Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
24 години има и се исплаќа солидарност кон поранешните клубови на Емре како еден вид на награда што го развиле како играч значи не е сепак фрее, Ливерпул за Ингс мислам требаше 7 да платат, па се тужеа со Барнли, не знам што беше нека пише @Peja989

Да да, 16 милиони во рок од 2 години е сосема фер за играч како Емре.

Ете негде прочитав дека за таа баграта слободни играчи што излегоа од Спортинг се барале и над 30 милиони.

Ќе си бараат агентите сигурно нема за џабе да работат.
Агентот на Бруно Фернандеш бара 4 мил, а за останатите повеќе.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

24 години има и се исплаќа солидарност кон поранешните клубови на Емре како еден вид на награда што го развиле како играч значи не е сепак фрее, Ливерпул за Ингс мислам требаше 7 да платат, па се тужеа со Барнли, не знам што беше нека пише @Peja989

6.5 со додатни 1.5 зависни од перформанси, значи 6.5 :D

Мислам дека за Соланки уште се неаме договорено со Челзи.

Ќе си бараат агентите сигурно нема за џабе да работат.
Агентот на Бруно Фернандеш бара 4 мил, а за останатите повеќе.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Тоа плус.. но стриктно тука зборуваме за надоместокот кој го плаќаш на сите изминати клубови на еден играч ако е фри ејџент и ако не е постар од 24 години.

За Погба колку платија ?

300-400к ?

За Погба колку платија ?

300-400к ?
Не знам точно, тука некаде 1,5-2 милиони преку сила како што вика Мондо, не повеќе сигурно.

Малку беше, негде 2 милиони мислам.

Ова 16 премногу изгледа.
Можеби затоа толку долго се чекаше да се договорат, ништо не е бесплатно.

Emre Can will be earning a minimum £11m a year for the first two years of a four year contract at Juve. £220,000 a week, which would have made him #Liverpool's highest earner - by a mile. (Mirror)

Emre Can will be earning a minimum £11m a year for the first two years of a four year contract at Juve. £220,000 a week, which would have made him #Liverpool's highest earner - by a mile. (Mirror)
11 милиони фунти годишно?!

Дефинитивно со резерва би ја зел информацијата, не ме заебавај :pos:

Игуаин и Дибала земаат помалку.

Годишно околу 4-6 мил плус бонуси од 1-2 мил земаат ваквите играчи кои доаѓаат како слободни агенти во Италија, нема шанси да е најплатен во клубот.

Мислам дека никој во Италија не ни зема над 10 милиони, или грешам?

7.5 мил е највисока. Во MLS повисоки плати земаат.[DOUBLEPOST=1529602936][/DOUBLEPOST]Tottenham Hotspur have reportedly made a €25m bid for OGC Nice forward Alassane Pléa
Францускиот Саутемптон. :D
И од оној Усем Ауар ќе земат убава пара како од Лаказет, а пред некое време на Монако за 20 мил им продадоа 16 годишен играч од Б тимот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom