Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.793
- Поени од реакции
- 52.804
Мислам еднаш ти пишав, и еве пак. Јас сум голем фан на статистига, ама престани секоја дискусија да ја тераш само со бројки како единствени аргументи, безвезе е.Кутињо играше во Ливерпул, тим којшто се бореше за титула тој период. Ако не се лажам и стандарден топ4 клуб беа. Кутињо беше еден од најбитните поединци.
Пола 17/18 сезона Кутињо ја изигра во Ливерпул а другата половина во Барселона. Во Јануари го напраи тој трансфер.
17/18 во ПЛ
Total played 14
Team of the week 6
Goals 7
Assists 6
Big chances created 7 Key passes 2.9
17/18 во Ла Лига
Total played 18
Goals 8
Assists 5
17/18 во ЛШ
Total played 5 Started 4 Minutes per game 69 Team of the week 2
Goals 5 Scoring frequency 69 min Goals per game 1.0
Assists 2
Значи Кутињо пред да отиде во Барселона имал 5 гола на 5 натпревари во ЛШ и плус 2 асистенции, а 7 гола и 6 асистенции во ПЛ на 14 натпревари. И Тоа во клуб како Ливерпул, клуб што се борел за шампионска титула а не за опстанок или топ 10 финиш!
Огромна разлика. Никој не можел да претпостави дека ќе флопне батето во Барса коа во ПЛ беше ОДЛИЧЕН таа сезона, а исто и во ЛШ. Пак ќе напоменам, во Ливерпул, тим што се борел за титула а не во Астон Вила.
Знам дека и тука очекуваш табела.
За овој ни мајка му дома не знае зашто некој искеширал толку пари за него. Треба тој што го договарал трансферот да си посети стручно лице дефинитивно.
18/19
Total played 26 Started 21 Minutes per game 67 Team of the week 6
Goals 15
Assists 7
Тука имаше 18-19 години некаде.
Big chances created 12
Сепак според мене малце преценет, но премногу млад талент и ризикуваа Атлетико. Сепак 19 години со 22 г+а на 26 натпревари (каде што просек му било 67 мин по натпревар).
Пристојна статистика. И тоа во Клуб што се бори за титула во Португалија.
И за овој знам дека очекуваш табела. Јбг, исунчана бета верзија на Грилиш. Чист просек. „Ама ама добар играч е“ без статистички да може тоа да се потврди.
Matches
Total played 38 Started 37 Minutes per game 88 Team of the week 8
Goals 22
Assists 11
Big chances created 16
Во Франција, гледано по голови и асистенции
1. Мбапе - 40
2. Пепе - 33
3. Таувин - 24
И се тоа во Лил којшто се „бореше“ за титула. Т.е Обезбеди топ 4 лаганица. Значи реална борба за Европа. Е рачунај ПЕПЕ им беше Главниот играч на нив.
Како што можеш да приметиш.
Сеа тоа што Пепе не се покажа добро во Арсенал е веќе сосем друг муабет. Збориме за сезоните што им донеле Трансфер во подобар клуб а не за тоа како се покажале.
Иако сезонава Пепе во ПЛ
Total played 29
Goals 10
Assists 1
ми се олади еспресото...
tl;dr Кутињо и Пепе беа лидери во екипи што во најмала рака се бореле за топ4/место во европа. И сезоната, баш пред да направат големи трансфери биле ОДЛИЧНИ играчи. Феликс беше млад талент којшто исто имаше одлична сезона на негови неполни 20 години.
Од друга страна тука ти е Џек Грилиш којшто на 26 години има
Total played 26
Goals 6
Assists 10
И не дека држи вода баш муабетот.
Никој не знае дали Грилиш ќе блесне следна сезона и ќе им донесе Триплета на Манчестер Сити. Или пак можеби ќе биде флоп над флоповите. Правиме тука муабет за сезоните ПРЕД да се реализира трансферот.
Слободно сам напрај си ја разликата во бројките![]()
Баш ништо не ми значат бројкиве, посебно па за Грилиш. Доволно е да го имаш гледано неколку пати за да знаеш каков импакт може да има на тимот и каков бум дополнително може да направи со подобри играчи околу него.