Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
освен „Де Хеа бла бла бла бла Фергусон бла бла Навас бла бла бла бла бла“ не глеам ништо конкретно во твојот пост.

Не знам дали бил пред потпис и зошто не потпишал, затоа те прашав, дали не отишол пошто е недоволно квалитетен или глуп? Те ставам пред свршен чин, ко што и ти ја стави ситуацијата со Кутињо. Тоа ти е исто ко да те прашам „твоите дома знаат дека си педер?“, без разлика дали би ми одговорил „да“ или „не“, ти си педер, сфаќаш? :)

Од тој тим што го водеше Ливерпул, до овој сега е комплетно сменет, почнувајќи од менаџер до ЦЕО, нема комитет, не се пазари и продава на ист начин али верувам дека ти си поупатен од мене, сфе знаеш.

Клаузула не значи ништо, ти кажува ситуацијата со Суарез, можам и во пеинт да ти нацртам, само ќе ми треба повеќе време, тешко ми оди цртање.[DOUBLEPOST=1501594353][/DOUBLEPOST]фала пола што ми прости кикикикикикикики
:facepalm:

Штета што ќе го скинат и пејнтот, тек тогаш што ќе правиш за цртање...
Остани поздравен, немам шо појќе да ти кажам освен едно вау...
Можеш слободно да го тагираш маринети за дресовите, очигледно бараш занимација.

Па дека порано замарање со тоа „глуп си“, „немаш образование“, „со средно си“ на секој втор пост, затоа те зеам ко пример, тој Стелт, не овој сега, опраен си периодов :D
Тоа дека зафатен е поради мене и уште бара линкови за Баерн и Адидас :toe:

Џони пак по свое си тера. Морале Барса да земат квалитетен играч. И поради тоа Ливерпул треба да се сожали и да им го пушти Кутињо?
Кеита ќе го земеле со парите. Па они и сега нудат 70+ милиони за него, не им требаат пари од Кутињо па да можат да го земат. И нема да го земат, затоа што Лајпциг нема намера да им го даде. Или и они ќе ќе се сожалат ако Ливерпул го изгуби Кутињо :D

Луѓе, што бидна со Криховјак во ПСЖ? На европското изгледаше како класа играч, беше можеби најдобар во Полска за потоа да потоне во ПСЖ. Го гледал некој, му даваа шанса таму, се зборува за негов трансфер некаде? Не можам да верувам дека испадна толкав флоп.

Последно уредено:

Џони пак по свое си тера. Морале Барса да земат квалитетен играч. И поради тоа Ливерпул треба да се сожали и да им го пушти Кутињо?
Кеита ќе го земеле со парите. Па они и сега нудат 70+ милиони за него, не им требаат пари од Кутињо па да можат да го земат. И нема да го земат, затоа што Лајпциг нема намера да им го даде. Или и они ќе ќе се сожалат ако Ливерпул го изгуби Кутињо :D
Он мене ми вика „не е тоа така“ за ветувањата да остане уште една сезона и да го пуштат али затоа си направи цел круг на трансфери затоа што на Нејмар му докурчило да биде втора/трета виолина у Барса :D

Антантата против Третиот Рајх :D
Вакви тимови како ме нервираат. Убаво им е кога земаат јаки играчи на други тимови, ама кога некој ќе им го направи тоа на нив ќе се утепаат од плачење.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Абе Џони, сега и играчи вмеша. Еве Ливерпул нејќе да го продаде Кутињо ни за 200 милиони. Не им требаат парите, знаат дека со тие пари нема да донесат никој кој директно ќе им го замени Кутињо. И кој играч ќе им го понуди Барса за овие да се задоволни и да сметаат дека нема да им биде голема загуба Кутињо?

Ливерпул ако е одлучен дека нема шанси да го даде, Кутињо може и да моли и да не тренира и пак нема да си оди. Ќе си тренира сам месец-два, и после ќе сфати дека мора да го среди проблемот и пак да дава се за Ливерпул.
Се е тоа точно но настанува проблем ако Кутињо сака да си оди од тимот, односно ако притиска за трансфер. Не е ова ко порано кога Марадона вредел едвај 2-3 милиони евра, па ако се курчиш ќе тренираш сам една година и ќе ти биде сјебана кариерата, сега огромни се цифрите во светот на фудбалот, што мислиш му се исплати ли на Ливерпул да му дава јака плата на Кутињо една година и да има за цел “да му ја уништи кариерата“ отколку да земе 100 милиони од Барселона?? Ова зборам доколу Кутињо сака да си оди нели, инаку нема збор дека Ливерпул ниту сака ниту има потреба да го продава Кутињо.

П.с. PeA zs uban bro?

Вакви тимови како ме нервираат. Убаво им е кога земаат јаки играчи на други тимови, ама кога некој ќе им го направи тоа на нив ќе се утепаат од плачење.

Да, Владата на Шпанија им ги плаќа трансферите на Барса. Проблемот е што овие 300 милиони доаѓаат директно од државната каса на Катар. Во најмала рака погрешно од морални причини. Без усул е тоа, демек Нејмар ќе бил заштитно лице на Светското Првенство во Катар па Владата ќе му плати 300 милиони за тоа, а тој од тие пари ќе си го откупи договорот. Шо кур ни се финансиски фер плеј правила? Утре ќе му текни на Путин ќе го купи Сасуоло и ќе го прај Роналдо заштитно лице. ПСЖ нема 10% приход од тие 300 милиони на годишно ниво. Кога не знаеш за што се работи не коментирај, мислам не мора на секоја тема човек да си искаже мислење, ќе преживееме без тоа.

Он мене ми вика „не е тоа така“ за ветувањата да остане уште една сезона и да го пуштат али затоа си направи цел круг на трансфери затоа што на Нејмар му докурчило да биде втора/трета виолина у Барса :D
Јас пишав дека претпоставувам а не значи дека така ќе испадни... И со тоа за наредната сезона е муабет на '' жими мајка '' типичен фиромски. Сериозна бизнис корпорација не функционира така. '' ај догодина ќе ви го продајме продуктот бидејќи сега ни треба'' глупости

Антантата против Третиот Рајх :D
Што има да си расипуваат однос другите тимови со ПСЖ,ради Барселона ? Нормални се или толку се арогантни и лицемерни ? :pos:

Касно им текна да се борат против ваквиот однос во фудбалот,додека ова го правеа Челзи и Сити сите ќутеа....така да позз

Што има да си расипуваат однос другите тимови со ПСЖ,ради Барселона ? Нормални се или толку се арогантни и лицемерни ? :pos:

Касно им текна да се борат против ваквиот однос во фудбалот,додека ова го правеа Челзи и Сити сите ќутеа....така да позз
Јувентус веќе неколку години има расипани односи со ПСЖ, така да тие се тука за секој слујчај. :D

Во светот на бизнисот нема сожалување, едноставно ќе си искешираат и то е то. А дали Ливерпул или Лајпцих не ги пуштале играчите се муабети за мали деца, секоја година читам како некоја екипа не го пуштала играчот и тренери, директори, претседатели, чистачки изјавуваат во јавноста дека некој играч нема да си замини и на крајот парите секогаш победваат.

Да, Владата на Шпанија им ги плаќа трансферите на Барса. Проблемот е што овие 300 милиони доаѓаат директно од државната каса на Катар. Во најмала рака погрешно од морални причини. Без усул е тоа, демек Нејмар ќе бил заштитно лице на Светското Првенство во Катар па Владата ќе му плати 300 милиони за тоа, а тој од тие пари ќе си го откупи договорот. Шо кур ни се финансиски фер плеј правила? Утре ќе му текни на Путин ќе го купи Сасуоло и ќе го прај Роналдо заштитно лице. ПСЖ нема 10% приход од тие 300 милиони на годишно ниво. Кога не знаеш за што се работи не коментирај, мислам не мора на секоја тема човек да си искаже мислење, ќе преживееме без тоа.
хахаха од морални причини. Да беа толку морални барса немаше ни толку далавери да праат за да го донесат нејмар воопшто. И да воопшто не е битно ПСЖ на кој начин ќе ги обезбеди средствата битно се снашле. А вакво детски и смешни работи не личат на тим како Барса. Ако може.барса.да се снајде да и плати владата на шпанија нека го направи тоа. Што барса да има таква можност ќе рече не бе ние нема да напраиме така не е морално. Смешки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom