Колку биохемиските реакции у мојот организам збеснаа ради изгледаната цела сезона у три дена. Дури мислам дека сум од оние среќниците, кои го избегнаа она исчекување до самоубиство по една недела. Видеово дефинитивно ќе си каже шо сакам да си кажам за серијава (да со спојлери е нормално) ама си го одбрав по терк :
Пошо уште ме држат импресии од дешавките у последните две епизоди, и пошо све до сеа кажавте да се задржам на она што не сте го спомнале. Прееска дури бесен си размислував нели е премногу храбро и дрско (макар и да се одело по некој шаблон од книга и макар се работело за проект на HBO) да си ги убиеш можеби двата најголеми адута? Дали бе беа највише сконцентрирани на нивните карактери, па затоа го доживеав како огромна загуба? Се си мислам дека се заебаа, не за друго ( освен Калиси и мејби Сноу) ми се чини дека нема лик у серијава шо ќе те лепи за компјутер со комплексноста на својот карактер, шо ќе доминира, шо ќе пердаши ( шо со зборови, шо со меч). Следнава сезона (пошо си ги истрошија силните карактери) ми стои дека ќе одат на страшен визуелен ефекац како би се пополниле празнините. Многу ми боде у очи во ваквите серии (филмови) наследникот на тронот. Мора ли секогаш (ама баш СЕКОГАШ) после таткото кој по дифолт е голем воин, пичкариште, снагатор невиден, непоколеблив авторитет на власт да дојде неговиот син - секогаш со креон околу очите, лигаво мамино синче со педерски понашања и потези, А?