Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Каков цар :pos: клик
Очигледно беше уште на видеата дека има нешто меѓу нив.
@Трибиани на апаратима. Мењај профилна :icon_mrgr:

Грешка имаат медиумите...јас му сум новиот така наречен ебач само што не немаат фатено сеуште и ајде Ибрата го обвинија ни крив ни должен..

Да немаше пандемија Реал ќе му организираа "farewell"

Oh wait ... :icon_lol:
Се шалам, класа играч, легенда.

Шо бидна, во Реал ќе има некоја функцијата така ?

Озбилно нема да даваат златна топка, само затоа што јебено француско првенство беше прекинато :pos:

Чави, Иниеста, Рамос, Пике, Меси, Роналдо, Бускец се all in :D
Пике ни кај Шакира не би влегол у ол тајм 11, а не кај некој друг, му ебам тоа падавичарот.

Се зависи по кои критериуми ќе се водат тие што ќе гласаат.
Зашто фудбалот не почна да се игра од 2003та па навака.

Се зависи по кои критериуми ќе се водат тие што ќе гласаат.
Зашто фудбалот не почна да се игра од 2003та па навака.
Премногу тежок пристап е ова, прво нешто по кое мене ми текнува да се водам е според државите.

Ако земеме во предвид дека во цела историја на фудбалот најдобри земји се Бразил и Аргентина од Јужна Америка, а Германија, Италија, Франција, Шпанија и Англија од Европа.

Е сега ако одиме по земји, може да се извлечат кандидати:

Бразил има премногу, ама ајде оние што ги знаеме: Кафу, Роберто Карлос, Роналдињо, Роналдо, Пеле и веројатно уште некој од постарите генерации, оние 70тите, појма немам.

Аргентина секако ги има Марадона и Меси.

Германија би биле Герд Милер, Бекенбауер, Матеус и уште некој веројатно...

Италија може да влезат Дино Ѕоф / Буфон како голмани, Малдини, Барези и евентуално Роберто Баџо, мада потешко...

Да не зборуваме ако се вклучат и другите држави, како Португалија со Роналдо, па овие постариве од СССР...

Франција на прва ми текнуваат Платини и Зидан.
Шпанија веројатно може да влезат Касиљас, Чави и Иниеста од новите генерации, постариве не им ги знам добро.

Англија онака на прва од поновите генерации освен Бекам, не знам... Може Алан Ширер, Сколс и некои од постариве кои се познати (Боби Чарлтон ми текнува, друг појма немам).

Во секој случај, листата е премногу тешка да се направи, може да се склопат 4 тима од по 11 фудбалери, а особено за некои позиции има преголема конкуренција, додека за друга тешко може да се избере.

Случајно чепкав во руска лига на резултати, па отворив и втора лига, кога гледам ФК Велес Москва.. Отварам на вики гледам основан 2016 ... Трамп победи со дечките фејк нјуз од Велес баш 2016... Коинциденција??

Случајно чепкав во руска лига на резултати, па отворив и втора лига, кога гледам ФК Велес Москва.. Отварам на вики гледам основан 2016 ... Трамп победи со дечките фејк нјуз од Велес баш 2016... Коинциденција??

Велес е словенски Бог. Не е ексклузива на велешани :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom