Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Yaw Preko признал дека лажел и дека има вакви случаи се уште.
Тој играл 1984 и 1991 за У17 на Гана.:pos:Во `91 и го освоиле тоа светско,па предосеќам дека пола екипа имале по 25 години.

И нигеријците тогаш нешто освоија дали некое младинско дали олимписките игри и тогаш паметниот Пеле изјави дека Африкански тим ќе освои светско првентсво до 2000та година :pos:
Незнаел јадниот дека играат 25+ vs 16-17 годишни деца.

Дали можеби Куфур лажел за годините, сега видов дека и тој играл 91ва на светското у17 ? :oops:

Немам каде да пишам, ајде овде. Фудбалски херои на денот за мене се Ријека. Го победија Штутгарт на преполната Кантрида со 2-1, а голот од Ибишевиќ беше од офсајд, што ми беше уште повеќе криво.

Релативно мал клуб, со мало, убаво стадионче, прекрасна атмосфера, тим без ѕвезди, со смирена игра... се надевам дека ќе направат уште едно изненадување во Германија и ќе играат во групна фаза. Не знам, ми го наполнија срцето вечерва.
Imaat dobar sponzor,italijanec.Se ocekuva da atakuvaat na titulata kaj i da e.

Зошто постои темава бе? На темата за ПЛ има се што сакаш поврзано со фудбал. Ова е непотребно, за било какво инфо, посетете ја темата за ПЛ. Тенкју.:icon_mrgr:

Хипотетички гледано доколку сите екипи кои победија во првиот натпревар од двомечот (или извлекоа позитивен резултат) одат понатаму вака би изгледале садовите за извлекувањето..

Champions League Pots

Pot 1
GER-Bayern Munich CC: 146.922
SPA-Barcelona CC: 157.605
ENG-Chelsea CC: 137.592
SPA-Real Madrid CC: 136.605
ENG-Manchester United CC: 130.592
ENG-Arsenal CC: 113
POR-Porto CC: 104.833
POR-Benfica CC: 102.833
Pot 2
SPA-Atletico Madrid CC: 99.6
UKR-Shaktar Donetsk CC: 95
ITA-Milan CC: 93.8
GER-Schalke CC: 84.9
FRA-Olympique de Marseille CC: 78.8
RUS-CSKA Moscow CC: 77.8
FRA-PSG CC: 71.8
ITA-Juventus CC: 70.83
Pot 3
RUS-ZSP CC: 70.8
ENG-Man City CC: 70.6
NED-Ajax CC: 64.9
GER-Dortmund CC: 61.9
SWI-Basel CC: 59.8
GRE-Olympiacos CC: 57.8
TUR-Gal CC: 54.4
GER-Leverkusen CC: 53.9
Pot 4
DEN-Copenhagen CC: 47.1
ITA-Napoli CC: 46.8
BEL-Anderlecht CC: 44.9
ROU-Bucharest CC:35.6 or POL-Warsaw CC: 13.7
CZE-Plzen CC: 28.7
SPA-Sociedad CC:17.6
AUS-Wien CC: 16.6
KAZ-Shakter Karagandy CC: 2.9 (or SCO-Celtic CC: 37.5)

Notes: If Lyon (CC: 95.8) wins, they jump up to pot 2, Juventus drop to pot 3, and Leverkusen drops to pot 4 If PAOK(CC: 28 beats Schalke, then Zenit slide up to pot 2, Copenhagen slide up to pot 3, and PAОK enters pot 4. If PSV (CC: 64.9) beat Milan, Zenit jump to pot 2, and PSV enters pot 3 Celtic/Shakter Karagundy Also not positive about the Sociedad score, as it wasn't on the UEFA site.

Шакхтар Караганди со 2.9 иде у фазите по групи. #Респект

Па заслужено. Овие две екипи неколку години играат во Европа и си имаат заслужено место во втор шешир.

Јас мислам дека ниедна ждрепка нема поминато без такви коментари. Знаете сами како се одредува ова и не знам што не е јасно.
Порто прв шешир? Абе ајде....:tapp:

Иначе ќе има пак некоја „смртоносна“ група. Барселона, Милан, Дортмунд и Марибор пример :icon_mrgr:

Абе не сум од вчера, знам како се добиваат поените :D Ама, стварно е нелогично(а легално).

Ако Јувентус не направи некој посериозен напредок у ЛШ(следниве 2 години), минимум 1/4 секоја година, ништо чудно да падне и игра 2-3 сезони у 3 шешир.
Коефициентите за сезоните 10/11 и 11/12.
8.314
2.271

1377874832_extras_portada_0.jpg
Се што купиле Тотенхем со парите од продажбата на Бејл(y)

Бејл не оди никаде бе.. Ке им го дадат детено шо личеше ептен на него (Kenny McEvoy),Реал нема ни да приметат се до првиот натпревар xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom