Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ја најдов во еден од коментарите на песната на Rains of Castamere!

When winter comes for war,
You shall hear no Lions roar.

When winter forces you to yield,
No Stags shall graze upon the field.

When winter creeps upon you from the shadows,
No Roses shall bloom from the meadows.

When winter wreaks havoc on the land,
You can bet there'll be no Snakes in the sand.

When winter brings to life all it finds grim,
The Krakens will freeze where they swim.

When winter sets and the land begins to shiver,
The Flayed Man will start to rot and wither.

When winter fights to the last sliver,
No more Trouts shall swim in the river.

When winter ravages and all despair,
No Falcons shall fly high in the air.

When winter shows you what happens when snow falls,
Not even Dragons Breath shall warm you in your halls.

When winter comes with all it's might,
Only the Wolves shall howl in the night![DOUBLEPOST=1467192318][/DOUBLEPOST]
World_Map.jpg

Последно уредено:
Случајно ја загледав сцената со смртта на Џофри и ме интересира дали после тоа конкретно кажаа кој го убил или уште се претпоставува? Не ми текнува што се случи.

Случајно ја загледав сцената со смртта на Џофри и ме интересира дали после тоа конкретно кажаа кој го убил или уште се претпоставува? Не ми текнува што се случи.
Да

Олена Тајрел и Литлфингер со помош на герданот што го носеше Санса на свадбата

Се сеќавате како Дарио цело време го заебаваше Џора за неостварената љубов кон Денерис. И на крај он испадна френдзониран, Дани му раскина во стилот „не е до тебе, до мене е, ама може да си останеме пријатели“

Искрено не верувам дека Тирион е потомок на Таргеријен, а за тоа да не знаел Тајвин. Стариот постојано му кажуваше дека иако е џуџе, тој е сепак Ланистер и негов син, иако се срами од него и го понижува. При пораѓајот му има починато мајката, а доколку бил Таргеријен верувам дека Тајвин не би го оставил жив. Е сега дали е можно да не знаел он, Мед Кинг да ја напумпал оваа, не знам, се е можно во серијава, но мислам дека е многу малку веројатно.

Сепак, фактот што отиде кај змаевите и не го изедоа дава некоја нишка на љубопитност. Дали тоа е заради неговата фасцинисраност од змаеви па не им се плаши, дали тие се почуствуваа сигурно покрај него од некоја причина, искрено пак не знам. Конечно, двата змаја кои не беа јавани сепак се впуштија во битка и плукаа оган, така да не е задолжително да бидат јавани за да придонесат во борба.

Со жениве обратно е. Од една страна ако не се јавани не само оган шо пуштаат, туку и погана уста имаат, а од друга страна ако се јавани тогаш кротки се.

И џуџево не е кокошка, па Џора Мормонт го украде.

Се сеќавате како Дарио цело време го заебаваше Џора за неостварената љубов кон Денерис. И на крај он испадна френдзониран, Дани му раскина во стилот „не е до тебе, до мене е, ама може да си останеме пријатели“

Тирион го заеба, џуџлако.

Прво, серијата го заслужува целито хајп што го има по светов затоа што е глобален феномен и со својот квалитет и продукција ги образува сите да знаат што е добра тв серија.

Сега ме интересира прво да прашам, кој беа децата што и помогнаа на Серсеи во изведување на планот, и второ кој ја убил мајка му на Џон, затоа што беше цела во крв, или починала при породувањето???

Гледам пишувате дека Џејми ќе и го сврти грбот на Серсеи, и од кај го заклучивте тоа од само еден поглед? Ја пак мислам обратно, ќе остане со неа до крајот, неговата љубов кон неа нема граници, и тој е толку залетан по неа, што она што и да му каже он ќе го направи. Впрочем тоа го има неколку пати и кажано и направено.

Прво, серијата го заслужува целито хајп што го има по светов затоа што е глобален феномен и со својот квалитет и продукција ги образува сите да знаат што е добра тв серија.

Сега ме интересира прво да прашам, кој беа децата што и помогнаа на Серсеи во изведување на планот, и второ кој ја убил мајка му на Џон, затоа што беше цела во крв, или починала при породувањето???

Гледам пишувате дека Џејми ќе и го сврти грбот на Серсеи, и од кај го заклучивте тоа од само еден поглед? Ја пак мислам обратно, ќе остане со неа до крајот, неговата љубов кон неа нема граници, и тој е толку залетан по неа, што она што и да му каже он ќе го направи. Впрочем тоа го има неколку пати и кажано и направено.

Децата мислам дека се на тој вештерот што го оживеа Планината, ги заиткува со шеќерчиња.

Мех, Серсеи пак самата си кажа дека е себично чудовиште што дури ни за Џејми не и е гајле, мислам дека Џејми наскоро че биди еден од најомилените ликови во серијата, ама за жал Даенерис ќе му пресуди.

Лијана искрвари при породувањето и поради тоа умре никој не ја уби..

Децата се поранешните птички на Варис Евнухот. Преку нив Варис дознаваше се` во кралството. Демек „една птичка му кажала“, а всушност имаше развиено шпионска мрежа со мали деца како најнесомнителни агенти. Затоа и го викаа Пајакот. Кога избега Варис, неговот место го превзеде Кајбрн.

Децата мислам дека се на тој вештерот што го оживеа Планината, ги заиткува со шеќерчиња.

Мех, Серсеи пак самата си кажа дека е себично чудовиште што дури ни за Џејми не и е гајле, мислам дека Џејми наскоро че биди еден од најомилените ликови во серијата, ама за жал Даенерис ќе му пресуди.
Серсеи можеби не му е гајле за Џејми, ама мислам дека Џејми умира за неа. Отиде во војна за неа, убиваше за неа, ги исполнуваше сите нејзини мисии, не му беше ни малку грижа за неговите деца кога имаше секс, покрај мртвиот Џофри, за него постои само Серсеи.

Најголем мајндфак од све би било доколку Нед Старк хипотетички умрел многу помлад, а неговото место било превземено од Jaqen H'gar. И уствари Арја е дете на faceless man. Иначе стварно не гледам поента у целава прича со Арја и faceless man, и зошто човек ко него толку би се замарал со некое си девојче. А и вака ако гледаме Арја воопшто не си личи со браќата и сестра и, додека во серијалов премногу се обраќа пажња на ваквите детали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom