Game of Thrones

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Педерска работа у серијава, досега гледав, без да обрнувам внимание на книгите, ама вчера ми текна, онака да видам колку сезони не чекаат, што не чека, и педерска работа стварно. 7 книги се, од кои сега ќе испадне шестата а седмата е во план во иднина. И како шо викаат на топ шоп, и тоа не е се, авторот не бил сигурен дали ќе успее да го вметне сето тоа што го замислил во нив, па можно е и 8 книга....
Па ние на стари години ваљда ќе го дочекаме крајот....

забораив да додадам, ја симињам гејм оф троунс генезис, играта според филмов, ќе видам што е, ќе ви пишам дали чини :)
Убеден сум дека ќе има повеќе од 7 книги.
Немој да се мачиш и да ја симнуваш играта. Не чинела. Многумина така мислат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.369
Е не може сеа Сноу, отиде у Night's Watch :)
Кралот има моќ све да праи. Дури и да го откопиљи, па да го напраи наследник на Винтерфел, а не па да го откачи од завет на Кралска Стража или Ноќна Стража.
--- надополнето: 20 април 2012 во 14:40 ---
Brienne the Beauty (Brienne of Tarth) каква карпа од жена, дури и Gregor Clegane би се измочал од страв да ја види :pos:
Не баш, Мартин кажа дека Бриена е колку Роберт, 6-7 feet. A Грегор и Ходор се највисоки - 7-8 feet.
Значи 1,8 на 2,1+
--- надополнето: 20 април 2012 во 14:46 ---
..., а и што парче ги праи ланистери иако е со помалку војска.
Помалку војска?
Дискутабилно....
Можеби располага со помалку војска моментално под негова лична команда, инаку северот има сигурно повеќе војска од Ланистерс, кога ќе се земат во предвид и поголемите куќи како Фреј, Болтон, Мендерли, Амбер, Карстарк.
Мислам дека дефинитивно северот има поголема војска. Колку е оперативна целата таа снага е друго прашање (каде се наоѓа, квалитет и друго). На неговите походи (три од три) досега , не ја влечка целата војска.
Мислам дека некаде прочитав дека северот во тој момент имал околу 100.000 (приближно колку здружената војска на Баратеон и Тајрел). Затоа и имаше вести уште у прва сезона/книга дека во Ланиспорт се собираат платеници од секаде (читај Есос).

Тајвин на почетокот имаше 40.000. Кажаа дека околу пола му дал на Џејми.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
Кажаа и дека Старк избегнува директен судир со Ланистерите уште од старт само заради бројчана слабост. Ми текнува на единствената битка од 1 дел, кога го заробија Џејми. Го праша Тирион овој бодигардов негов , ако не нападнаа тука и ги поразивме, дали го заробивме Старк, и овој му рече, тука беа само 2.000, па тогаш каде е Старк, заедно со неговите 18.000.

Значи откако загинале овие, му останале на Роб 18.000, не се сомневам дека има повеќе, можеби луѓе да, ама борци не, затоа и Грејџој сака да го нападне, додека цела војска му е на југ, за брзо да го зароби Винтерфел.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Северот има поголема војска од куќата Ланистер но северните куќи и хостови се познати по нивното ривалство и меѓусебна недоверба како низ историја така и во моменталните случувања. Ниту сум читал книги ниту некаква историја ама осеќам дека Болтон ќе прават опасни проблеми. За куќата Карстарк мислам дека ќе бидат колку толку лојални пошто имам разбрано дека во минатото се одделиле од Старкови и им биле дадени земји и титули за некакви си заслуги ама ни за нив не сум сигурен. Северот со други зборови е во тешки срања плус Грејџој им висат над глава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.369
Кажаа и дека Старк избегнува директен судир со Ланистерите уште од старт само заради бројчана слабост. Ми текнува на единствената битка од 1 дел, кога го заробија Џејми. Го праша Тирион овој бодигардов негов , ако не нападнаа тука и ги поразивме, дали го заробивме Старк, и овој му рече, тука беа само 2.000, па тогаш каде е Старк, заедно со неговите 18.000.

Значи откако загинале овие, му останале на Роб 18.000, не се сомневам дека има повеќе, можеби луѓе да, ама борци не, затоа и Грејџој сака да го нападне, додека цела војска му е на југ, за брзо да го зароби Винтерфел.
Па тоа го викам и ја. Роб има директно под негова лична команда околу 20.000 со кои се бори. Но под неговите вазали има уште многу војска. А Ланистерската војска во моментов е целата таа што е таму во Брзоречјето - 40.000 (со се, подоцна поразената половина на Џејми, вклучувајќи ги и платениците). нема друга.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Брзоречјето
Од кај го откорна зборов ауу, предпоставувам мислиш на Riverlands?

Не заборавајте 1 northerner важи за 10 Lannisters ;) Јас добив претстава дека силината на армијата на Robb не е во бројките, туку во нивната дисциплина, лојалност, искуство и издржливост. Како и да е целиот север не е состои само од тие ~20,000 војници или колку и да се. Има мнгоу мала армија останата во Winterfell но и распрскано лична гарда и мали трупи по разните замоци кои ги контролираат фамилиите лојални на Starks.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.369
Од кај го откорна зборов ауу, предпоставувам мислиш на Riverlands?
Српски книги, тоа е....

Не заборавајте 1 northerner важи за 10 Lannisters ;) Јас добив претстава дека силината на армијата на Robb не е во бројките, туку во нивната дисциплина, лојалност, искуство и издржливост. Како и да е целиот север не е состои само од тие ~20,000 војници или колку и да се. Има мнгоу мала армија останата во Winterfell но и распрскано лична гарда и мали трупи по разните замоци кои ги контролираат фамилиите лојални на Starks.
Ти гарантирам дека северот вкупно има доста повеќе војска од Ланистерите. А кога ќе се додаде на тоа војската на Брзоречјето, тогаш нема збор кој има повеќе војска.

edit од прееска Тајвин нема 20.000 туку 30.000 и уште толку кај Џејми според серијата, а 15.000 според книгата..

Значи битната битка за Риверан кај што го заробуваат Џејми е 18.000 на 15.000 (30.000 според HBO). Но се претопставува дека сите заедно: речните господари плус северњаците имаат вкупно 100.000, нормално не на исто оперативно ниво како веќеспоменатите ангажирани 20.000 на Роб (после 18.000).
--- надополнето: 20 април 2012 во 17:09 ---
А поточно, ниту Ланистерската војска 60.000 според HBO, а 45.000 според книгата, не е целосна на место како погрешно што споменав погоре. Им фалат 15-20.000 на сер Стафорд, кои се собираат во тие моменти и не се сеуште со главнината на Тајвин.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
авторот е стар мислам дали ке ја доживее 7мата книга уопште..
Аман бе, 63 години е човечето не е 80-90 па да речеш така.

Инаку главните книги не ми се читани ама ги имам читано трите новели Tales of Dunk and Egg што се сместени 90 години пред случувањата во првата книга и баш беше интересно. Знам дека е невозможно нешто од нив да биде поставено во серијава ама би се понадевал на мини-серија барем.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
ооо ало, дечки, помрдни се од место! Какво „недоживување“, какви бакрачи...
ооо ало,што се напали толку?Демек сите живеат до 100ка па нема гајле стариов.И самиот има изјавил дека ја дадол насоката на приказната на директорите на HBO,во случај да умре.Само нема да дозволи да се напише книга.Значи и тој самиот размислува на ова,а и коа ке размислиш малце дека за 21 година издал 5 книги,и дека приказната од 3 дела ја продолжил до 7...мене не ми изглеа ко да ке го има крајот:)

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Јас прв пат пишувам во оваа дискусија голем фан на Game of Thrones ја читав предходната дискусија и мислам дека Старк ке надвладеат над Ланистер на крајот и ова копилево Грејџој ке го крка на крајот и мислам дека можеби ке има некои сојузи и дали Станис или Ренли понатаму ке направат сојуз со Старк и така 100% ке им дојде крајот на Ланистери :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Зашто ми го хејтате Теонче бе?!

Па само што се врати дома, ни велком бек ни ништо, коњушарот не го ни препозна (а како беше среќен сирот тој, каква фаца на пристаништето хаха). Сестра му го резили и сака да му го лапне престолот. Татко му одма го праќа у војна, и тоа како плашило за рибари. Дупеше најгрда жена у цел Вестерос и ред други работи. Загреота е :ROFLMAO:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Зашто ми го хејтате Теонче бе?!

Па само што се врати дома, ни велком бек ни ништо, коњушарот не го ни препозна (а како беше среќен сирот тој, каква фаца на пристаништето хаха). Сестра му го резили и сака да му го лапне престолот. Татко му одма го праќа у војна, и тоа како плашило за рибари. Дупеше најгрда жена у цел Вестерос и ред други работи. Загреота е :ROFLMAO:
Си одговараја, тој не е поарен. Ептем обивна фаца има :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
“Looking only at HBO homes, “Thrones” is averaging an 8.3 rating, meaning roughly one in 12 subscriber households is watching the premiere telecast. This is about what TV’s most-watch Sunday series, “60 Minutes,” was averaging this month, show’s gross audience surpasses 11 million, compared with 9.3 million for its rookie season, HBO says.”
These are very strong numbers indeed. From a bit of Googling, at its height True Blood managed 12.7 million viewers per week…

Kajgana Shop

На врв Bottom