во таа сцена, а она завршила со Shall we begin. Не знам, ова мене ми стои на предвидување само, теорија нечија, на сон сонувана оти баш така ќе биде.
Се гледа од километар дека е од сценарио, зошто ниеден трејлер или слика не открива толку детално. Не го отварајте и готово.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Никој не ве тера да читате, ова го ставив за оние кои како мене се нестрпливи да видат што ќе се случи понатуму

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2013
Мислења
99
Поени од реакции
198
Да ги прокоментирам последниве две. Треба у спојлер да ставам или?! :cautious:
Првата:
Солиден почеток, I gotta admit. Кога го слушнав гласот на Ед Ширан бев као нема шансииии. Арја прејака, еден од омилените ликови, значи како го изградија ликов алал да им е, кога кажа "Tell them the North remembers. Tell them winter came for house Frey." аууу. Инаку Ед го донеле заради тоа што и е омилен на Maisie и сакале да ја изненадат, затоа и сцената е со неа.

Бриане и Тормунд како се меркаат значи! Ако не ги спојат, скар со серијава :D

Џон ми е прав лидер, и ме нервираше што Санса му се мешаше. Се надевам дека ќе се спојат со Даенарис, навивам за нив како тим да го освојат тронот. Инаку и јас мислам дека ликот на Санса ќе го направат ала Церсеи, и мислам дека нема потреба од тоа.

A сценава врв ми беше, малава опасна. Feminism at its finest.
Криво ми е што многу кратко ја имаше Даенерис епизодава, ама конечно е дома! И сцената од замокот damn колку е убав :inlove: Мислам дека Dragonstone ми е омилен замок.

Инаку ептен го очекувам враќањето на Gendry, едвај чекам да видам што всушност се случило со него.

Втората:
Ау не знаев дека овој Euron е толку јак и забеган. Али мислам дека нема да ја убие Yara. А за Theo знаев дека ќе си избега, уште е пореметен така по малце, ПТСД го мава.

Jon Snow се си мислам дека грешка направи што ја стави Sansa да го заменува, сто посто нешто ќе заебе оваа :D Инаку кутри Davos коа ќе ја види Мелисандре ќе му се стемни :D Греотка чоекот се со нејзе се расправа. Али едвај чекам да ги видам Џон со Дени заедно.

Сцената со Арја и Нимериа ми беше многу добра, моќна. И со дебелоно дете се виде :D Не очекував дека пак ќе се појави.

Дени ми изгледа многу наивно. Од толку луѓе околу нејзе не знае кого да слуша, и мислам дека на крај нешто непромислено ќе направи.

Сам мислам дека ќе го спаси Јора, ќе украде некои книги од цитаделата и ќе му ја кидне со него правец кај Дени. И сто посто ќе има некоја најважна информација за the white walkers што ќе биде клучна за да се спасат сите.

И поздрав со моментов:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Никој не ве тера да читате, ова го ставив за оние кои како мене се нестрпливи да видат што ќе се случи понатуму
Оди глеај серии на Нетфликс штом така... :toe:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.711
Стварно светов вриел генијалци чим од слики ја поврзале сторијата како иде, нема грешка, Берик уште лани негде пиша дека е ликнато сценариото, не знам дали тука дали кај книгите.
Фрос, човек не треба да има ни натпросечна интелигенција за да напише толку општи работи и со толку оскудни описи. Мислам, хелоу, пази што погодил типот, цитирам: втора епизода: Џон го остава Дух во Винтерфел, каде што ќе остане цела сезона. Како прво, Џон не ни замина некаде во втора епизода, а како второ, јас не се сеќавам дека видов момент кај што го остава Дух во Винтерфел. Друго: повеќе од пола од сите глупости кои ги набројал не му се класифицирани по епизоди, туку ги ставил одоздола, под епизодите. Еве еден од моментите кои поминаа, а е ставен таму, некласифициран во конкретна епизода, цитирам: Џора и Сем се среќаваат во Олдтаун. Каков и колкав генијалец треба да си за да го заклучиш ова од трејлер или фотографија? Он нема напишано детаљ за било што, се му е општо, површно и полу-глупо. Но не ми беше тоа поентата, да докажувам дали се послужил со ликнатото сценарио или не, иако, кога некој би го прочитал сценариото, описите на сцените сигурно би му биле поспецифични, па и поточни од овие што овој ги напишал. Поентата ми беше дека типот никаде нема напишано: јас сум генијалец, ова се мои теории, сам го открив ова, туку си кажува дека се триста глупости кои он само се обидел да ги класифицира според некој тајмлајн, но очигледно не успеал да го направи тоа ни 50%.

Муабетов е ко: одиш на гатачка да ти гледа на рака, ти ја гледа бурмата и ти вика "ти си женет". Ма немој! Генијално!

Kajgana Shop

На врв Bottom