Тоа што некои веруваат дека Роналдо е ѕвер и пошто бил многу дисциплиниран и вежбал и си ја одржувал формата. Која форма бе другари? До јануари човеков имаше дадено 2 гола во лига. Еве Рибери е постар од него и ја лично верувам дека Рибери е во подобра физичка форма, пред се кондиционо. На 35 години онака да трчаш при крај на сезона, зборам за утакмицата што ја играа против Реал, Роналдо така не би трчал ни на 25, не па сега. И не е точно дека Реал не му дава 30, толку му даваше Реал + бонуси ако освои лига или лш. Али пошто педерот сака да биде коза и во се да се споредува со Меси, се навреди пошто пак ќе земал помалку од Меси, не е до тоа што му дошло до 40 милиони туку ете, Нејмар земал, Меси земал, како сега најголемиот да не зема? Значи колку и самиот да се продава себе си и приказните дека имал тело на 24 годишник, факт е дека не е стариот Роналдо, при контри ја кочи играта/успорува, од 5 обиди ќе напраи еден успешен дриблинг итн. Е сеа за она што си ја држи класата е што е успешен реализатор, многу подобар од Меси да речеме, и да, ко напаѓач може и да поживее во врвен фудбал уште некоја година, али не во Реал. Човекот освои све што можеше да се освои со Реал и на индивидуално и на тимско ниво, сигурно му требаат нови предизвици и само така гледам дека ќе си ја крене формата пошто секој почеток на сезона ко мртов коњ да гледам три-четири месеци. И она со медиумскава помпа дека готово е еве си одам ми е финта од типот држи ме ќе му го пукнам носот

. Не да неќе да си иде, си мисли дека некој уценува и некој ќе го моли, па вчера искочи со изјава чим прифаќаат 100 милиона не ме сакаат

. А Флорентино кур го боли, не е ни прв ни последен на кој му ја удрил клоцата, тоа што он се доживува ко посебен си е негов проблем.