Фрижидер

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување Време на започнување
Абе цела приказна си направивте за мојот фрижидер. :D

Го чистам редовно, минимум еднаш неделно. Темелно чистење, со вадење полици, еднаш на два месеци. Не сум недомаќинка :).

Цената беше некаде околу 25.000 денари.

Уште нешто?

Абе цела приказна си направивте за мојот фрижидер. :D

Го чистам редовно, минимум еднаш неделно. Темелно чистење, со вадење полици, еднаш на два месеци. Не сум недомаќинка :).

Цената беше некаде околу 25.000 денари.

Уште нешто?
...е ако е приказна, треба да си горда дека имаме дебата околу твојот фрижидер и реагираме да ти помогнеме, сакаше без коментар твојот искажен проблем да остане?

... не е проблем чистота на полици, туку дупчето, ако го имаш во фрижидерот и дали е проодно и чисто и дали термостатот ти е исправен кој го активира компресорот да работи т.е. ако е расипан, не се покренува компресорот и фрижидерот е вон употреба, термостат се менува.

...инаку, денес најчесто мајсторите не се чесни, често за лесен квар да речеме термостат, ќе рече „ејј не се порава од компресор ова она, мора нов, па ете ми треба за делови продај ми го кршот за 50 Е“ и кога домаќинката незнаејќи и базирајќи на само едно мислење, „е па ај дај шта даш“ и потоа мајсторот ќе си го земе фрижидерот за 50 Е ќе го смени термостатот на пример што било само пречка на неработење на фрижидерот и ќе го продаде за 200Е, :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom