Француска лига 1 - Ligue 1 2021/22

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Почеток на новата сезона во Лига 1. сезона 2011-12
20 тима се борат за титулата,

1 Montpellier Hérault SC
2 Olympique Lyonnais
3 Toulouse FC
4 SM Caen
5 FC Lorient
6 Olympique de Marseille
7 Evian TG FC
8 Stade Brestois 29
9 FC Sochaux-Montbéliard
10 LOSC Lille Métropole
11 AS Nancy Lorraine
12 AS Saint-Etienne
13 Dijon FCO
14 Girondins de Bordeaux
15 Stade Rennais FC
16 Paris Saint-Germain
17 Valenciennes FC
18 AJ Auxerre
19 OGC Nice
20 AC Ajaccio

Дижон и Евјан се екипите кои прв пат играат во првата дивизија
Бранител на титулата е Лил

Прогноза за најсериозните кандидати оваа година е дека за титулата ќе се борат Лион,ПСЖ,Марсеј и Лил

http://www.ligue1.com/

Марсеј или Лион ќе го освои првенството, ПСЖ се уште не се уиграни и не верувам дека толку лесно ќе се адаптираат како целина, можеби следната сезона.

Според мене ПСЖ се најголеми фаворити за освојување затоа што имаат најдобар ростер на играчи. Иако денес загубија очекувам во наредните неколку натпревари Менез и Пасторе заедно со нивните најдобри играчи од лани Нене и Хоарау да покажат што знаат.

Лион исто така имаат добар тим и очекувам и тие да бидат во битката за титулата до самиот крај. Марсеј и Лил играат добар напаѓачки фудбал па и од нив очекувам да бидат во битка за првите места.

Оваа сезона очекувам Евиан да изненади.

Знаев дека ПСЖ ќе кикснат. Толку фама се дигна околу нив и околу тоа како уште у стартот ќе се одлепеле на врвот, а никој не зема во предвид дека тимот треба да се уигра, без разлика колку ѕвезди има.

Ке се уиграат ПСЖ ке виите !! имаат добри играчи !! не се коментира дали некој ке освои првенство уше во прво коло !! ја ипак викам дека ПСЖ ке бидат или 1 или 2 место !! едноставно ке гинат на терен !! затоа што многу пари потрошија на засилувања !! 120 милини ! :):vozbud:

Оваа сезона нема многу конкуренција така да ПСЖ и Марсеј ми се први фаворити , Лион не купи ништо , али има една од најдобрите младински , ако не и најдобра школа , во Франција , па од таму внесоа играчи . Ама не ги гледам како сериозен предизвикувач за титулата .
Бордо може да изненади пошто донесоа квалитетен менаџер, али составот не им е многу силен.
Лил е тука секако , дефинитивно завршува 1-4 место , а изненадување т.е добар пласман очекувам од Ст.Етијен и Евиан.

ПСЖ напред.Се засилија многу сега се вистински кандидати за освојување на титулата. :)

ПСЖ напред.Се засилија многу сега се вистински кандидати за освојување на титулата. :)

Па може да се каже и дека е редно.. Немаат титула од 94/95 мислам

Лион нема да биде шампион, тоа сум сигурен, за друго не знам.

Марсеј и ПСЖ ми изгледаат како најстабилни тимови, а и Лион секогаш е при врвот. Мој тип за шампион оваа сезона, Олимпик Марсеј.

Па после толку потрошени пари за засилувања редно ке биде PSg да освојат за нив сум од Франција напред PSG- Nene :D :D

Сулејман Диавара (32) го продолжи договорот со Марсеј до 2014 година..:icon_lol:..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom