FYR, Microsoft и Шекеринска...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Kaкви лигуши еј.

Не треба да се праќаат мејлови до Adobe, треба првенствено да им се пратат на овие од "ХСМ информатика" и да се прашаат да одговорат искрено, дали некогаш барем помислиле да ги прашаат батките од Adobe зошто ја нема Македонија. Се кладам дека како застапници никогаш не повлекле таква иницијатива.

Продале само 30 лиценци на едукативни институции... се чудам како продале дури 30, без ниедна реклама и информација дека воопшто кај нас има застапник за Adobe.

P

Princ

Гостин
Adobe, Corel, Quark, Microsoft и останата багра, можат да ми се фатат мене за еврата само кога ќе отворат дуќани во потег карпош 3 - аеродром. Се додека не се случи тоа, ќе користам пиратски софтвер за кој нема да платам ниту еден цент. Јавно го кажувам тоа. Органите на прогонот можат да добијат повише информации за мене кај администраторите на форумот кои со судски налог се должни да ги дадат тие информации.
Фала и пријатно.

Edit: Во текстот на дневник и жалбата на ХСМ ово-оно се наведени Adobe, Corel и Quark.

Adobe - воопшто ја немаат Македонија во листата шопови - со нив раздолжен сум значи, не ги сакаат моите пари па не отвориле дуќан во Скопје/Македонија.

Corel - успешно се регистрирав на сајтот. Кога пробав да платам за Corel Draw 4 ($499) ми појави порака кај што ја потврдуваш адресата на достава дека на наредната страна ќе ми бидат покажани можностите за плаќање за мојата земја. Наредна страна - бленк пејџ. Ќути, и со нив се раздолжив.

Quark - Единствено они ме заебаа, ја имаат листано македонија како Macedonia. Ајде, анисталирам кварк додека не ми се качи... стандардот. Ќе инсталирам InDesign. Нели Adobe не сакаа наши пари...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
се сеќавам на ова,го имаше и на вестите. Мислам дека беа 3 милиони

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Quark - Единствено они ме заебаа, ја имаат листано македонија како Macedonia. Ајде, анисталирам кварк додека не ми се качи... стандардот. Ќе инсталирам InDesign. Нели Adobe не сакаа наши пари...
Па подобар е индизајнот:)
Иначе шо фајде од легален софтвер. Интересни беа кога го учукуваа на обични корисници т.е. кога пробаа да ми кркнат 3000ки. Мирно им реков дека користам линук наместо виндоус:).....заеби легален софтвер-не е интересно:)
2550$ за Adobe CS3 Master пакетот? Па не се нормални

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Абе шо да ти кажам...сите се јаки по тоа тастатурите, а чим спомнеш акција, темата ќе отиде во архива таму 3-4 страна. Ќе седнам јас да го напишам на крај краеви, јесда сум кнап со време...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Абе не сум јас многу по пишувањето или слично можам да пробам ама речникот си го имам огрдено многу со пцовките:pos::pos: па може и на пола мајкрософт да им напраам деца:)
Иначе си за по телевизори да не има:) ете ќе се иде кај Миленко он одамна те има викнато:)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Дааа беее и Миленко е член на форумов :vozbud:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Би сакал и ја да помогнам ама за пишување не ме бива жими мајка, ако треба нешто друго да се помогне тука сум или шо спомна точкест за кај Миленко у емисија еве мене пратете ме :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Дааа беее и Миленко е член на форумов :vozbud:
Сега има негов форум:) се зачленив само за да го најдам мснто негово. Го аднав па ваљда ќе ме прифати како другарче за да напрајме муабет....Трн сакаш?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Јавно излагање на Тв?

нц... Немам фаца ја за на телевизија, пре би рекол за на радио :wink:

Ама еве, Александар1000 ќе го пратиме. Со сите аргументи.

Kajgana Shop

На врв Bottom