Adobe, Corel, Quark, Microsoft и останата багра, можат да ми се фатат мене за еврата само кога ќе отворат дуќани во потег карпош 3 - аеродром. Се додека не се случи тоа, ќе користам пиратски софтвер за кој нема да платам ниту еден цент. Јавно го кажувам тоа. Органите на прогонот можат да добијат повише информации за мене кај администраторите на форумот кои со судски налог се должни да ги дадат тие информации.
Фала и пријатно.
Edit: Во текстот на дневник и жалбата на ХСМ ово-оно се наведени Adobe, Corel и Quark.
Adobe - воопшто ја немаат Македонија во листата шопови - со нив раздолжен сум значи, не ги сакаат моите пари па не отвориле дуќан во Скопје/Македонија.
Corel - успешно се регистрирав на сајтот. Кога пробав да платам за Corel Draw 4 ($499) ми појави порака кај што ја потврдуваш адресата на достава дека на наредната страна ќе ми бидат покажани можностите за плаќање за мојата земја. Наредна страна - бленк пејџ. Ќути, и со нив се раздолжив.
Quark - Единствено они ме заебаа, ја имаат листано македонија како Macedonia. Ајде, анисталирам кварк додека не ми се качи... стандардот. Ќе инсталирам InDesign. Нели Adobe не сакаа наши пари...