Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
@Ернесто ЧЕ Гевара занимливо делува етикетана залепена на Умтити, управата на Барселона да си ревидира со време, дечкото барем засега ветува многу а и млад е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со оглед на тоа што се покажа како еден од најстабилните играчи во тимот изминатата сезона, очекувам многу наскоро да го наградат со нов договор.@Ернесто ЧЕ Гевара занимливо делува етикетана залепена на Умтити, управата на Барселона да си ревидира со време, дечкото барем засега ветува многу а и млад е.
Можеби.Не си запознаен со ситуацијата. Барселона се октажа од Нејмар уште пред 2 недели, кога изрази желба да игра за ПСЖ.Никој од Барселона не го кочи неговиот транафер.
А зошто си сигурен дека ќе прекршат ффп?Od legalen aspekt psg e vo pravo. Ama ne sakam nekoi seiksi da go dokrajcat i onaka rasipaniot fudbal. Ako, neka go zemat, ama uefa da gi kazni za prekrsuvanje na ffp. Nekoj dosol od pustina mu teknalo ke pravi sto saka samo deka ima pari. Zatoa la liga pruzete otpor kolku sto mozete iako ne ste vo pravo.
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Нигде не прекршуваат ффп. Не знам кај виде тоа.Od legalen aspekt psg e vo pravo. Ama ne sakam nekoi seiksi da go dokrajcat i onaka rasipaniot fudbal. Ako, neka go zemat, ama uefa da gi kazni za prekrsuvanje na ffp. Nekoj dosol od pustina mu teknalo ke pravi sto saka samo deka ima pari. Zatoa la liga pruzete otpor kolku sto mozete iako ne ste vo pravo.
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Q: Does this mean the owners have no money?Шо е муабетов со трансферите на Бонучи и Биља во Милан?
Нешто читав дека под знак прашалник се и има шанса да бидат поништени.
И сега @Џони Вајсмилер можно е еден клуб да потроши над 200 милиони евра во еден трансфер период?

Не ги потроши клубот владата на Катар ги потроши.И сега @Џони Вајсмилер можно е еден клуб да потроши над 200 милиони евра во еден трансфер период?

Не е продавање муабет, него реалност.Сакаш да продадеш муабет дека Погба лани вредеше 89 милиони фунти, и со право се дадоа тие пари за него?
Џабе ви се на вас тие две сезони, ако и следна сезона ве однесе до фантастичното шесто место.
Колку сакаат они може да проверуваат, џабе е. Никако, ама баш никако не можат да ја поврзат ДИРЕКТНО владата на Катар со трансферот на Нејмар. Нејмар откупната клаузула сам си ја има платено, со сопствени пари, од сопствен џеб. Парите ги има добиено легално, преку договоро за соработка или давање на услуги, сеедно (за главен промотер за СП 2022 во Катар). Стварно не гледам како може да ги казнат Катар.Прва работа што УЕФА мора да ја направи е да се спроведе целосна истрага на трансферот од аспект на потекло на парите и начинот на кои тие се стигнати до шпанската федерација каде што е платена клаузулата.
Ако се установи било какво мешање или улога на државни структури од било каков тип ако имаат бар малце доблест ондак Катар треба да јаде тешки санкции. Мешање на политика, државни структури во функционирање и делување на фудбалски клуб у било која земја низ Европа и светот се казнува тешко. Али и УЕФА и ФИФА се далеку од правда и поштеност. Силата јачаат на земји ко Бурунди.