Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Вечерва Portimonense - FC Porto , голот на домаќините ми беше сомнителен.
Играчот на домаќините шутира (му доаѓа како асистенција), другиот напаѓач постигнува гол, а голманот е далеку позади нив, и од гол линијата има само еден одбранбен напаѓач.
Никој од нив не се буни за офсајд позиција , а според правилата мора напаѓачот да биде после два одбранбени играчи , за да не биде офсајд (Офсајд је правило у фудбалу које одређује да играч екипе која напада, у тренутку када му се упућује лопта од његовог саиграча, мора бити у линији или иза најмање два противничка играча (од којих је један најчешће противнички голман)).
Баш ме интересира некој што има судиско искуство, да го коментира ова? @nsan ?

ме збуни малце, ама излегуваат двајца играчи сами пред голман и едниот му додава на другиот запазувајќи дека се во линија и овај вториот дава гол - редовно голот е признат

Вечерва Portimonense - FC Porto , голот на домаќините ми беше сомнителен.
Играчот на домаќините шутира (му доаѓа како асистенција), другиот напаѓач постигнува гол, а голманот е далеку позади нив, и од гол линијата има само еден одбранбен напаѓач.
Никој од нив не се буни за офсајд позиција , а според правилата мора напаѓачот да биде после два одбранбени играчи , за да не биде офсајд (Офсајд је правило у фудбалу које одређује да играч екипе која напада, у тренутку када му се упућује лопта од његовог саиграча, мора бити у линији или иза најмање два противничка играча (од којих је један најчешће противнички голман)).
Баш ме интересира некој што има судиско искуство, да го коментира ова? @nsan ?

Со оглед на тоа што голманот е напред ова е чист офсајд. Само еден играч од Порто има позади тој што асистира од Портимоненсе, а правилото е еден играч + голман (или два играчи).

ме збуни малце, ама излегуваат двајца играчи сами пред голман и едниот му додава на другиот запазувајќи дека се во линија и овај вториот дава гол - редовно голот е признат
Играчот 1 игра со нога, во ова позиција голманот е позади, има само еден одбранбен играч од гол линијата (а два треба да бидат)
1616274051339.png
Автоматски споено мислење:

Со оглед на тоа што голманот е напред ова е чист офсајд. Само еден играч од Порто има позади тој што асистира од Портимоненсе, а правилото е еден играч + голман (или два играчи).
Да , баш за ова зборев

Не може да биде офсајд, ако се во линија. Не знам што се буните. Да е играчот погоре на сликата нешто понапред, тогаш да, офсајд е. Не игра улога дали голманот или обичен играч е последен.

1.jpg

Нема офсајд, топката при додавањето е понапред од играчот што го дава голот.

Кога тој што дава гол е зад топката во моментот на додавање, не мора ниту еден противнички играч да има зад него.

Даа да.. не ја приметив топката, my bad.

Нема офсајд, топката при додавањето е понапред од играчот што го дава голот.

Кога тој што дава гол е зад топката во моментот на додавање, не мора ниту еден противнички играч да има зад него.
Да во тој случај , така е. Јас првично мислев дека играчот што дава гол е пред овој што го подава. Ама сега кога гледам, ногата на овој што подава малце е понапред (т.е. топката), иако се добива чуство дека тој што дава гол е понапред од овој што подава.
1616277907348.png

во среда почнува У21 Европско првенство во фудбал, домаќини Словенија и Унгарија, во четири града ќе се игра во Словенија и четири во Унгарија, финалето е во Љубљана. Интересно е што во овој фифа термин за репрезентации ќе се одигра групната фаза, а нокаут фазата ќе е во мај.

Титулата ја брани репрезентацијата на Шпанија.

Bayern Munich's Eric Maxim Choupo-Moting is missing from Cameroon international duty because the federation accidentally sent his call-up to their own email address instead of his, according to SPORT BILD ‍♂

:pos:
Најверојатно истово се има случено со мејлот во кој ми честитаат покачување на платата на 1000 евра, па затоа уште го немам добиено. :(

Најверојатно истово се има случено со мејлот во кој ми честитаат покачување на платата на 1000 евра, па затоа уште го немам добиено. :(

Те боли уво, барем платата легнува секој први.

Леле логото :sick:
Со кој ум бре, златно лого си имаа, на шо личи ова, како да го има правено дете од прво одделение.

Па сите се префрлаат на plain дизајни, полесни се и за печат, ќе ви потврди секој графички дизајнер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom