Game of Thrones

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Само шо завршив со прва сезона и не очекувам Едард да умри уште првата сезона па како умира како некој клошар последен, и шо, сеа Калеси со змејовиве ќе игра голема улога во понатамошните епизоди ? И, арно шо Кал Дрого умре, онака ситна смрт, ако претераше преку Narrow Sea мајче ќе му ебеше на сите, сам и то. :D
--- надополнето: 17 април 2013 во 21:14 ---

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ако магијата не постои кога ги нема змејовите, како Торос од Myr со огнен меч ги уништил портите на Pyke при Greyjoy Rebellion?! Или wildfire користел?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ако магијата не постои кога ги нема змејовите, како Торос од Myr со огнен меч ги уништил портите на Pyke при Greyjoy Rebellion?! Или wildfire користел?
Wildfire. Така објасни некој пред една страница. Го напрскал мечот со wildfire и го запалил.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Постои магијата и без змејовите. Пример онаа магија на children of the forest, првобитните населеници на Westeros.
Змејовите повеќе се поврзани со онаа магија која доаѓа од истокот (blood and fire magic).

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.527
Поени од реакции
7.004
Се крена магијата( шо би се рекло маната) кога падна црвената комета, коа се родија змејовите :)

Инаку ептен добар потег на Калиси со продавањето на змејот. Им ја зима цела армија плус им ги зима и младите што сеа ги тренираат. Го остава Астапор(градот) без ниеден војник и ќе го стави како прва мета, ќе го освои со војската, ќе го заколи шефовите, и ќе си го земе змејот назад. Ете и го првиот трон, Калиси на Астапор. Затоа што реално, и да ја земе војската од 8.000 луѓе плус нови неистренирани војници, со што ќе ги пренесе, и требаат и бродови.
Барем тука глеам логика во потегов со змејот.
Џејми има причина повеќе да се реди со сестра му сега откако ја нема раката :D
Теонче спаси газ, у буквална смисла :D

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dali teon spasi glava ne znam posto ovoj sto go spasi vo razgovorot mu rece zimata doagja

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
За Битката на Пајк, знам дека Торос бил првиот кој влегол внатре во ѕидините, ама никаде немам видено ништо за употреба на магија за да се срушат портите на Грејџој.
(инаку во таа битка учрствувале и Еддард и Џејми).

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
thoros first run to the iron gates swingin his flame sword
vaka nekako bese vo knigite mislam

Kajgana Shop

На врв Bottom