Француска лига 1 - Ligue 1 2021/22

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се верува дека ќе излезат некои навивачи на ПСЖ од под земја сега.
Од Француска лига мене омилена екипа ми е Сошо.
Уште од сега да си кажам да не испадне догодина да ги купат Марсовци со билијарди долари буџет па да ме правите пластичен Монтбелијардовец (Пошто нели името на клубот е Сошо Монтбелиард-Sochaux Montbeliard) :X3:

годинава PSG ке биде шампион во француската лига а?

бедно е што сеа ке се појават многу големи фанови на PSG кои нели од секад навивале за нив, само они од летово тоа го сфатиле всушност:tapp:

Немаш поим колку ќе ми се исполни срцето ако и оваа година некако успеат Монтпеље пак да бидат шампиони.

Ја сакам Марсеј да освојат али реално гледано ПСЖ се убедливо најаката екипа во Франција.

Симпатичен и јак тим беа на времето ПСЖ, така да не заебавајте, има луѓе што го симпатизираат тимот, ако веќе не се навивачи.

Јас во Френс сум за Nantes, за жал, најјакиот клуб (убедливо) во Франција е во втора лига, така да, ме заболе што се случува таму засега.

Симпатичен и јак тим беа на времето ПСЖ, така да не заебавајте, има луѓе што го симпатизираат тимот, ако веќе не се навивачи.

Јас во Френс сум за Nantes, за жал, најјакиот клуб (убедливо) во Франција е во втора лига, така да, ме заболе што се случува таму засега.

Секогаш бил голем клуб ПСЖ. Али во Франција сум симпатизер на Монтпеље така да најмногу би сакал они да земат :D

Бил некогаш,ама и тогаш не бил најјак,Ст.Етјен има најмногу титули.

Не ми се верува дека ќе излезат некои навивачи на ПСЖ од под земја сега.
Од Француска лига мене омилена екипа ми е Сошо.
Уште од сега да си кажам да не испадне догодина да ги купат Марсовци со билијарди долари буџет па да ме правите пластичен Монтбелијардовец (Пошто нели името на клубот е Сошо Монтбелиард-Sochaux Montbeliard) :X3:

Исто како што искочија за Манчестер Сити, а до пред шеикот не ни знаеле дека постои тој клуб.

ПСЖ отсекогаш бил гигант во францускиот и помалку во европскиот фудбал.
Француските екипи се многу топло-ладно, О. Марсеј едно време доминираше, пропаднаа, Лион доминираше, паднаа, ПСЖ пред крај на деведесетти, почеток на новата ера доминираа (ако се сеќавам добро), паднаа, многу неизвесна лига е.
Ако успеат да почнат да си ги задржуваат ѕвездите во лигата, би можело француското првенство да се качи неколку скалила погоре и да ги стигне германското и италијанското.

Сега ми е страв да кажам дека одсекогаш најсимпатични ми биле ПСЖ у Франција :)

А Монако до кај се?

Уште толку пари да потрошат колку што до сеа потрошија ПСЖ, џабе им е. Шампион преку ноќ никој не станал. :)

А Монако до кај се?

Ќе се вратат следната сезона во прва лига повторно,освен ако не се одлучат да местат утакмици како лани,мада не верувам бидејќи ги земал некој богаташ како што читав пред некое време.Сакам да се вратат што побрзо,отсекогаш биле интересно тимче за пратење.

Инаку,ПСЖ нема да биде шампион оваа сезона,типувам на Лил :icon_mrgr:

Лион го избришавте?
Лил, Псж се најдобри засега после Лион барем ова е мое мислење, оваа година џабе на ПСЖ сите овие пари мислам дека нема ништо да направат, најмногу 2ро место.
А за Лил, секогаш се пружеле максимум но го немаат крајниот момент, одлучувачкиот така да Лион е мој тип за да биде првак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom