Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
^ утакмицава ќе биде сумљива едино ако играле на "модрици на голманот". А таква игра сеуште немам слушнато да има по кладилнициве :D

Го памтите фудбалеров ? (Ако некој гледал у17 светското во 2009 го знае сигурно:icon_mrgr: )

eaglets-skipper-fortune.jpg

Тогашниот 17-годишник толку беше надмоќен физички да останатите играчи изгледаа како деца од градинка.:pos:Жално изгледаше кога ќе дојдеа во ситуација да имаат дуел со него.
Уште малку ќе полни 21 година.:pipi:

Финтата е што овој уште малку можеби и во пензија ќе оди.:(

“In the 2002/2003 season, I was chairman of Sharks Football Club of Port Harcourt. I decided to have a feeder team of fresh school leavers not older than 20 years.. One of my key players then is the current captain of our so-called Under 17 Golden Eaglets. By his own admission at that time, that is seven years ago, he was 18 years old…If we are not utterly irresponsible, how can he be eligible for this tournament when he is not less than 25 years old now?”

sharksfc.jpg

Гана,Нигерија,Кенија итн секоја година имаат играчи кои се читери.:icon_mrgr:

Ова тазе сега :

Ghana U17 head coach v is delighted to have seen many Nigerian U17 players fail age tests.
Nigeria would reorganise their squad for the FIFA U17 World Cup in October after several of their players failed age tests.
Fabian was the first to raise ab alarm against the Nigerian side when they heavily defeated Ghana 6-1 at the African Championship in Morocco.
The Ghanaian coach now feels relieved at the news though he was heavily criticised at the time for not taking responsibility for their defeat.
“I’m not surprised because I have worked as a youth coach for a very long time and when I saw the Nigerian team at the tournament, they were too old for the U17 age limit,” Fabin has been quoted by Joy FM.
“This shows that CAF has not been truthful to us and the MRI Scan they conducted on the Nigerian team before the tournament in Morocco was a fallacy.
“The guys we saw at the tournament were too old and I’m not shocked at all.”
Исто случајот лани или пред две години кога машки фудбалер играше за женската репрезентација на Е.Гвинеја.:pos::pos:

Случајот со Кану,кога Реднап изјави дека верува дека Кану има 47 години а не 33-35.

Не ми се верува дека и Лукаку има 20 години.На 16-17 години парче правеше а кога ќе видам дека е африканец,сумљиво ми паѓа.
Белците се осеќаат кој е стар кој не ,ама овие црнчугиве дали 12 години или 56 исто ти се фаќа.

Африканциве до 25 години блескаат,а потоа наеднаш ги снемува.Како во земја да пропаѓаат,што е и нормално кога се пред залезот на кариерата.:icon_mrgr:

Не можам а да не го спомнам Мартинс.Какво играчиште ,како муња беше.Кога сите очекуваа дека ќе ги шамара противничките голмани,него го снема.Не дека е стар,само 28 години има.Брзината ја немаше повеќе и виде не виде си избега во Америка додека не го имаат фатено.

Ми падна камен од срцево што го кажав ова.:pipi:

:icon_mrgr:

Не знам дали имаше некој тука постирано или читав на некој друг сајт, во Нигерија поготово во деведесетите, се плаќало да ти направат документи со која возраст ја сакаш ти и наводно Мартинс го искористил тоа.

Не знам дали имаше некој тука постирано или читав на некој друг сајт, во Нигерија поготово во деведесетите, се плаќало да ти направат документи со која возраст ја сакаш ти и наводно Мартинс го искористил тоа.

Што значи дека навистина тој има +- 10 години више и јас со право сум се сомневал.:)

Што значи дека навистина тој има +- 10 години више и јас со право сум се сомневал.:)
Ќе пробам да го најдам линкот, што значи дека ако во Нигерија постоеле такви работи сигурно постоеле и во другите африкански држави.

Go fatija Martins be ... Inter videle kolku e saat i sakaa da im go shibnat na Newcastle, arno ama togas tamu igrase BabaJaro i koga videl koj ke potpisuva im rekol abe kade ovoj 25 godini koga zaedno igravme vo mladinska reprezentacija :pos: i taka posle Inter za poeftino im go dade :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Ќе пробам да го најдам линкот, што значи дека ако во Нигерија постоеле такви работи сигурно постоеле и во другите африкански држави.

Yaw Preko признал дека лажел и дека има вакви случаи се уште.
Тој играл 1984 и 1991 за У17 на Гана.:pos:Во `91 и го освоиле тоа светско,па предосеќам дека пола екипа имале по 25 години.

А и вака заработуваат :cuc:
“We were able to reduce it to the right age that is why I was able to play 17 years in Europe.”
--- надополнето: 22 август 2013 во 00:46 ---
Go fatija Martins be ... Inter videle kolku e saat i sakaa da im go shibnat na Newcastle, arno ama togas tamu igrase BabaJaro i koga videl koj ke potpisuva im rekol abe kade ovoj 25 godini koga zaedno igravme vo mladinska reprezentacija :pos: i taka posle Inter za poeftino im go dade :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

П.С

Побарав за Бабајаро да видам кај е,тој да ти бил пензиониран од 2010 година.:свиркам:На 31 година се пензионирал ,па нормално кога има зачекорено во 5-та деценија.:pos:

Инаку да се навратам на "фудбалерката" во репрезентацијата на Е.Гвинеја.

