Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
@Ернесто ЧЕ Гевара занимливо делува етикетана залепена на Умтити, управата на Барселона да си ревидира со време, дечкото барем засега ветува многу а и млад е.

@Ернесто ЧЕ Гевара занимливо делува етикетана залепена на Умтити, управата на Барселона да си ревидира со време, дечкото барем засега ветува многу а и млад е.
Со оглед на тоа што се покажа како еден од најстабилните играчи во тимот изминатата сезона, очекувам многу наскоро да го наградат со нов договор.

Od legalen aspekt psg e vo pravo. Ama ne sakam nekoi seiksi da go dokrajcat i onaka rasipaniot fudbal. Ako, neka go zemat, ama uefa da gi kazni za prekrsuvanje na ffp. Nekoj dosol od pustina mu teknalo ke pravi sto saka samo deka ima pari. Zatoa la liga pruzete otpor kolku sto mozete iako ne ste vo pravo.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Не си запознаен со ситуацијата. Барселона се октажа од Нејмар уште пред 2 недели, кога изрази желба да игра за ПСЖ. ;) Никој од Барселона не го кочи неговиот транафер.
Можеби.
Јас го имам овој став од тоа што читам по медиуми. А медиумите ваљда пренесуваат на друг начин. Која е вистината, само тие горе знаат.

Od legalen aspekt psg e vo pravo. Ama ne sakam nekoi seiksi da go dokrajcat i onaka rasipaniot fudbal. Ako, neka go zemat, ama uefa da gi kazni za prekrsuvanje na ffp. Nekoj dosol od pustina mu teknalo ke pravi sto saka samo deka ima pari. Zatoa la liga pruzete otpor kolku sto mozete iako ne ste vo pravo.

А зошто си сигурен дека ќе прекршат ффп?

Нигде не прекршуваат ффп. Не знам кај виде тоа.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Шо е муабетов со трансферите на Бонучи и Биља во Милан?

Нешто читав дека под знак прашалник се и има шанса да бидат поништени.

Шо е муабетов со трансферите на Бонучи и Биља во Милан?

Нешто читав дека под знак прашалник се и има шанса да бидат поништени.
Q: Does this mean the owners have no money?
A: They have money. The issue is the fact that the money needs to come from overseas. Overseas transfers can be tricky as seen with how long it took them t close the deal to buy the club. So, in order to register players immediately, the club needs to obtain bonds from local banks, who are also tricky to deal with because they do not find footballing loans to be profitable/of interest anymore.

Q: What happens to the players?
A: They are Milan players. Nothing changes that. Just that they cannot play for the club in a competitive game till the issue is solved.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Official: Neymar's release clause has been paid to Barcelona from PSG: €222M! Biggest transfer ever is now done

On Thursday afternoon Neymar Jr's legal representatives visited in person the Club's offices and made the payment of 222 million euros in the player's name with regards to the unilateral termination of the contract that united both parties.

As such, the Club will pass on to UEFA the details of the above operation so that they can determine the disciplinary responsibilities that may arise from this case.

https://www.fcbarcelona.com/footbal...rcelona-communique-on-neymar-jr-buyout-clause

Прва работа што УЕФА мора да ја направи е да се спроведе целосна истрага на трансферот од аспект на потекло на парите и начинот на кои тие се стигнати до шпанската федерација каде што е платена клаузулата.

Ако се установи било какво мешање или улога на државни структури од било каков тип ако имаат бар малце доблест ондак Катар треба да јаде тешки санкции. Мешање на политика, државни структури во функционирање и делување на фудбалски клуб у било која земја низ Европа и светот се казнува тешко. Али и УЕФА и ФИФА се далеку од правда и поштеност. Силата јачаат на земји ко Бурунди.

Околу трансферот..криминално го донеса у Барса и криминално си оди. Ништо повеќе неможеш да очекуваш од играч под целосна контрола на кримуси околу него на чело со татко му. Скапо ги кошташе Барса неговиот трансфер али него курот го заболе за тоа и си иде на начин кој што Барса исто скапо ќе го плати. На 3ти Август никад нема да најдат соодветна замена. Али тоа им треба, да ја избркаат таа апашка управа и да се вратат на корените.

Сумава како оваа на Нејмар го дува балонот кој у догледно време ќе пукне кога клубовите и просечните играчи ќе почнат да не ги даваат за 100 милиони и целата ситуација ќе стане абсурдна.

Сакаш да продадеш муабет дека Погба лани вредеше 89 милиони фунти, и со право се дадоа тие пари за него? :icon_mrgr:
Џабе ви се на вас тие две сезони, ако и следна сезона ве однесе до фантастичното шесто место.
Не е продавање муабет, него реалност.
Ако не го гледавте погба во јуве ондак што праиме муабет. Момакот е класа ала зидан, го носеше тимот со пирло и видал, даваше најубави голови и асистенции, а тоа што влезе во екипа во транзиција е сосема друга тема. Башка што не отиде ни во барса ни во реал, а можеше да земе уште повеќе.

Прва работа што УЕФА мора да ја направи е да се спроведе целосна истрага на трансферот од аспект на потекло на парите и начинот на кои тие се стигнати до шпанската федерација каде што е платена клаузулата.

Ако се установи било какво мешање или улога на државни структури од било каков тип ако имаат бар малце доблест ондак Катар треба да јаде тешки санкции. Мешање на политика, државни структури во функционирање и делување на фудбалски клуб у било која земја низ Европа и светот се казнува тешко. Али и УЕФА и ФИФА се далеку од правда и поштеност. Силата јачаат на земји ко Бурунди.
Колку сакаат они може да проверуваат, џабе е. Никако, ама баш никако не можат да ја поврзат ДИРЕКТНО владата на Катар со трансферот на Нејмар. Нејмар откупната клаузула сам си ја има платено, со сопствени пари, од сопствен џеб. Парите ги има добиено легално, преку договоро за соработка или давање на услуги, сеедно (за главен промотер за СП 2022 во Катар). Стварно не гледам како може да ги казнат Катар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom