Фрижидер

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување Време на започнување
Светлото на фрижидерот функционира, а фрижидерот не работи. Што може да биди проблемот? Станува збор за Беко фрижидер.

Светлото на фрижидерот функционира, а фрижидерот не работи. Што може да биди проблемот? Станува збор за Беко фрижидер.
Повеќе проблеми се можни зависи дали е од постарите или но фрост од поновиве. Од постарите голема шанса е да нема фреон и да треба да се наполни. Можно е и едно цефче од позади за влага што е да е затнато и треба со игла да се исчисти. Од поновите со инвертер мотор не ми се расипал до сега.
Со фреон кога го полнеше човекот самиот ми рече не ти гарантирам колку долго ќе ти трае па испадна за 6 месеци истиот проблем и го фрлив фрижидерот.

...ако компресорот цркнал нема да лади ако цркнал моторот фрижидерот ич нема да работи и не се исплати нови делови исто ти е како да купуш нов фрижидер, ене го мојот нов новцат во подрум морав да купам нов не ладеше компресорот цркнал, па на крај цркна и моторот.

... ако се помали кварови како термостатот ако цркнал ќе се смени или отворот затнат мислам дека секој фрижидер го има за истекување на вода при кондензирање, барем мојот имаше и со стапче за уши го чистев,
...неминовно мајстор треба да види, т.е електричар да види тоа компресорот или моторот дали капутирал.

Последно уредено:
Abe ako e postar pali ferariot i direkt vo Setek & Co.

Ako e ponov i nekoj poskap baraj majstor za frizhideri.
Racunaj Kompressor od 100€ pa nagore so montazha i polnenje freon.
Автоматски споено мислење:

електричар да види тоа компресорот или моторот дали капутирал.
Elektricar samo ce dojdi ce go ispija kafeto (Ako go pocestis) i ce si zamini

Ti treba Klimatechniker ili po makedonski majstor za frizhideri shto mozhi da poli Freon (R134a ili R600)

Inace za tebe edno prasanje :vozbud:

Последно уредено:
Повеќе проблеми се можни зависи дали е од постарите или но фрост од поновиве. Од постарите голема шанса е да нема фреон и да треба да се наполни. Можно е и едно цефче од позади за влага што е да е затнато и треба со игла да се исчисти. Од поновите со инвертер мотор не ми се расипал до сега.
Со фреон кога го полнеше човекот самиот ми рече не ти гарантирам колку долго ќе ти трае па испадна за 6 месеци истиот проблем и го фрлив фрижидерот.
Па не знам дали спаѓа во постари или понови. Околу десетина години го имам.

Па не знам дали спаѓа во постари или понови. Околу десетина години го имам.
Можеш и сама да дијагностицираш...
Брчи или не брчи?

Ако не брчи мотор/компресор (се тоа еден дел е заедно). Веројатно поефтино нов е да купиш...
Ако брчи ама не лади.. тогаш викни мајстор да провери фреон. Може и ќе го поправи за мали пари.

тогаш викни мајстор да провери фреон. Може и ќе го поправи за мали пари.
...си пиша дека фрижидерот не работи само сијалица свети, да беше до фреонот нема да лади, ама ќе работи, па сега кога пишала 10 год. стар дефинитивно треба да си купи нов, дијагноза ,,капут";)

...а тоа видеото, хм хм хм , месо не се става, чува во фрижидер, слаба споредба со ќутење или вриштење, ама женскате е Ок, се фрцка!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom