Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање за поголемиве тимови у Италија (Интер, Милан, Јуве, Наполи), вади ли некој од овие фудбалери од академија што во најмала рака би биле squad players со по 25 натпревари у сезона, не мора да се главни виолини на тимот?

Се некако ми се чини дека се тргува со половна роба(+28 год играчи, не премногу квалитетни) најголем дел од времето.Не ја следам цела лига детално, ама ми се чини такви трансфери се прават генерално, а млади ептен ретко се инволвирани, споредено со другите лиги.
Зависи во кои тимови. Интер конкретно последно свое дете што од младинска школа преку прв тим со 20тина настапи у сезона го извадил е Балотели пред 13 години. Ете и Сантон ќе го земеме за пример. Претходно Мартинс.
После 2010та навака, Данкан играше стандардно у Сасуоло, сега е во Фиорентина. Марко Бенази стандарден у Торино и Виола, сеа у Верона напраи трансфер. Бонацоли лани почна да дава знаци на живот у Сампдорија. Пинамонти у Џенова, летово го вративме назад. И Еспозито што се води за талент, сезонава ќе игра на позајмица у СПАЛ.
Никад немал Интер младинска школа добра, пред 7-8 години имаше една младинска лига на шампиони, Интер ја освои и од сите тие играчи што ја освоија ниеден не напраи кариера. Од сите тие Даниел Беса игра у прва лига у Италија, Џенова мислам дека.

Милан ваков таков, на секои 2 години вади првотимец. Донарума, Калабрија, Кутроне, претходно Де Шиљо, Кристанте.. не ми текнува сеа на уште некој, ама има. Милан најдобро работи со дечиштата.

Јувентус исти кур ко Интер, вака од прва што можам да се сетам, Мојзе Кеан у Евертон што е, Мандрагора што игра у Удинезе. И пред 15-16 години Маркизио. И Имобиле ако се води ко нивно дете. И Џовинко и Крискито. Ама тоа е стара гарда. Последниве неколку години не се сеќавам дека извадиле некој добар играч.
ААААААА ПАОЛО ДЕ ЧЕЉЕ!!!!!! Друго не ми текнува, ќе ги допише некој сигурно.

Наполи освен Инсиње јас не познавам друго нивно дете.

Поголемиве екипи некако немаат трпение со децата или па тие немаат изразит квалитет одма да се наметнат. А и до тренерот е. Манчини имаше гз да ги пушта Балотели и Сантон да играат.
Михајловиќ у Милан исто, без замарање го зацементира Донарума со 12 години прв голман.

Од другиве екипи се вади по некој бисер, Сенси, Барела, Тонали, Киеза, Кастровили, Кумбула, Салседо, Пелегри, Базели...

Видал кое педерче испадна. :D

А и Интер патетика жива испаѓаат со потезиве, Марота, Конте, Асамоа, Видал, кинезарија жива, нема да им успее да копираат успех, затоа што Конте последната титула во Италија ја освои пред шест години, од тогаш се менати многу работи.

Наместо да си бркаат нивни уникатен начин тие ќе копирале. :pos:
Фали уште да ги фатат како местат и да ги избацат во втора лига. :D

Едно прашање за поголемиве тимови у Италија (Интер, Милан, Јуве, Наполи), вади ли некој од овие фудбалери од академија што во најмала рака би биле squad players со по 25 натпревари у сезона, не мора да се главни виолини на тимот?

Се некако ми се чини дека се тргува со половна роба(+28 год играчи, не премногу квалитетни) најголем дел од времето.Не ја следам цела лига детално, ама ми се чини такви трансфери се прават генерално, а млади ептен ретко се инволвирани, споредено со другите лиги.
Интер го има Раду од младинската школа u17 мислам, Заниоло во рома што го дадоа за Нианголан, Пињамонти е исто дете на Интер, ништо чудно годинава да добие минутажа.

Милан Калдара, Конти, Донарума ги имаат извадено од младинска ако не се лажам

Јуве последно Спинацола и Кин од младинци вака што ги извадија, барем мене не ми текнува на друг.

Поголемиве тимови у Италија не се многу по форсирање младинци, ептен ретко да се погоди некој како донарума во милан, генерално повеќе сакаат докажани играчи, младите доста често ги даваат по позајмици/продаваат на помалите клубови. Ретко младинец да добие шанса да се докаже. До некаде и океј си е, има доста тимови што опстојуваат во лигата со тие позајмици и препродавање на талентите :)

Калдара и Конти се од Аталанта, Донарума и може да се смета дека е од Милан, некаде на 14/5 години го доведоа.

Вака нешто на прва што ми текнува, што било во младински категории на Милан и се врти по прва лига: Донарума, Калабрија, Петања, Кристанте, Локатели, Кутроне...

Калдара и Конти се од Аталанта, Донарума и може да се смета дека е од Милан, некаде на 14/5 години го доведоа.

Вака нешто на прва што ми текнува, што било во младински категории на Милан и се врти по прва лига: Донарума, Калабрија, Петања, Кристанте, Локатели, Кутроне...
У право си, иначе и Де Шиљо не беше дете на Милан?

Епа тоа и мене ми беше муабетот, дека последните години се прават некои вакви трансфери, нема да речам отпадокот од другите лиги затоа што сепак се работи за квалитетни и искусни фудбалери, ама тие играчи најчесто се играчи кои бившите клубови не рачунале веќе на нив.

Интер го има Раду од младинската школа u17 мислам, Заниоло во рома што го дадоа за Нианголан, Пињамонти е исто дете на Интер, ништо чудно годинава да добие минутажа.

Јуве последно Спинацола и Кин од младинци вака што ги извадија, барем мене не ми текнува на друг.

Поголемиве тимови у Италија не се многу по форсирање младинци, ептен ретко да се погоди некој како донарума во милан, генерално повеќе сакаат докажани играчи, младите доста често ги даваат по позајмици/продаваат на помалите клубови. Ретко младинец да добие шанса да се докаже. До некаде и океј си е, има доста тимови што опстојуваат во лигата со тие позајмици и препродавање на талентите :)
Donati, koj igrase vo Leverkuzen, pa godinava vo Lece.
Mbae vo Bolonja.
Biragi vo Fiorentina.
I ovie se od mladinskata na Inter.
Se razbira da ne go zaboravime vecniot talent Longo, znaes deka Io i Bene se ljutat koa nema da go spomnes deka e od nasa skola.

Тапа работа значи, Германциве и Французите растураат у тој сегмент, цело време играат млади од академија (ако има асални нормално), а и Шпанците и Англичаните исто се занимаваат доста со академиите.

Не знам дали е ради форсирањето тактики од Италијаниве, па треба поискусни играчи, ама не е у ред.Ваљда ради тоа се тапа на репрезентативно ниво годиниве.

Donati, koj igrase vo Leverkuzen, pa godinava vo Lece.
Mbae vo Bolonja.
Biragi vo Fiorentina.
I ovie se od mladinskata na Inter.
Se razbira da ne go zaboravime vecniot talent Longo, znaes deka Io i Bene se ljutat koa nema da go spomnes deka e od nasa skola.
Лонго ти е 100% интериста...
Редно е да добие шанса една нек си ибе мамата цела кариера у интер ќе ја помине 10 утакмици се на се нема за нас... :) Од 2009 у Интер, као club legend треба да го испраќаме у пензија :D

Лонго ти е 100% интериста...
Редно е да добие шанса една нек си ибе мамата цела кариера у интер ќе ја помине 10 утакмици се на се нема за нас... :) Од 2009 у Интер, као club legend треба да го испраќаме у пензија :D
Абе стварно го имаат барем во куп истрчано Лонго ? :icon_lol:

Еден настап у Серија А и 1 настап квалификации за ЛЕ.. 2012 му била најсреќна година у живот :)

Screenshot_20200922-182043_Samsung Internet.jpg

Добро, држи вода.
Имаат широк ростер сега ама мислам дека непотребно се трупаат со вакви играчи, а сигурно ќе земаат висока плата.
Подобро тие пари да ги искористат за некој салам играч кој ќе донеси свежина во тимот.
Автоматски споено мислење:

Шо то ?
Автоматски споено мислење:

Не, туку ќе треба после вагиналети да земам кој знае кај го имаш пикано јазикот
Prv pat slusam vaginaleti da se stavaat u gz...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom