Kakov grabez vrz Leva, ne e vozmozno. Da go klaam vo taa ceremonijata jas. Se znae Mesi/Cristiano i toa ti e, badijala trudot na ostanatite. Ajde ke gi istrpime uste po nekoja godina ovie dvajca, pa neka se nosat u pizdu materinu.
И јас мислам дека мораше Лева да ја земе годинава, ама ако од Меси имало 10 подобри фудбалери моментално тогаш од Роналдо има 30 најмалце, а на листава е пред играчи како Салах и Мбапе
Небитно дојдов за друго да се изјаснам, дали е можно на листава да го нема Бернардо Силва во топ 30 играчи, а на истата има полуфудбалери од Интер,Милан и Италија? Убедливо најдобриот играч на Сити сезонава и стандарден првотимец од тимот кој играше финале ЛШ и освои Премиер Лига? Играчот со најмногу одиграни минути, најмногу истрчани километри и покриена дистанца, најмногу шанси креирани и играчот кој може да игра на 4-5 различни позиции? Убедливо најпотценатиот класа играч изминативе години
Абе сериозно го цитираше?
Ликот го напиша најсрамното мислење во историјата на подфорумот фудбал.
Ги изедначи Европското првенство со Копа Америка, титулата на Аргентина била на исто ниво со онаа на Италија.
Што повеќе сакаш?
Толку од него, не е вредно да се дискутира со таков непостоечки лик ставен само како потсмев на форумов.
Wow... Шо ти бидна бе човек? Ај некој онака рендом лик да нафрлаше вакви навреди, ама ти? Искрено отсекогаш сме имале океј дискусија во темата за Ла Лига...
Нејсе тоа.... А како тоа двете континентални титули не се на исто ниво? Ало, не збориме тука за Европа и Океанија, туку за Европа и Јужна Америка. Повеќето тука на форумот изгледа не пратат баш јужноамерикански фудбал и мислат уште дека само Бразил и Аргентина постојат на мапата. А до скоро баш и двете пофрлаа на Копа Америка.
Ај ако не да се префрлат да играат на Евро? Еве објасни ми кој трофеј е побитен од КА на континентално ниво? Треба да увезат земји од друг континент? Јајцата ги потековте со години дека Меси немал континентална титула. Сега има и што? Не била важна... Како појде работава Светско да освои ќе релативизирате.
Ти пријател изгледа не пратиш фудбал доволно, друго објаснување нема. Треба да ти објаснам Снајдер каква година имаше? Што се направи за клуб и репрезентација?
Океј и Снајдер да ја добиеше, имаше извонредна година. Со тоа што на Шпанциве им давам предност пошто сепак освоија СП а на клупско ниво исто беа ѕверови.
Pa dobro, kvalifikacii so Latvija, Izrael, Avstrija, Slovenija I Makedonija e isto so osvojuvanje na trofej vo J.Amerika protiv timovi kako Cile, Ekvador, Urugvaj, Kolumbija I Brazil.
I da, ne e klucen igrac vo Baern.
Wow колку јаки репрезентации се тоа страшно. Како ли успеал Меси да ги победи не знам. ПРЕЈАКАТА конкуренција во Ј. Америка. Нема везе последен пат светски шампион од Ј. Америка е дури пред 20 години. Вака кога ве чита човек ќе помисли бог знае што репрезентации се тоа и ко во Аргентина само аматери + Меси да играле. Го гледаме богот Меси како игра во Псж. Во Ултра гига мега јакото француско со 1 гол.
Wow... Шо ти бидна бе човек? Ај некој онака рендом лик да нафрлаше вакви навреди, ама ти? Искрено отсекогаш сме имале океј дискусија во темата за Ла Лига...
Нејсе тоа.... А како тоа двете континентални титули не се на исто ниво? Ало, не збориме тука за Европа и Океанија, туку за Европа и Јужна Америка. Повеќето тука на форумот изгледа не пратат баш јужноамерикански фудбал и мислат уште дека само Бразил и Аргентина постојат на мапата. А до скоро баш и двете пофрлаа на Копа Америка.
Ај ако не да се префрлат да играат на Евро? Еве објасни ми кој трофеј е побитен од КА на континентално ниво? Треба да увезат земји од друг континент? Јајцата ги потековте со години дека Меси немал континентална титула. Сега има и што? Не била важна... Како појде работава Светско да освои ќе релативизирате.
Автоматски споено мислење:
Океј и Снајдер да ја добиеше, имаше извонредна година. Со тоа што на Шпанциве им давам предност пошто сепак освоија СП а на клупско ниво исто беа ѕверови.
Никад и никогаш КА не била нема ни да биде поголем трофеј и потешко натпреварување од Европско. Ги пратам репрезентациите од ЈА и знам што фудбал играат. Квалитетот на тој фудбал е далеку испод тој на европските репрезентации.
Zarem seuste se palite na zlatna topka? Odamna nema smisla nagradava.. mozda messi i kiki se masini ali mnogu drugi igraci unazad godinive trebase da ja osvojat mesto niv..
Абе како најдобар у историја кога нема ниеден трофеј со репрезентација.
*Освојува. Абе бегај таму јакиот турнир Копа Америка.
Кога ќе искочи од Бундес да го видиме у појака лига дали ќе дава по 40 гола.
*Ејјј го оштетија за Златна топка, па 40 гола даде у Бундес, не е мала работа тоа.
Што вика Кројф, кој кур фактор се новинари да одлучуваат за тоа кој е најдобар фудбалер.
Најголем проблем со наградава е што се гледа во предвид календарска година, а во реалност победникот се одлучува во првата половина, комотно може да ја доделуваат во август/септември затоа што не памтам кога вториот дел од годината некогаш направил разлика. Реално Меси беше мал фаворит до јули ради Копа Америка, изигра страшна полусезона со Барса и ги држеше до речиси последно коло во борба за Ла Лига, а освоија куп. Левандоски од друга страна изигра страшни две години, ама оваа календарска, мислам дека клучниот дел му ја зема и наградата, беше повреден во март кога испаднаа од ПСЖ и не остави некаков впечаток во тој дел од сезоната освен стандардната форма во Бундес лига која многу ја деградираат, вклучувајки ги и тие што сега плачат дека Меси земал. Немаше да биде незаслужено кој и да земе од двајцата, штетата беше направена лани кога за 2020 не му дадоа на Лева, ама ако продолжи истиов концепт секоја година ќе ги гледаме истите муабети, жалби и поплаки, без разлика кој ќе ја освои.
Колку искомплексирани сте вие кики фан бојс (фанови на манчестер, реал и по некој друг падобранец), чудо некое.
Ај за еден месец ќе се организира таа манифестацијата во Дубаи (Globe Soccer Awards) што ја организира агентот на Кристијано, па ќе го прогласат за најдобар во историјата.
Taka e, ovie od Real, Junajted I Chelzi najdobro znaat.
Najgolema nepravda bese 2010 koga namesto Snajder ili Iniesta trebase da da osvoi. Mozebi 2013 Ribery / Ronaldo.
2020 Lewa zasluzi (mozebi trebase istovremeno da gi dodelat za 2020 i 2021), vaka izleze kako nekoj da go ukradi nekogo a nema vrska.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.