Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Што пари се фрлија за голмани у премиер лигата па па па. :D

20220614_234525.jpg

Знаев дека Челзи нема да го даде тукутака, само затоа што му ќефнало да се враќа во Интер, но не мислев искрено дека Интер ќе плати било каква сума за неговите услуги. Ниту за позајмица, ниту за перманентен.

Нека се врати Џонтра од трчање и полека да го финализираме новиот-стар спектакуларен трансфер.

Најголемото разочарување и промашување во историјата на Челзи. Да е иронијата поголема, најмалку поради играчкиот аспект.
Затоа при следна селекција, разговори облигативни со тим на психолози, стручни лица, проценка на карактерот.
Во Ливерпул долго време се практикува тоа. Па повели со пубертетски навики и говнарии.

Во каква заблуда бев лани. Озбилно верував дека созреа во Интер и сега во ПЛ ќе видиме комплетен, доминантен напаѓач, но и лидер надвор од теренот. Сите знаци покажуваа кон тоа...
А он после два натпревари на кои не беше стартер по враќање од повреда и корона, зема да збори за љубовта кон Интер. Како што изминуваше сезоната, стануваше јасно дека нема да функционира ова, ама си реков после толкава инвестиција сигурно сите страни се свесни дека ќе мора да најдат заеднички јазик и да пробаат да функционираат заедно. Тоа ми беше единствено логично решение, да рече и Лукаку не сакам вака да бидам запамтен, ќе дадам се од себе за да ја сменам сликата и да успеам.
Ама не, продолжил он цело време да притиска за трансфер и да ги моли Интер да го вратат.

Сега подобро Челзи да му го раскинат договорот, да прифатат загуба и да кренат статуа која ќе служи како пример за најголемиот фејл, него да продолжи со тимот. Очигледно уште си е истиот плачко кој пред десет години избега во ВБА.

Интер, спасувајте.

На Јунајтед приоритет му е среден играч и по доаѓањето на Тен Хаг тоа е Де Јонг, така да не е панична алтернатива. Од позиција да не сака да си замине и Чави како го гледа како носител во иднина дојдовме до ситуација дека Де Јонг дал зелено светло.
Се поебал семафорот со зеленото светло.

Сигурно не очекуваш да им каже на новинарите дека преговараат за трансфер. :)
Дефинитивно не.
Само ме чуди од каде му е тогаш информацијата на фанот на Јунајтед дека Де Јонг дал зелено светло. Му ја соопштил лично?

Дефинитивно не.
Само ме чуди од каде му е тогаш информацијата на фанот на Јунајтед дека Де Јонг дал зелено светло. Му ја соопштил лично?
Па не е голема тајна, веќе од сите релевантни новинари излегоа информации дека за разлика од пред некоја недела, сега Де Јонг е отворен за трансфер во Јунајтед и дека се преговара со Барса.

Се поебал семафорот со зеленото светло.

Такво инфо вртеше, а и сеуште некои новинари го кажуваат истото.

Сега после изјавава не знам што да очекувам искрено.

Очигледно е дека што е до него тој би останал кај вас, е сега ако е приморан од ваша страна да се продаде мислам дека би прифатил кај нас исклучиво заради Тен Хаг. Ако загризи сериозно и Сити, нема да ме чуди да заврши таму на крај.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom