Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Чудно ми е Роналдо и Јуве. Да се врати во Португалија (или Јунајтед, хехе :D ), да оди во ПСЖ и да дава по 120 голови во сезона, или евентуално да фати негде САД/Кина да, ама вака некако од нигде никаде доаѓа буквално.

Нормално дека ќе нема логика за фан на Барса од ерата на Меси. Со што Јувентус е послаб клуб од ПСЖ или па било кој друг клуб. Трофеен клуб со историја, башка има изјавено Роналдо дека навивал за Јувентус ко мал.

Некој линк до таа изјава?

на крај ќе испадни сето ова масло на Мендеш и Роналдо за побогат договор, и она мајка му вештерката сегде носот шо го пика и та "масло фрла во оганот" [emoji16]

Како и во минатите 9 сезони кога Роналдо не беше среќен секое лето.

Со кои пари Јувентус ќе го исплаќа Роналдо?
100 млн. за Кристиано се за смех на денешниот пазар и ке се исплака брзо. Jac сакам да е во Реал, али мислим, ако оди некаде Мадрид требва да вземе много повеке. А платата Мендес ке сака зголемуване секоja года и таму ке им е мало потрудно бидеики Jувентус (екип голем шампион) не е марката коja е Реал Мадрид и не се купува толку.

Последно уредено:
Осети Кикица дека го стигаат годините и дека Меси ќе го јади на клупско ниво во лигата, башка ако доаѓа некој од Нејмар или Мбапе,кај сака тој во сенка да е, па ќе му ја здувни во Италија таму алфа и омега ќе биди, 30 гола ко од шала секоја сезона. Шала на страна "најгласни" за овај трансферсе новинари( мадридисти)од 'Chiringuito' ( шпанско шоу ) сумлива е сета сага.

Мене не ми е воопшто чудно Роналдо сега да замине од Реал. Освои ЛШ четири пати со нив веќе. Годините го стигаат, реално веќе не може да игра на високо ниво цела сезона. Очигледно е како ја темпира формата за поважните мечеви во вториот дел од сезоната. Во Ла Лига постојано е во сенка на Меси. Плус ако дојде помлада ѕвезда во Реал веќе нема да биде „прва виолина“.

Вака ќе оди во клуб со богата историја, одамна „загорени“ да освојат ЛШ. Ќе биде прва ѕвезда и на клубот и на лигата. Барем уште некоја сезона ќе биде во центар на внимание. И нормално, ќе си обезбеди мега финансиски договор.

Тоа што некои веруваат дека Роналдо е ѕвер и пошто бил многу дисциплиниран и вежбал и си ја одржувал формата. Која форма бе другари? До јануари човеков имаше дадено 2 гола во лига. Еве Рибери е постар од него и ја лично верувам дека Рибери е во подобра физичка форма, пред се кондиционо. На 35 години онака да трчаш при крај на сезона, зборам за утакмицата што ја играа против Реал, Роналдо така не би трчал ни на 25, не па сега. И не е точно дека Реал не му дава 30, толку му даваше Реал + бонуси ако освои лига или лш. Али пошто педерот сака да биде коза и во се да се споредува со Меси, се навреди пошто пак ќе земал помалку од Меси, не е до тоа што му дошло до 40 милиони туку ете, Нејмар земал, Меси земал, како сега најголемиот да не зема? Значи колку и самиот да се продава себе си и приказните дека имал тело на 24 годишник, факт е дека не е стариот Роналдо, при контри ја кочи играта/успорува, од 5 обиди ќе напраи еден успешен дриблинг итн. Е сеа за она што си ја држи класата е што е успешен реализатор, многу подобар од Меси да речеме, и да, ко напаѓач може и да поживее во врвен фудбал уште некоја година, али не во Реал. Човекот освои све што можеше да се освои со Реал и на индивидуално и на тимско ниво, сигурно му требаат нови предизвици и само така гледам дека ќе си ја крене формата пошто секој почеток на сезона ко мртов коњ да гледам три-четири месеци. И она со медиумскава помпа дека готово е еве си одам ми е финта од типот држи ме ќе му го пукнам носот :). Не да неќе да си иде, си мисли дека некој уценува и некој ќе го моли, па вчера искочи со изјава чим прифаќаат 100 милиона не ме сакаат :pos:. А Флорентино кур го боли, не е ни прв ни последен на кој му ја удрил клоцата, тоа што он се доживува ко посебен си е негов проблем.

епа тогаш Вин Вин и за реал и за Јуве... За сериа а ќе биде бонбона бизнис макар трчкарал 90 минути...

Кој немир прават шпекулацииве за Роналдо во Јуве, за греота се некој луѓе мајке ми. До вчера го величеа Мадридистиве икона на клубот, за сега одеднаш да бил стар да недавал голови, па мајка му признајте оди ве има извадено од еден тон гомна сите овие сеозни, еве конкретно и јас не го почитувам ко особа ама што е страшен фудбалер страшен е. И да не дојде во Јуве пак ќе сум со став дека за 33 години човекот е најдобар играч на планетава. Овие па од Јунајтед во толкава беда се западнати овие години, тајно посакуваат да дојде кај нив и неможат да поверуваат сега дека било можно да прејде во Јуве, им немало логика да прејде во најтрофејниот италијански клуб и еден од најпрестижните во европа. Ми нашол овој бланко манко да ми збори за лоповлук. Поголем лоповлук од ова вашево во ЛШ изминативе неколку сезони ниту имало нити ќе има, тоа што никој не ве санкционира е сосема друга работа. И за фанот на Манчестер, изјавата ја даде Роналдо после утакмицата во Торино кога цел стадион му аплаудираше. Се се ова шпекулации можно е и да не дојде во Јувентус. и да си остане во Реал, али што се предизвикаа шпекулацииве кај одредени фанови за мерак да гледаш и да уживаш. Да не зборам за кај ''конкурентиве" наши хахахахх :masa:

Некој линк до таа изјава?

Како и во минатите 9 сезони кога Роналдо не беше среќен секое лето.

"For people to applaud me at a stadium like that of Juventus, where they've had great players and where they have great players, is a top moment.

"I'm very happy and excited because this has always been a club that I've liked since I was a little boy.

Линк

Роналдо играше за Реал каде што и го свиреа првите 2-3 сезони и кај што беше скејпгоут за се во клубот и гајле немаше, одеднаш му се свиѓало што аплаузи давале.

Мислам, не ме сфаќајте погрешно, за мене ова е одличен трансфер за Јувентус па и за Серие А макар даде еден гол цела сезона (мислам дека може уште една сезона најмалце да даде максимум) ама не верувам дека она е клучното. Туку, приносите од маркетиншка гледна точка кои ќе ги има Јувентус не се ни дискутираат и тоа не зборам dresovi hehe заебанциине туку процентите од реклами кои ќе ги изназеме Јувентус периодот и зголемување на фан базата на клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom