Galaxy S3 vs HTC One X

Galaxy S3 vs HTC One X

• HTC One X

Гласови: 31 35,6%
  • Samsung Galaxy S3

Гласови: 56 64,4%

• Вкупно гласачи
    87

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Кој од овие два монструми би земале и зошто?
Јас би го земал HTC One X, само заради поубавото мени (и онака тука некаде е со с3-ката) HTC Sense 4.0... Samsung TouchWiz многу ме потсеќа на оние нивните први со тачскрин и тоа некако ми ствара чувство на застареност...

P

Princ

Гостин
И јас би го зел One X поради Sense (зависен сум од него) иако со хардвер се тука некаде или S3 е подобар од One X.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
LG Optimus 4x, зашто има Tegra 3, а може да му се мења батеријата и да му се става мемориска картица :)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
HTC One X поради поквалитетните материјали на изработка и поубавиот изглед.
На перформанси се тука некаде, предност има Самсунгот што има плус неколку функционалности. Кај Самсунгот воопшто не ми се свиѓа изгледот, премногу е гломазен и голем.

Додуша кога би подразмислил не би бил толку убеден за HTC но и цената му е помала.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Лично мислење , jебига.. ако не се слагаш пиши приватно да подискутираме а овде секоj си искажува личен став. Така функционираат форумите.
Ако споредуваш модел со модел ок, но ако споредуваш било која фирма со Самсунг, facepalm-от си стои, Самсунг е гигант што ги засени сите, во сите сегементи од хардвер/бела техника/сторејџ/хај перформанси рам чипови и све што е поврзано со технологија.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ако спроедуваш модел со модел ок, но ако споредуваш било која фирма со Самсунг, facepalm-от си стои, Самсунг е гигант што ги засени сите, во сите сегементи од хардвер/бела техника/сторејџ/хај перформанси рам чипови и све што е поврзано со технологија.
Ок, jас ги анализирам во делот на мобилната телефониjа, HTC не произведуваат телевизори, шпорети итн туку се ориентирани кон смартфоните и лично повеќе ми се допаѓа нивниот дизаjн, HTC Sense и тоа што во некои модели употребуваат алуминиум коj е доста издржлив. Смартфонот ми има паднато 10 пати на плочки и нема ниту една гребнатинка. Така да споредуваме Самсунг мобилни со HTC мобилни, обемот и разноликоста на производите на Самсунг добро ни се познати на сите.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Од овие два би одел на галакси с3 пошто имам работено на него и многу ми се допадна.:)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ок, jас ги анализирам во делот на мобилната телефониjа, HTC не произведуваат телевизори, шпорети итн туку се ориентирани кон смартфоните и лично повеќе ми се допаѓа нивниот дизаjн, HTC Sense и тоа што во некои модели употребуваат алуминиум коj е доста издржлив. Смартфонот ми има паднато 10 пати на плочки и нема ниту една гребнатинка. Така да споредуваме Самсунг мобилни со HTC мобилни, обемот и разноликоста на производите на Самсунг добро ни се познати на сите.
Така, али пази сеа... Многу мои другари, како и сестра ми имаат Samsung (не галакси се разбира) телефон и многу ме нервира нивната батерија, ептен малце трае (на LG недај боже уште помалце)...Али за издржливост - издржливи се...Навистина...На сестра ми SGH - E250 и падна милион пати во овие 5 години и уште трае, лизга перфектно без проблеми (али купен е од Белгија, веројатно друга производња се) и си работи екстра (само батеријата ете, е проблем).

Дома имам самсунг машина, правосмукалка и алал да им е на самсунг како убаво ги направиле...Значи поквалитетно нешто од тоа амин...Телефоните навистина им се супер квалитетни, али за менито не се погрижија убаво да изгледа (како и за самиот телефон)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Затоа ХТЦ извади серија на мобилки што имаа фабричка маана - жолти дамки на екранот. Дискутиравме за ова на форумов, слободно пребарај ја темата.

Да споредиш ајфон со самсунг ајде, ама ХТЦ се ситни во споредба на Самсунг! Барем во квалитет...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Така, али пази сеа... Многу мои другари, како и сестра ми имаат Samsung (не галакси се разбира) телефон и многу ме нервира нивната батерија, ептен малце трае (на LG недај боже уште помалце)...Али за издржливост - издржливи се...Навистина...На сестра ми SGH - E250 и падна милион пати во овие 5 години и уште трае, лизга перфектно без проблеми (али купен е од Белгија, веројатно друга производња се) и си работи екстра (само батеријата ете, е проблем).

Дома имам самсунг машина, правосмукалка и алал да им е на самсунг како убаво ги направиле...Значи поквалитетно нешто од тоа амин...Телефоните навистина им се супер квалитетни, али за менито не се погрижија убаво да изгледа (како и за самиот телефон)
Смени му ром и ќе видиш како ќе ти биде убав:)

Затоа ХТЦ извади серија на мобилки што имаа фабричка маана - жолти дамки на екранот. Дискутиравме за ова на форумов, слободно пребарај ја темата.

Да споредиш ајфон со самсунг ајде, ама ХТЦ се ситни во споредба на Самсунг! Барем во квалитет...
Ајфонот може да им се фати на двата телефони:pos:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Смени му ром и ќе видиш како ќе ти биде убав:)
Да, баш сеа гледам на xda developers, интересни ромчиња има :D

Колку само погрешно звучи “интересни ромчиња“ хаха :D

Член од
8 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
48
S3 поради перформансите и изгледот, веќе го порачав од вип утре ќе одам да го земам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom