Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Znam ama prasav dali ke dogovorat plus bonusi da ima kako kaj Dembele. Situacijava e: Dortmund bara fiks 120m, Manchester nudi 120m na tri rati. Ne se uste 100% dogovoreni. Mozebi Dortmund ke bara nesto plus (bonusi) za da prifati plakjanje na tri rati? Oti, rati mozat i na banka da platat.
Фалк напишал дека Дортмунд не бара 120 фикс, само веројатно сака поголема основица.

Agentot na Leva, ili poranesniot potocno, sega izjavi kako bilo okolu odenjeto na Lewa vo Baern. Bil dogovoren ama Dortmund ne sakal da odi tamu pa imale sredbi so Real. Tie na Lewa mu ponudija paket od 75m EUR za 5 godini (https://www.transfermarkt.de/dokume...t-75-mio-vertrag-nach-madrid/view/news/367106) so ogled sto vo Dortmund zemal 3m EUR ogromna para vo vremeto. Lewa sakal da odi tamu ama agentot vika, deka ne sakal da bide bekap i so ponudata na Real posol kaj Henes. Imase lutezi itn. ama na kraj Baern odnosno Henes go zgolemil paketot od Baern za 25m EUR i Lewa potpisa. Jebes toa Baern DNA sve e do €€€

Како и секогаш - оглупавуваш како парче гипс кога ќе ти се спомне Баерн.

Како очекуваш играч од ДРУГ КЛУБ да има Баерн DNA, ако нема изиграно 1 минута за Баерн? Какви ти се овие срања по стоти пат, пак ги згреши апчињата од сабајле?

Изјавата на Хенес е истото што го зборам тука со години - Борусија Дортмунд е ништо друго, освен едно купи - продај клубче.
Купи талент, очекувај да се покаже, продај го за сезона - две.
Заврши до 4-то место во лигата и пуна капа.

Наредното лето и Халанд ќе се продаде и така во круг. Мене би ми било срам да навивам за такво клубче.

Нема трансфер во светот што не се случува на рати. Тоа е стандарден начин на исплата, 15 години наназад. Ама ковид лето е, мора да драмат со нешто медиуми.

Мегваер го купивме плаќајки ја целосната сума во една рата.

Ija ne bi rekol deka site transferi se plakjaat na rati. Mozebi nekoj random Italijanski klub so 10 godisni rati ama ima i dosta slucaevi kade sto odma se plakja. Barsa na Dortmund fiks mu plati bonusite bea bonusi a ne del od prvicnata transfer suma.

Koga dadoa lani Atletico za Felix 120 milioni so edna jaka partija ne znam zasto ne bi dale 120 milki za Sanco koj 2 sesoni si gazi

Ija ne bi rekol deka site transferi se plakjaat na rati. Mozebi nekoj random Italijanski klub so 10 godisni rati ama ima i dosta slucaevi kade sto odma se plakja. Barsa na Dortmund fiks mu plati bonusite bea bonusi a ne del od prvicnata transfer suma.

90% од трансферите се на рати. Лани она што го направи Арсенал, со плаќање на Пепе на installments беше претставено како иновативно нешто, иако тој начин и динамика на плаќање одамна се практикува. Зависи од клубовите и какви им се плановите за трансфери.

Доколку не планираат од Јунајтед трансфери наредното лето, може и сега да исплатат се. Мислам дека ке се обидат да донесат уште некое звучно име сега, па затоа и плаќањето на рати.

Патем, на клубовите што купуваат им одговара да плаќаат подоцна, зошто во голем дел и курсната разлика и инфлацијата им идат во корист.

Како и секогаш - оглупавуваш како парче гипс кога ќе ти се спомне Баерн.

Како очекуваш играч од ДРУГ КЛУБ да има Баерн DNA, ако нема изиграно 1 минута за Баерн? Какви ти се овие срања по стоти пат, пак ги згреши апчињата од сабајле?

Изјавата на Хенес е истото што го зборам тука со години - Борусија Дортмунд е ништо друго, освен едно купи - продај клубче.
Купи талент, очекувај да се покаже, продај го за сезона - две.
Заврши до 4-то место во лигата и пуна капа.

Наредното лето и Халанд ќе се продаде и така во круг. Мене би ми било срам да навивам за такво клубче.
Se znae deka naredno leto doagja Haaland vo Juve.. meseci nanazad se krcka toa scenario.. uste ovaa novava sezona kiki ke bide vo juve i se otvara naredno leto mesto za haaland

Лестер не сакаше да го пушти Мегваер во ниту еден случај. Тоа беше земи или остави. Дортмунд знае дека Санчо ќе има најдобра цена ова лето, трансферот е спреман цела сезона, сигурно веќе имаат пикирано алтернативи, и договарањето и по тоа што можеме да прочитаме од медиуми оди многу попрагматично.

Не ти е чудно што покрај Фирмињо кој не тогаш не беше многу афирмиран, Мане кој беше новодојден во тимот и Салах, летна токму Кутињо?

Доволно добро пратиш фудбал и верувам дека си доста упатен за да знаеш дека ова не е вистина.
Де Факто - Де јуре е муабетот, знаеш и сам.

Доволно добро пратиш фудбал и верувам дека си доста упатен за да знаеш дека ова не е вистина.
Де Факто - Де јуре е муабетот, знаеш и сам.

Фирмињо не бил афирмиран а тој три сезони костантно играше во Ливерпул.

Најак е Ставро :D

Па онај Чекичот ги ипогрешил сите сезони кога напиша за Суарез и Стерлинг...додека Марли јасно е дека го допираше дното за споредбите со Сусо...сите изгледа колективно заборавија каков играч беше Кутињо во Ливерпул ама неможам да се објаснувам со пресубјективни луѓе.

Атлетико го купи Феликс исто за 120 милиони со изиграни две партии против Франкфурт и една против Порто :D
Фудбал пазарот не функционира веќе одамна како на времето.
Дортмунд процениле дека тој играч не смеат да го испуштат за помала сума оти денешно време тешко да најдиш за ефтини пари добра замена.
120 милиони ќе се најди некоја богата екипа и ќе ги искешира дури да трепниш.
Башка шо денешно време кој знае какво перење на пари се прави со тие трансферите.
Ние на Мендеш му исплативме неколку милиони кога го донесовме Феликс, кој знае кај завршиле тие пари.

демек Дортмунд ке бараат скапа замена за Санчо? Не! Некој надежен копиљ со надеж за две три години ке го искешираат добро, у Баерн лигата и онака неможеш да очекуваш титула доволно е само да бидеш при врвот, да одржуваш континуитет и да палиш навивачите као демек се некој фактор а не фидери

Sent from my iPhone using Tapatalk

Фирмињо не бил афирмиран а тој три сезони костантно играше во Ливерпул.

Најак е Ставро :D

Па онај Чекичот ги ипогрешил сите сезони кога напиша за Суарез и Стерлинг...додека Марли јасно е дека го допираше дното за споредбите со Сусо...сите изгледа колективно заборавија каков играч беше Кутињо во Ливерпул ама неможам да се објаснувам со пресубјективни луѓе.
Мислам дека Пеја алудираше на тоа дека Салах нема играно со Кутињо заедно ако не се лажам и ако не истрипав.

Иначе никој не ти вика дека Кутињо е слаб играч него дека не е лидер, а во меѓувреме за него се платени 150м евра. Свесен си каква сума е тоа? Тоа е Меси, Роналдо, Азар, Мбапе, Нејмар сума на трансфер, односно тој квалитет. Ваљда ти е јасно дека не е ни близу Кутињо до тој квалитет, затоа и ти реплицираат Чекич и компанија. Ливерпул со тие пари ги купи Алисон и ВВД, зборам вака на хартија споредувајќи суми, па сеа ти види дали требаше да остане Кутињо и да продолжат со Ловрен и Кариус, или да го продадат и да земат се што им треба.

демек Дортмунд ке бараат скапа замена за Санчо? Не! Некој надежен копиљ со надеж за две три години ке го искешираат добро, у Баерн лигата и онака неможеш да очекуваш титула доволно е само да бидеш при врвот, да одржуваш континуитет и да палиш навивачите као демек се некој фактор а не фидери

Sent from my iPhone using Tapatalk

Epa aj kazi ti koga da zemat kako zamena? Normalno da moze da go plati a i da saka da dojde. Demek za Sancho pa i Dembele znaele deka ke eksplodiraat?
Dortmund kupuva mladi talenti zatoa sto moze da gi plati ama i sportski go podobruvaat timot. Koja e inace smislata od toa? Ili podobro da ne zemaat igraci kako Sancho ili Haaland tuku Sumulikovski - barem znaat nema da odi nigde. Toa e alternativata? Dortmund saka da gi drzi dobrite igraci ama ako ne moze najnormalno e do maksimum da iskesiraat. Aj kazi, posto si upaten, koja e alternativata ili pokazi podobra opcija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom