Winter is coming.E zdravje do togaj, treba da preziveeme uste edna zima.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Winter is coming.E zdravje do togaj, treba da preziveeme uste edna zima.
ДаСлучајно ја загледав сцената со смртта на Џофри и ме интересира дали после тоа конкретно кажаа кој го убил или уште се претпоставува? Не ми текнува што се случи.
Искрено не верувам дека Тирион е потомок на Таргеријен, а за тоа да не знаел Тајвин. Стариот постојано му кажуваше дека иако е џуџе, тој е сепак Ланистер и негов син, иако се срами од него и го понижува. При пораѓајот му има починато мајката, а доколку бил Таргеријен верувам дека Тајвин не би го оставил жив. Е сега дали е можно да не знаел он, Мед Кинг да ја напумпал оваа, не знам, се е можно во серијава, но мислам дека е многу малку веројатно.
Сепак, фактот што отиде кај змаевите и не го изедоа дава некоја нишка на љубопитност. Дали тоа е заради неговата фасцинисраност од змаеви па не им се плаши, дали тие се почуствуваа сигурно покрај него од некоја причина, искрено пак не знам. Конечно, двата змаја кои не беа јавани сепак се впуштија во битка и плукаа оган, така да не е задолжително да бидат јавани за да придонесат во борба.
Се сеќавате како Дарио цело време го заебаваше Џора за неостварената љубов кон Денерис. И на крај он испадна френдзониран, Дани му раскина во стилот „не е до тебе, до мене е, ама може да си останеме пријатели“
Прво, серијата го заслужува целито хајп што го има по светов затоа што е глобален феномен и со својот квалитет и продукција ги образува сите да знаат што е добра тв серија.
Сега ме интересира прво да прашам, кој беа децата што и помогнаа на Серсеи во изведување на планот, и второ кој ја убил мајка му на Џон, затоа што беше цела во крв, или починала при породувањето???
Гледам пишувате дека Џејми ќе и го сврти грбот на Серсеи, и од кај го заклучивте тоа од само еден поглед? Ја пак мислам обратно, ќе остане со неа до крајот, неговата љубов кон неа нема граници, и тој е толку залетан по неа, што она што и да му каже он ќе го направи. Впрочем тоа го има неколку пати и кажано и направено.
Прво, серијата го заслужува целито хајп што го има по светов затоа што е глобален феномен и со својот квалитет и продукција ги образува сите да знаат што е добра тв серија.
Сега ме интересира прво да прашам, кој беа децата што и помогнаа на Серсеи во изведување на планот, и второ кој ја убил мајка му на Џон, затоа што беше цела во крв, или починала при породувањето???
Гледам пишувате дека Џејми ќе и го сврти грбот на Серсеи, и од кај го заклучивте тоа од само еден поглед? Ја пак мислам обратно, ќе остане со неа до крајот, неговата љубов кон неа нема граници, и тој е толку залетан по неа, што она што и да му каже он ќе го направи. Впрочем тоа го има неколку пати и кажано и направено.
Серсеи можеби не му е гајле за Џејми, ама мислам дека Џејми умира за неа. Отиде во војна за неа, убиваше за неа, ги исполнуваше сите нејзини мисии, не му беше ни малку грижа за неговите деца кога имаше секс, покрај мртвиот Џофри, за него постои само Серсеи.Децата мислам дека се на тој вештерот што го оживеа Планината, ги заиткува со шеќерчиња.
Мех, Серсеи пак самата си кажа дека е себично чудовиште што дури ни за Џејми не и е гајле, мислам дека Џејми наскоро че биди еден од најомилените ликови во серијата, ама за жал Даенерис ќе му пресуди.
Џуџето е мисир, значи малку поголемо од кокошка.И џуџево не е кокошка, па Џора Мормонт го украде.
Џон ја уби.Лијана искрвари при породувањето и поради тоа умре никој не ја уби..