- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.450
- Поени од реакции
- 69.457
Mnogu glupa sporedba. So lesno
Згрешил само со Тери. За останатото, многумина се слагаат дека требало да се најде компромис.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mnogu glupa sporedba. So lesno
Згрешил само со Тери. За останатото, многумина се слагаат дека требало да се најде компромис.
Ситуацијата со Маунт најдобро, од перспектива на навивач на Челзи, може да се согледа според крајниот епилог. Односно, да се оцени дали бил добар потег или не.
Крајниот епилог е Маунт во Јунајтед. Неприсилен. Можеби клубот со некакви потези го присилил да бара нова средина, нека, но тој самиот избрал каде ќе игра во иднина.
Нема потреба да се жали и да се удира на тој сентимент, академија, дете од Челзи, затоа што самиот актер тоа на тој начин не го чувствувал.
Јас го почитував и сакав да остане, ама воопшто не ми е криво што замина во овие околности. Да не забораваме, еден е од оние поради кои Челзи лани беше поблиску до зона за испаѓање.
Честитки секако, веројатно го добивте тоа што ви е потребно.
Ви ја читав преписката во фан клубот со Вујко, и според мене, гледам вина подеднакво и на двете страни. Ама често го потенцираш тоа, иде во најголемиот ривал на Челси. Да не ме сфатиш погрешно, ова го мислам и за двата клуба, далеку сме од некое ривалство, особено што Јунајтед по 2013-та е во слободен пад, додека Челси имаше подеми и падови од тогаш навака.
Хипотетички, да сум фан на Челси, поголем проблем би имал доколку Маунт замине во некој Лондонски ривал. Знаеш и самиот дека ретко идат играч во други лиги, Рајс со Баерн, еве и за Кејн сум 90% сигурен дека нема да иде во Баерн, не дека Баерн е лош клуб, туку тешко се одлучуваат на такви промени играчи кои веќе се етаблирани.
Не гледам каде му преостанува на Маунт да иде? ливерпул веќе го купија МекАлистер. Њукалс можеби?
Глеј, веќе кога трансфери од Челзи во ривал стана нормалност пополека и кај тие што израснале со вашиот клуб го гледаат тоа како not a big deal.Самото тоа што отишол некој во Јунајтед и не е некој огромен проблем. Мата отиде во Јунајтед (присилен), никој лош збор за него нема кажано. Хаверц сега отиде во Арсенал, има по некоја негативност по интернет, ама во суштина сите се океј со трансферот.
Знаеш што е разликата? Маунт е демек дете на Челзи, навивач. Proper chels, човек кој има банер на Shed End. Канте нема, тој има. Проектиран како иден капитен на клубот. И ова не е само перцепција на фан-базата. Маунт самиот се декларирал како таков. Како таков, правиш трансфер во Јунајтед. Тоа што кажува за тебе и каков третман очекуваш?
Види, Челзи и Јунајтед се вакви или онакви, но едно е сигурно, во англискиот фудбал поголемо ривалство во овој век нема, знаеш и сам. Да издржеше Клоп со Ливерпул, веројатно ќе развиеја слично со Сити.
Маунт го сакаше Баерн, Арсенал, Ливерпул. Гарантирам дека ќе се пронајдеше и друг купец. Можеше и да чека до лето, за беспари ќе се потепаа 20 екипи. Само...
Тоа дека иде во најголем ривал кога е во прашање Челзи е мината приказна. Челзи како клуб има направено најмногу зделки со ривалски екипи. Арсенал им се најголеми ривали, а еден куп играчи имаат играно и за двата клуба во последнава деценија.
Во ПЛ моментално не можат да се замислат трансфери само помеѓу Ливерпул-Јунајтед, Јунајтед-Сити и Арсенал-Тотенхем. Се друго не е никакво изненадување.
Автоматски споено мислење:
Глеј, веќе кога трансфери од Челзи во ривал стана нормалност пополека и кај тие што израснале со вашиот клуб го гледаат тоа како not a big deal.
Си викаш чекај па секоја година заминува некој во ривал, зошто па и ја да не и така веќе на никој не му е гајле за тоа.
Да немаше вакви трансфери на Челзи до сега сигурен сум дека немаше да одлучи за Јунајтед.
Го прочитав убаво постот, знам на што целам. Дека ако цело време правиш такви трансфери и најтврдкорните би смениле мислење на таа тема .Четвртата реченица од постов што ме цитираш.
Буквално. Прочитајте еднаш.
Нема Барса пари, чекаше некој ден да вуди дали ќе се решат работите, ама ништо.Нели немаше да оди?
Ги зафркавал, ги дупчел.
Овој има огромен потенцијал.
Pa.od 60m za 3 godini na 100m, vredese dupcenjeto izglea.Нели немаше да оди?
Ги зафркавал, ги дупчел.
Овој има огромен потенцијал.