FYR, Microsoft и Шекеринска...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И јас мислам дека второто е пoдобро.:wink:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Отиде и во потпис со линк до темава:)
Иницијативата фуче ама озбилно. Конечно ќе ја убијам досадата со тоа што ќе правам пропаганден материјал за татковината(еј прво ќе ми биде ова) Плус со гордоста на името Гоце-напред:)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
еј Точкесто може да го ставам потписот се разбира ако не е копирајт :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Да беше копирајтед ќе имав ставено ватер марк или воопшто немаше да го ставам:) зимај

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Барем петиција да имаше на тој линкот од пораката точкест! :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Одлична работа на точкест.

Одиме на следните чекори.

Ни треба писар.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Да најдиме прво некој што на Македонски јазик ќе напиши најдобро, па после ако треба ќе преведиме на англиски, лесно е то.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ајде литературци. Кој се чувствува способен да состави едно писмо, нека крене два прста!

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Eве два банера ко за почеток:) јес да се 5 минути продакшн ама ај утре посабајлечки значи до кај 9 саатот ќе бидат и другите а може и постер да направам:) Битно идеите се на лист така да ќе нема гајле сега мора да спијам

плус на факс го имам баш Мајкрософт фонтот така да ќе фуче:)
на мене искрено второво повеќе мерак ми направи:)
Точкест извини ама имам забелешка. Одлично е ова направено но треба Say MACEDONIA да ти биде малку поголемо за да се знае на што се става акцентот и за што е акцијата. Големо браво за акцијата и да се удри со мејлови до сите

P

Princ

Гостин
Интересна тема. Пред некој ден им го разгледував сајтот. Скоро сите линкови од microsoft.com.mk водат кон microsoft.com значи никакви ресурси нема на македонски јазик. Капак на тоа што преку сечениов ми е од ФИРОМ-ов.

Пред некој ден во ДНЕВНИК читав и дека од Adobe се жалат дека кај нас само 30 лиценци продале. Им го разгледав сајтот и им пишав мејл дека бев решен да го купам Photoshop CS3 (кој чини $999 :)) ама бидејќи Macedonia ја нема во листата земји се откажав од намерата. Истото писмо го пратив и до Дневник и ги замолив во иднина да не објавуваат такви текстови. Да обвиниш некој дека не ти го купува производот а ти ич да не го нудиш на пазар него ми изгледа бааги заебантски. Тоа ти е ко стара мома, затворена во некое уџум село да се жали оти никој не ја е*е. Знаете како оди таа работа. Ќе ставиш бе сестро минич до гз, деколте, и ќе излезеш на "пазар".

Си створив и навика која ја практикувам веќе неколку месеци уназад а тоа е дека не купувам производи од онлајн продавници ако Македонија е наведена како БЈРМ. Ама за тоа и ги информирам на мејл. "Почитувани, бев спремен да го купам вашиот производ но мојата земја не е во листата земји од кои примате плаќања. Што е проблемот?". Па тие нешто ме прашуваат која земја, јас им кажувам Македонија, и они ми викаат дека листани сме биле како БЈРМ. Епа сори слатка сестро од америка, ама мај кантис нејм из нот фајром.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Интересна тема. Пред некој ден им го разгледував сајтот. Скоро сите линкови од microsoft.com.mk водат кон microsoft.com значи никакви ресурси нема на македонски јазик. Капак на тоа што преку сечениов ми е од ФИРОМ-ов.

Пред некој ден во ДНЕВНИК читав и дека од Adobe се жалат дека кај нас само 30 лиценци продале. Им го разгледав сајтот и им пишав мејл дека бев решен да го купам Photoshop CS3 (кој чини $999 :)) ама бидејќи Macedonia ја нема во листата земји се откажав од намерата. Истото писмо го пратив и до Дневник и ги замолив во иднина да не објавуваат такви текстови. Да обвиниш некој дека не ти го купува производот а ти ич да не го нудиш на пазар него ми изгледа бааги заебантски. Тоа ти е ко стара мома, затворена во некое уџум село да се жали оти никој не ја е*е. Знаете како оди таа работа. Ќе ставиш бе сестро минич до гз, деколте, и ќе излезеш на "пазар".

Си створив и навика која ја практикувам веќе неколку месеци уназад а тоа е дека не купувам производи од онлајн продавници ако Македонија е наведена како БЈРМ. Ама за тоа и ги информирам на мејл. "Почитувани, бев спремен да го купам вашиот производ но мојата земја не е во листата земји од кои примате плаќања. Што е проблемот?". Па тие нешто ме прашуваат која земја, јас им кажувам Македонија, и они ми викаат дека листани сме биле како БЈРМ. Епа сори слатка сестро од америка, ама мај кантис нејм из нот фајром.
Tаква треба да биде и официјалната политика на нашата влада и администрација.Практично ни една програма која се купува од некаков официјален дилер не смее легално да се купи на пазарот доколку не го содржи официјалното име на државава.Значи оправдана пиратерија која нема да може да ја осуди и казни никој кој не ни ја признава земјава под официјалното име Македонија.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Хммм Принц абе на adobe.com не гледам ни ФИРОМ ни бутур

P

Princ

Гостин
Хммм Принц абе на adobe.com не гледам ни ФИРОМ ни бутур
Да, на adobe ја нема македонија (никаде не реков дека ја има :D), затоа го дадов примерот со момата што сака онакво ама да не и влезе. Немаат "дуќан" во македонија а во Дневник се жалеле зошто само 30 лиценци имале продадено во македонија и тоа по големи фирми само. Иако јас над глава имав облак од прашалници знаејќи дека во македонија не се ни продава тој производ!!!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Дај бе линк до статијата од Дневник, да видиме дали има материјалче за ремет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom