Abe druzhe.Кога ми рече "ја зема плочката..." ме изеде јасникот...
Туку ај, па не се знае, некој отпорник, диода неш ситно може да испадне..
А брендовите умреа одамна у оваа глобална економија. Купуваш Липкер, а он у Бугарија направен
Ти кажав што треба да знаеш.. останатото, полици-молици како жена ќе си бендисаш.. ама бар основата, сврти се, види го отпозади: мотор, решетка, обичен.
Frizhider so plocka znaci deka se raboti za pokvaliteten model.
Dokolku ima defekt na plockata togas se Kondensatorite defekt.
Ca. 0,20€ po parce.
Nisto drugo na ploca ne mozhi da se smeni zatoa shto chipovite se programirani so specijalen Software i ostanuva da ja smeni cela ploca shto i se isplati dokolku frizhiderot gi zadovoluva potrebite.
Ama asolen majstor pred da pocni da cepka po elektronikata ( osven ako e ocigledno deka kondezatorite se podujani ili isteceni) go startuva kompresorot manuelno i ostava edno 1 min da raboti za da vidi dali e se vo red.
I ne e LIPKER tiku Liebherr i glavnata fabrika e vo Lienz Austria a ima i vo Bg no se shto se vgraduva e so ist kvalitet i se raboti pod ist Kompjuterski nadzor. Taka da napraven vo BG ili AT ne menuva nisto na kvalitetot. A pva go znam zatoa shto najmalce 3-4 pati godishno sum vo fabrikata i mi e poznato se vnatre.
Inace nebitno za temava, glavniot mehanicar shto gi odrzhuva viljushkarite vo Liebherr Lienz e eden od najdobrite mehanicari vo Avstrija i germanija za Diesel Motori, Bösch sistemi i Einspritzpumpen i injektori, moj drugar i ima oprema od edno 200000€ za popravka na istite.
Ako te snajdi maka na taa tema baraj me
Последно уредено: