Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Роналдо играше за Реал каде што и го свиреа првите 2-3 сезони и кај што беше скејпгоут за се во клубот и гајле немаше, одеднаш му се свиѓало што аплаузи давале.

Мислам, не ме сфаќајте погрешно, за мене ова е одличен трансфер за Јувентус па и за Серие А макар даде еден гол цела сезона (мислам дека може уште една сезона најмалце да даде максимум) ама не верувам дека она е клучното. Туку, приносите од маркетиншка гледна точка кои ќе ги има Јувентус не се ни дискутираат и тоа не зборам dresovi hehe заебанциине туку процентите од реклами кои ќе ги изназеме Јувентус периодот и зголемување на фан базата на клубот.
7% акциите на клубот се качија од кога искочија шпекулацииве за Кики... Типувам дека ќе дојдат 20% кога ќе биде све официал

7% акциите на клубот се качија од кога искочија шпекулацииве за Кики... Типувам дека ќе дојдат 20% кога ќе биде све официал

Требаше да купиме акции додека беше време

Ете гледаш, си влијаат ваков вид на профил на играчи, не може да се порекне.

:pos:

Му се погоди бар на еден член на форумов, незнам дали сеуште е активен...апидрон или нешто сл. му беше никот. У секој фан клуб беше главен навивач, Јувентус исто му беше омилен тим покрај Реал и Јунајтед. Рака на срце ова со Јувентус повеќе му беше пророштво...или фанбој инстинкт :icon_lol:

Reports in Italy say Cristiano Ronaldo could fly in to Turin on Saturday for his €100m move from Real Madrid to Juventus.

The Portuguese superstar appears genuinely close to joining the Bianconeri, who are ready to pay his €30m per season wages.

Now SportMediaset is reporting that general manager Giuseppe Marotta and sporting director Fabio Paratici are ready to fly to Madrid by private plane to close a deal with Florentino Perez, the Madrid President.

Juve are said to be so confident of securing a deal, that preparations are already underway for his arrival in Turin.

Ronaldo could arrive at Caselle Airport on Saturday, before being presented at the Allianz Stadium the very same day.

Мислам дека со тоа Реал си обезбедија опција за да го добијат Дибала наредната година.

Now SportMediaset is reporting that general manager Giuseppe Marotta and sporting director Fabio Paratici are ready to fly to Madrid by private plane to close a deal with Florentino Perez, the Madrid President.

Бреј веста :pos: демек обично со ВизЕр идат.

Искрено кога веќе решил да си отиде, мило ми е што тоа го прави во клуб од рангот на Јувентус. Едноставно човекот е роден победник, свесни бевме за тоа ние фановите на Реал уште во моментот кога потпиша за нас дека едноставно нема шанса играч со таков мајндсет да се пензионира во Реал. Ги сруши сите рекорди индивидуални со Реал, колку што он му помогна на Реал да освои титули толку и Реал му го овозможи истото со освојувањето на Златните Топки. Сега е време за нов предизвик во неговата кариера. Човекот нејќе да се предаде и на 33 години место да иде во Кина или Америка одлучува да отиде во клуб од рангот на Јувентус. Како и да е нека му е со среќа, не се ни сомневам дека ќе изгази во Јувентус, дури мислам дека ќе им помогне и да освојат ЛШ.

Не ни е сеедно, секој еден фан на Реал што вика "кој го ебе бе нека си иде, стар е, плачко е, нема веќе што да понуди" реално тоа го кажува од инат. Единствено Реал некако би излегол победник во ситуацијава ако успеат него да го заменат со Нејмар или Мбапе, не гледам друг играч (освен Меси) кој би можел да ги израмни бројките кои ги имаше Роналдо во Реал, за имапктот на играта не ни зборам, сеуште не се родил фудбалер со таков победнички менталитет и желба за победа.

Тоа е тоа, долго лето ќе го чека Реал после Светсково, не е лесно да се изгубат Зидан и Роналдо во ист трансфер период. Од следна сезона сигурно ќе гледаме еден поразличен Реал, дали подобар или полош ќе видиме, ја мислам второто.

Искрено кога веќе решил да си отиде, мило ми е што тоа го прави во клуб од рангот на Јувентус. Едноставно човекот е роден победник, свесни бевме за тоа ние фановите на Реал уште во моментот кога потпиша за нас дека едноставно нема шанса играч со таков мајндсет да се пензионира во Реал. Ги сруши сите рекорди индивидуални со Реал, колку што он му помогна на Реал да освои титули толку и Реал му го овозможи истото со освојувањето на Златните Топки. Сега е време за нов предизвик во неговата кариера. Човекот нејќе да се предаде и на 33 години место да иде во Кина или Америка одлучува да отиде во клуб од рангот на Јувентус. Како и да е нека му е со среќа, не се ни сомневам дека ќе изгази во Јувентус, дури мислам дека ќе им помогне и да освојат ЛШ.

Не ни е сеедно, секој еден фан на Реал што вика "кој го ебе бе нека си иде, стар е, плачко е, нема веќе што да понуди" реално тоа го кажува од инат. Единствено Реал некако би излегол победник во ситуацијава ако успеат него да го заменат со Нејмар или Мбапе, не гледам друг играч (освен Меси) кој би можел да ги израмни бројките кои ги имаше Роналдо во Реал, за имапктот на играта не ни зборам, сеуште не се родил фудбалер со таков победнички менталитет и желба за победа.

Тоа е тоа, долго лето ќе го чека Реал после Светсково, не е лесно да се изгубат Зидан и Роналдо во ист трансфер период. Од следна сезона сигурно ќе гледаме еден поразличен Реал, дали подобар или полош ќе видиме, ја мислам второто.
На мен не ми е мило, дека ке оди во прек конкурент за пари и дека го аплодирале, а Реал нема да вземе ништо од тоа.

И Зидан и Кристијано си го одработија своеро во Реал, нема потреба да жалите по нив. Замена за напаѓач се наоѓа лесно во денешниот фудбал, само треба да лупнеш 100+ милиони. Лошото за Реал ќе дојде кога ќе ја снема оваа страшна средина, посебно Модриќ кој е веќе 33 години.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
И Зидан и Кристијано си го одработија своеро во Реал, нема потреба да жалите по нив. Замена за напаѓач се наоѓа лесно во денешниот фудбал, само треба да лупнеш 100+ милиони. Лошото за Реал ќе дојде кога ќе ја снема оваа страшна средина, посебно Модриќ кој е веќе 33 години.

Во неколку наврати имам кажано дека на Реал потешко ке им биде да го заменат Модриќ, отколку Роналдо.

Значи и вое Меси лесно би го смениле.

Пример ко Усман?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom