Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе двајца играчи што греат клупа во Бундеслигата се преселија во ПЛ. Данецот Квист од Штутгарт во Фулам и Лук де Јонг од Менхенгладбах во Њукасл. Интересно. :D

Веќе двајца играчи што греат клупа во Бундеслигата се преселија во ПЛ. Данецот Квист од Штутгарт во Фулам и Лук де Јонг од Менхенгладбах во Њукасл. Интересно. :D

Верувај не ти оди во прилог да продолжуваш со муабетов. ;) Само од сезонава, Шурле и Арнаутовиќ, стандардни во Бундес, отидоа во Премиер. Обратно, Кокелин, Џуру, Де Брујн, Џексон, Донг Вонг и Ди Санто. Освен Ди Санто, другиве заедно имаат изиграно во Премиер помалку од Квист и Де Јонг во Бундес. :)

За минатата сезона па уште полошо е каде што од Бундес во Премиер отидоа играчи како Кагава, Марин, Подолски, Сигурдсон и Холтби, а обратно Македа и Гомеш. :D

Ова ти се вика ево ти га на...

Верувај не ти оди во прилог да продолжуваш со муабетов. ;) Само од сезонава, Шурле и Арнаутовиќ, стандардни во Бундес, отидоа во Премиер. Обратно, Кокелин, Џуру, Де Брујн, Џексон, Донг Вонг и Ди Санто. Освен Ди Санто, другиве заедно имаат изиграно во Премиер помалку од Квист и Де Јонг во Бундес. :)

За минатата сезона па уште полошо е каде што од Бундес во Премиер отидоа играчи како Кагава, Марин, Подолски, Сигурдсон и Холтби, а обратно Македа и Гомеш. :D

А бе ајде, еден Тремел кој беше голман на Котбус и еден од најслаботе голмани во Бундес дојде ред да брани за Свонси. :D

Се шалев бе друже. Си немал потреба од толки објаснување и демантирање. Само чудно ми беше што успеаа да направат трансфер во ПЛ, а седеа на клупата во Бундес. Уживај си. ;)

А бе ајде, еден Тремел кој беше голман на Котбус и еден од најслаботе голмани во Бундес дојде ред да брани за Свонси. :D

Се шалев бе друже. Си немал потреба од толки објаснување и демантирање. Само чудно ми беше што успеаа да направат трансфер во ПЛ, а седеа на клупата во Бундес. Уживај си. ;)

Моментално и Фулам и Њукасл се многу очајни за трансфери. Фулам со овие играчи и со овој тренер не знае во кој правец иде, на Њукасл им го собраа нивниот најдобар играч, а Реми им е само на позајмица од КПР и мислам имаше изјава дека на крај на сезона сака пак да се врати во КПР.

Сега гледам за играчов...
Сезонава има 13 настапи (ниту еден како стартер) во Бундес лига и одиграл само 72 минути. :D

Холтби во Фулам .
Living the dream.:pos:

Од ЛШ екипа до Чемпионшип екипа.:cuc:

Пред само година и пол бараше 6 милиони во Шалке!Причината зашто го шитнаа.Сега на Дортмунд им барал 3 милиони,затоа не го зедоа.
Не вреди еден милион моментално.

пред неколку саата официјално Пабон, Постига и Гуардадо ја напуштија Валенсија! но вратата на Валенсија остана отворена за уште некои играчи, Каналес исто така потпиша за Сосиедад (цена 4 милиона + некој % од следна продажба (n)) и Банега е пред трансфер во Атлетико/Интер/Бока.
тежок ден... кога ќе ми текне за Каналес каков талент беше кога играше за Сантандер, потенцијален репрезентативец за Шпанија. После кратката авантура во Реал од Мадрид, дојде во Валенсија на позајмица со можност за откуп(12 милиони), беше пречекан како голема надеж и идна ѕвезда... За несреќа на сите се здоби со повреда 3 месеца покасно, поради која отсуствуваше 6-7 месеци.
313169d1361474080-bats-valencia-story-sergio-canales.jpg

се врати на терените истата сезона и во 1/2ф од ЛЕ против Атлетико на Местаља ја обнови повредата! :place: се на се иако година дена беше ван терените, Валенсија реши да го купи од Реал за цена од 7,5 милиони. Кога дојде нов тренер(Пици) Каналес остана во втор план, сепак имаше свои минути каде можеше да се докаже, но едноставно не успеа да ги искористи промаши две 100% шанси една против Атлетико една против Селта, сам побара трансфер т.е. да оди на позајмица за да може да се докаже, од клубот сакаа само кеш.
Среќно Каналес!

Банега е за во затвор, не за трансфери правење.

Ништо од Банега во Интер, Хернанес доаѓа утре.. Освен ако не не изненадат и него да го земат а да се продаде Гуарин. :vozbud:

А што е со Валенсија, се распаѓа??

Банега е за во затвор, не за трансфери правење.

Зошто?

Ништо од Банега во Интер, Хернанес доаѓа утре.. Освен ако не не изненадат и него да го земат а да се продаде Гуарин. :vozbud:

А што е со Валенсија, се распаѓа??

Зошто?
па таа глупоста кога се самоповреди со колата, нели заборавил ручна, му се вратила и тркалото над стапалото :pos: после имам читано дека пијан дошол на тренинг, мислам дека и во тепачка има учествувано ама за третово не знам баш, не сум сигурна.

па таа глупоста кога се самоповреди со колата, нели заборавил ручна, му се вратила и тркалото над стапалото :pos: после имам читано дека пијан дошол на тренинг, мислам дека и во тепачка има учествувано ама за третово не знам баш, не сум сигурна.

Аааа да знам за тоа, ама мислам тогаш коленото го поеба. :pos::pos:
А за ова тепачкиве и пијанчењето прв пат слушам.

Како и да е, страва играч, го сакам у Интер многу!

Porto have accepted a €42m offer from Manchester City for Eliaquim Mangala. Eliaquim Mangala is hesitating about agreeing personal terms with Manchester City, currently happy at Porto.

Porto have accepted a €42m offer from Manchester City for Eliaquim Mangala. Eliaquim Mangala is hesitating about agreeing personal terms with Manchester City, currently happy at Porto.

Koј е бре овој Мангала пичку матер..Ако вакви ``пациенти`` вредат по 40 милиони, живо ме интересира колку би вределе Видиќ, Неста и Канаваро?

Koј е бре овој Мангала пичку матер..Ако вакви ``пациенти`` вредат по 40 милиони, живо ме интересира колку би вределе Видиќ, Неста и Канаваро?

Толку му е откупната клаузула во договорот! А да пратат некоја друга сума Порто одма ќе ја одбие а вака неможат! Само играчот може да го стопира трансферот со тоа да не го прифати договорот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom