ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.965
- Поени од реакции
- 57.716
ооо ало, дечки, помрдни се од место! Какво „недоживување“, какви бакрачи...авторот е стар мислам дали ке ја доживее 7мата книга уопште..
ооо ало, дечки, помрдни се од место! Какво „недоживување“, какви бакрачи...авторот е стар мислам дали ке ја доживее 7мата книга уопште..
Убеден сум дека ќе има повеќе од 7 книги.Педерска работа у серијава, досега гледав, без да обрнувам внимание на книгите, ама вчера ми текна, онака да видам колку сезони не чекаат, што не чека, и педерска работа стварно. 7 книги се, од кои сега ќе испадне шестата а седмата е во план во иднина. И како шо викаат на топ шоп, и тоа не е се, авторот не бил сигурен дали ќе успее да го вметне сето тоа што го замислил во нив, па можно е и 8 книга....
Па ние на стари години ваљда ќе го дочекаме крајот....
забораив да додадам, ја симињам гејм оф троунс генезис, играта според филмов, ќе видам што е, ќе ви пишам дали чини
Кралот има моќ све да праи. Дури и да го откопиљи, па да го напраи наследник на Винтерфел, а не па да го откачи од завет на Кралска Стража или Ноќна Стража.Е не може сеа Сноу, отиде у Night's Watch
Не баш, Мартин кажа дека Бриена е колку Роберт, 6-7 feet. A Грегор и Ходор се највисоки - 7-8 feet.Brienne the Beauty (Brienne of Tarth) каква карпа од жена, дури и Gregor Clegane би се измочал од страв да ја види
Помалку војска?..., а и што парче ги праи ланистери иако е со помалку војска.
Па тоа го викам и ја. Роб има директно под негова лична команда околу 20.000 со кои се бори. Но под неговите вазали има уште многу војска. А Ланистерската војска во моментов е целата таа што е таму во Брзоречјето - 40.000 (со се, подоцна поразената половина на Џејми, вклучувајќи ги и платениците). нема друга.Кажаа и дека Старк избегнува директен судир со Ланистерите уште од старт само заради бројчана слабост. Ми текнува на единствената битка од 1 дел, кога го заробија Џејми. Го праша Тирион овој бодигардов негов , ако не нападнаа тука и ги поразивме, дали го заробивме Старк, и овој му рече, тука беа само 2.000, па тогаш каде е Старк, заедно со неговите 18.000.
Значи откако загинале овие, му останале на Роб 18.000, не се сомневам дека има повеќе, можеби луѓе да, ама борци не, затоа и Грејџој сака да го нападне, додека цела војска му е на југ, за брзо да го зароби Винтерфел.
Од кај го откорна зборов ауу, предпоставувам мислиш на Riverlands?Брзоречјето
Српски книги, тоа е....Од кај го откорна зборов ауу, предпоставувам мислиш на Riverlands?
Ти гарантирам дека северот вкупно има доста повеќе војска од Ланистерите. А кога ќе се додаде на тоа војската на Брзоречјето, тогаш нема збор кој има повеќе војска.Не заборавајте 1 northerner важи за 10 Lannisters Јас добив претстава дека силината на армијата на Robb не е во бројките, туку во нивната дисциплина, лојалност, искуство и издржливост. Како и да е целиот север не е состои само од тие ~20,000 војници или колку и да се. Има мнгоу мала армија останата во Winterfell но и распрскано лична гарда и мали трупи по разните замоци кои ги контролираат фамилиите лојални на Starks.
Аман бе, 63 години е човечето не е 80-90 па да речеш така.авторот е стар мислам дали ке ја доживее 7мата книга уопште..
ооо ало,што се напали толку?Демек сите живеат до 100ка па нема гајле стариов.И самиот има изјавил дека ја дадол насоката на приказната на директорите на HBO,во случај да умре.Само нема да дозволи да се напише книга.Значи и тој самиот размислува на ова,а и коа ке размислиш малце дека за 21 година издал 5 книги,и дека приказната од 3 дела ја продолжил до 7...мене не ми изглеа ко да ке го има крајотооо ало, дечки, помрдни се од место! Какво „недоживување“, какви бакрачи...
Си одговараја, тој не е поарен. Ептем обивна фаца имаЗашто ми го хејтате Теонче бе?!
Па само што се врати дома, ни велком бек ни ништо, коњушарот не го ни препозна (а како беше среќен сирот тој, каква фаца на пристаништето хаха). Сестра му го резили и сака да му го лапне престолот. Татко му одма го праќа у војна, и тоа како плашило за рибари. Дупеше најгрда жена у цел Вестерос и ред други работи. Загреота е