Bilguisa+Simpore.jpg

:pipi:

Никола Анелка се пензионираше, на денешниот тренинг го објавил своето повлекување од фудбалот после 1 месец поминат во дресот на ВБА.
Одлуката за пензионирањето на некогашниот репрезентативец на франција не е позната но се шпекулира дека е поради смртта на неговиот брат.

Никола Анелка во својата кариера настапуваше за преку 560 000 клубови!

Никола Анелка се пензионираше, на денешниот тренинг го објавил своето повлекување од фудбалот после 1 месец поминат во дресот на ВБА.
Одлуката за пензионирањето на некогашниот репрезентативец на франција не е позната но се шпекулира дека е поради смртта на неговиот брат.

Никола Анелка во својата кариера настапуваше за преку 560 000 клубови!

:pos:

Инаку да се навратам на "фудбалерката" во репрезентацијата на Е.Гвинеја.

Bilguisa+Simpore.jpg

:pipi:

Замисли пријателка ти е на фејсбук , и по дифолт и напишеш од доле коментар - ПРЕКРАСНА ( со срценца однапред и одназад)

Не знам дали ова е вистинската тема ама ајде:
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...acedonia-flag--VIDEO.html?ico=sport^headlines
VIDEO: Riot police attack Schalke fans for unfurling Macedonia flag during PAOK clash

Schakle fans faced an angry backlash from pepper-spraying, baton-wielding police on Wednesday night after they unfurled a Macedonia flag during their side's Champions League clash with PAOK Salonika.
The home side were held to a disappointing 1-1 draw in the play-off at the Veltins-Arena in Gelsenkirchen.
But the main talking point was the police reaction to the flag, designed to antagonise the visiting Greek fans who are renowned for their hatred of the Eastern European country.
Scroll down to watch the video

article-0-1B666CE1000005DC-307_634x376.jpg

Confrontation: Policemen attack fans of Schalke during the Champions League play-off against PAOK Salonika

article-0-1B680659000005DC-417_634x350.jpg

Trouble: Schalke fans unveiled a Macedonia flag to taunt the visiting Greek support
Greek police batter and pepper spray Schalke ultras
video-undefined-1B6803EF000005DC-223_290x163.jpg

Hundreds of officers piled into the Schalke section to remove the flag. The heavy-handed response left some fans in pain.
The club later accused police of being unnecessarily tough with their fans.
'This deployment, however, was completely disproportionate. We cannot approve any of this, nor do we have any understanding for it,' said Schalke board member Peter Peters in a statement.
'Fans in the north tribune had unfurled a banner of "Komiti Skopje", the ultras of (Macedonian club) Vardar Skopje who are friends of the Schalke ultras,' the club said.
'According to police it was a case of agitation.'

article-0-1B666BA7000005DC-373_634x422.jpg

Duck and cover: Police attacked Schalke fans with batons and pepper spray

article-0-1B668A13000005DC-594_634x429.jpg

On the field, meanwhile, PAOK thrived on their reprieve by UEFA, having already lost this month to Metalist Kharkiv who were then disqualified for fixing a Ukrainian league match in 2008.
The Greek side earned a draw when former Chelsea winger Miroslav Stoch levelled midway through the second half to cancel out Peru forward Jefferson Farfan's perfectly placed low shot for Schalke.
Schalke's misery was complete when Farfan was taken off on a stretcher with an ankle injury.
For coach Jens Keller, initially brought in on a temporary basis late last year but given a new deal after the team's good finish to the season, the early pressure is nothing new.
'Obviously we are not satisfied with the results but we had that kind of pressure last season as well so nothing unusual there,' said.
'What we will have to see is whether we will have enough fit players for the weekend and for next week's (return leg at PAOK).'

article-2399786-1B667013000005DC-493_634x405.jpg

To the scene: Policemen were quick to quell the unrest among the home fans during the draw

article-0-1B6685AE000005DC-511_634x386.jpg

Не се пензионирал Анелка бе, брат му починал и од ВБА му дале слободен викенд.

Не се пензионирал Анелка бе, брат му починал и од ВБА му дале слободен викенд.

Не починал брат му, агентот починал. Изгледа си го сменил агентот и веќе брат му не му е агент. Али твитер направи каша попара..

Немам каде да пишам, ајде овде. Фудбалски херои на денот за мене се Ријека. Го победија Штутгарт на преполната Кантрида со 2-1, а голот од Ибишевиќ беше од офсајд, што ми беше уште повеќе криво.

Релативно мал клуб, со мало, убаво стадионче, прекрасна атмосфера, тим без ѕвезди, со смирена игра... се надевам дека ќе направат уште едно изненадување во Германија и ќе играат во групна фаза. Не знам, ми го наполнија срцето вечерва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom