Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување

Овој има огромен потенцијал.

Нека си иде во Дортмунд прво, па потоа нека прави трансфер во поголем клуб. Да не го изеде темнина како еден куп вакви таленти. Последен на кој ми текнува е Халиловиќ, хрватскиот Меси. И не зборам за Барса, туку за секој поголем клуб.

Последно уредено:
Брозо со договорот од 100 мил ќе влезе во 15 најбогати луѓе во Хрватска. У друштво со најбогатите и најмоќните луѓе во државата. Генерациско богатство, ќе може да финансира премиери и претседатели. Човекот со бомба тетоважа на врат.

И купувањето клуб е бизнис. Ова со слаткарница и ќебапчилница ти е мешање баби и жаби, не зборуваме за да почне бизнис со 20.000 евра, туку со 100 милиони.

Не ги осудува никој, ме заболе што ќе прават во нивниот живот, нивно право си е. Само нема врска муабетот дека потегот е заради обезбедување егзистенција, туку е заради алчност (пак ќе речам, нивно право си е, не ги крадат парите, легално им ги исплаќаат).

А и нема врска муабетот дека после пензионирање само ги трошат заработените милиони. Од 2 реклами шо ќе снимаат ќе заработат неколку пати повеќе од просечен човек за цел живот.
ne e sekoj biznis ist, sekoj si ima merak za nesto. mene nekoj da mi ponudi da vodam profesionalen fudbalski klub realno toa bi go rabotel i za bez pari i bi rabotel i 12 saata sekoj den i vikendi i preku nokj i na odmor ne bi go isklucuval telefonot nego naprotiv postojano bi sakal da znam sto se slucuva, najkasno posle 1-2 dena bi sakal pak da bidam vo toj modus. ednostavno go sakam fudbalot i toa mi e zadovolstvo. a nekoj da mi rece da vodam fabrika ili market ke ocekuvam toa na debelo da se plati.

vidi, sekako meshame babi i zhabi, zborot mi e deka sekoj covek na drug nacin funkcionira, ima razlicni zelbi, i dodeka nekoj ne pravi kriminal, im steti na drugi, togas ne gledam zosto se kritizira. jas licno na primer ne sum nula se interesiram za luksus, skapi koli i saatovi, skapa obleka, prsteni, lancinija itn. sekogas sum trosel pomalku od sto sum mozel i toa ne deka sum skrzav nego deka ednostavno ne mi znaci nisto. nekoj i da mi dade saat koj vredi 100.000 evra nema da go nosam bidejki vremeto mozam da go vidam i na mobilniot. sepak imam razbiranje za toa deka na nekoi ljuge toa im znaci i ne mozam za toa da gi osuduvam. na strana toa ne ni znaeme sto tocno ke pravat so parite, mozda golem del od parite ke gi doniraat ili ke gi koristat za samite da pomognat.

vo sekoj slucaj pari lesno se trosat i zivotot moze da bide mnogu skap ako covek navleze vo luksuzen zivot. muabetite za obezbeduvanje egzistencija se gluposti, se soglasuvam, ama ako nekoj saka da zivee luksuzno i finansiski opusteno ne 10 nego i 500 milioni moze da potrosi za 10 godini. ti razmisluvas kako finansiski gledano obicen smrtnik, no tie koi se opkruzeni od bogatasi imaat drugi apetiti. nekoj koj igral za chelsea i videl kako zivee abramovic brzo ke sfati deka 50 milioni se kikiriki, istoto vazi za nekoj od real koj navlegol vo zivotot na eden perez. imas jahti koi vredat nekolku stotini milioni evra. ako sakas malku pogolem avion so svoj pilot celo vreme da ti bide na raspolaganje toa preku godinite ne funkcionira so 10 milioni evra. ako sakas da imas nekolku golemi kuki niz svetot i toa ne funkcionira so 10-20 milioni evra. znaci na nekoj koj obozava luksus i toa kako mu pravi razlika dali ima 50 ili 200 milioni evra, vo negoviot svet mnogu posreken ke bide so 200 milioni evra. i normalno e togas tie + pari da gi specali sto polesno. zosto da se zamara so biznis koga za istata rabota, za igranje fudbal, moze da gi dobie tie pari? retko koj takvo nesto bi odbil, posebno nekoj so mind set na random fubdaler.

Броз можда договорил 100че за 3 години, ама изгледа не е свесен дека сечат раце, нозе и глави за пиење алкохол.

Како и да е нека му е со среќа, остави голем белег во Интер, легенда на клубот.

Броз можда договорил 100че за 3 години, ама изгледа не е свесен дека сечат раце, нозе и глави за пиење алкохол.

Милион посто сум сигурен дека за овие ке има полабави правила.

Сигурно ќе му сечат главата на Брозо. Почнува Саудиска Арабија да олабавува со овие работи. На одредени места веќе жените не мораат да ја покриват косата и можат да шетаат со панталони над кокалчињата. Градат и туристички град во кој наводно ќе биде многу по слободно, ќе може да се пие алкохол слободно.

Градат и туристички град во кој наводно ќе биде многу по слободно, ќе може да се пие алкохол слободно.

Грилиш чекал да се изгради тој град и ќе потпишал за градскиот клуб.:ROFLMAO:

Сигурно ќе му сечат главата на Брозо. Почнува Саудиска Арабија да олабавува со овие работи. На одредени места веќе жените не мораат да ја покриват косата и можат да шетаат со панталони над кокалчињата. Градат и туристички град во кој наводно ќе биде многу по слободно, ќе може да се пие алкохол слободно.
Брат се заебавав бе. :D Така е тоа ќе сечат глави на фудбалери, нема проблем. :D Така пишав пошо Броз е ретардиран и откачен, грам памет нема. Иначе кур мој олабавиле со закони али сепак си имаат фудбалериве менаџери и ПР тим и тие работи им се многу јасни, што смеат, не смеат и кај смеат да прават.

Samo repect za gunners, isto sakam da go pozdravam @mkgunner , covekov sega treba da e gord na toa sto go pravi negoviot tim.
A nasiot united...... :sramezliv:
Горд кога ќе освоиме ПЛ, на трошење пари на трансфери без успех не може да биде горд никој. Секоја чест на лансла сезона ама на крај пак беше same old...

Според мене топ тренер за ПСЖ.
Бара многу трчање, ако останат Нејмар и Мбапе и донесат добар напаѓач мислам дека далеку ќе стигнат во ЛШ.

Што е ова бе :pos:
На веќе договорен трансфер им текнува, абе чекај, многу пари ни се гледаат, ајде за 5 милиони помалку ако сакате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom