Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Porto have accepted a €42m offer from Manchester City for Eliaquim Mangala. Eliaquim Mangala is hesitating about agreeing personal terms with Manchester City, currently happy at Porto.

joey-shocked1.gif

Eнрике од Палмеирас во Наполи.

Овој беше играчот што Барса го ангажираа 2008 и го пратија на позајмица во Леверкузен, поигра една сезона, па после го пратија во Сантандер на позајмица и 2011 се вратил во Бразил.

Холтби во Фулам .
Living the dream.:pos:

Од ЛШ екипа до Чемпионшип екипа.:cuc:

Пред само година и пол бараше 6 милиони во Шалке!Причината зашто го шитнаа.Сега на Дортмунд им барал 3 милиони,затоа не го зедоа.
Не вреди еден милион моментално.

Далеку се кокошките од ЛШ. И лани, и годинава.

Koј е бре овој Мангала пичку матер..Ако вакви ``пациенти`` вредат по 40 милиони, живо ме интересира колку би вределе Видиќ, Неста и Канаваро?

Добар е Мангала бе. Циганштура, а во играта налик на Лусио. Иначе нека не ве чудат ваквите трансфери, и самите знаете дека Порто од увек вадел високи суми за своите најдобри играчи.

Ajde, zadnji dan, ochekuvam lludillo. Se pllasham da otidam da ne zaspijam, kje propushtam neshto:D.

Porto have accepted a €42m offer from Manchester City for Eliaquim Mangala. Eliaquim Mangala is hesitating about agreeing personal terms with Manchester City, currently happy at Porto.

Reports in Portugal and France that Manchester City are locked in talks with Porto over defender Eliaquim Mangala, a source close to the player is quoted as saying...
"He still does not know whether to leave in January now or continue the season with FC Porto. This will be decided on Friday, the last day of the transfer window, "said to have such a source close to Mangala."

Ако Мангала потпише за Сити, шансите и Отаменди да си отиде од Порто т.е. да отиде во Манчестер Јунајтед/Валенсија/Монако ќе бидат сведени на нула. Иначе во Валенсија се збори дека имаат предност пред Јуанјтед и другите заинтересирани, дека они му ветуваат првотимски статус, а на играчот тоа му е битно бидејќи сака да игра на СП.

па таа глупоста кога се самоповреди со колата, нели заборавил ручна, му се вратила и тркалото над стапалото :pos: после имам читано дека пијан дошол на тренинг, мислам дека и во тепачка има учествувано ама за третово не знам баш, не сум сигурна.

точно. Имаше уште неколку глупости како сликање во дресот на Реал Мадрид
banega-realmadrid-facebook.jpg

па после и Ферарито му се запали
Ferrari-Banega.png

Ништо од Банега во Интер, Хернанес доаѓа утре.. Освен ако не не изненадат и него да го земат а да се продаде Гуарин. :vozbud:

А што е со Валенсија, се распаѓа??

не се распаѓа, него сакаат да изградат потполно нов тим... Али во малце лошо време им текна на 2 дена пред да се затвори трансфер рокот. :(

иначе "прерано" се збогувавме со Каналес :), 5 до 12 се предомислил и нејќе да потпише за Сосиедад него за Виљареал...... мислам дека сепак на крајот од денов ќе си отиде..

Валенсија не е веќе тоа што беше, сите асални фудбалери што ги имаа ги продадоа и убаво вика Атсо во лошо време им текна на реконструкција на тимот. Туку Банега кај ќе оди пошто гледам во потпис имаш слика од Валенсија па со позапознаен со нив?

Валенсија не е веќе тоа што беше, сите асални фудбалери што ги имаа ги продадоа и убаво вика Атсо во лошо време им текна на реконструкција на тимот. Туку Банега кај ќе оди пошто гледам во потпис имаш слика од Валенсија па со позапознаен со нив?

има Валенсија одлични млади играчи што се на позајмица: Гил(Елче) и Виера(Рајо) и неколку од Б тимот.
за Банега се заинтересирани 5 клуба (Атлетико, Интер, Бока, Јунајтед и Ал Ахли) во моментов се бара ~10 милиони за него.
Според мене Атлетико е фаворит во тркава, пред неколку саати Жозуа Гилавоги(ваљда вака се чита) го пратија на позајмица во Сент Етјен, со што отвараат место за Банега. Интер ќе проба да го донесе Банега доколку останат без Гуарин... изгледа до вечер ќе си отиде Банега, пред некој ден имаше понуда од Ал Ахли во висина од 8 милиони, лудакот се лутеше зошто не ја прифатиле...
Иначе денес е присутен на тренингот.

сега читам - Јувентус го нуди Кваљарела на Валенсија...

Какви играчи играа во Валенсија во последните 10ина години

Кањизарес
XXХX - Ајала - XХXX - XХXX​
Марчена - Албелда
Силва - Мата - Виља
Солдадо

Добар е Мангала бе. Циганштура, а во играта налик на Лусио. Иначе нека не ве чудат ваквите трансфери, и самите знаете дека Порто од увек вадел високи суми за своите најдобри играчи.

Абе колку сака нека е добар, он ако вреди 42 милиони тогаш Видиќ и Неста у најбољи дани по 500 милиони ќе вреди.

има Валенсија одлични млади играчи што се на позајмица: Гил(Елче) и Виера(Рајо) и неколку од Б тимот.
за Банега се заинтересирани 5 клуба (Атлетико, Интер, Бока, Јунајтед и Ал Ахли) во моментов се бара ~10 милиони за него.
Според мене Атлетико е фаворит во тркава, пред неколку саати Жозуа Гилавоги(ваљда вака се чита) го пратија на позајмица во Сент Етјен, со што отвараат место за Банега. Интер ќе проба да го донесе Банега доколку останат без Гуарин... изгледа до вечер ќе си отиде Банега, пред некој ден имаше понуда од Ал Ахли во висина од 8 милиони, лудакот се лутеше зошто не ја прифатиле...
Иначе денес е присутен на тренингот.

сега читам - Јувентус го нуди Кваљарела на Валенсија...

Ја како што читав вчера вечер најверојатно Евер во Бока ќе се врати. :mad:
Уште се надевам дека до крај на денов некако ќе искомбинираме и да го донесеме пошто за така мали пари не се испушта добар играч.

Какви играчи играа во Валенсија во последните 10ина години

Кањизарес
XXХX - Ајала - XХXX - XХXX​
Марчена - Албелда
Силва - Мата - Виља
Солдадо

Кањизарес
Переира/Мигел - Ајала - Марчена(Рами) - Алба
(Бараха)Банега - Албелда
(Висенте)Силва - Мата(Аимар) - Виља(Хоакин)
Солдадо(Виља)
едино десниот бек не е топ класа, али се работи за репрезентативци на Португалија.​

--- надополнето: 31 јануари 2014 во 14:50 ---
Фернандо и Отаменди ги нема на листата повикани играчи за утрешната утакмица против Маритимо

Покрај Рондон, Рубин Казан се ослободија и од уште еден голем играч...
Начо во ПАОК

Голем минус за Рубин

Па мислам дека не стојат добро со финансии Рубин па мораат со трансфери. (ама не сум баш сигурен)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom