Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да,за макнењето си во право,но мобилните телефони со камери(скоро сите,освен ретки исклучоци)имаат една послаба страна а тоа е блицот пријателе,било која аматерска дигиталка ги тепа скоро сите мобилки кога е во прашање оваа ставка,а ќе признаеме дека не секогаш сликаме надвор и во идеални услови.Замисли имаш мобилка со 5 мегапиксели квалитетна камера,а славиш роденден на детето навечер во некој затворен простор,и вадиш никакви слики и после што?Ќе го преповторуваш роденденот? И да има блиц мобилката,сигурно нема да е со јачина како таа на дигиталецот.Така да,и двете страни си имаат предности,ама кога се работи за дигитални аматерски фотографии,јас секогаш сум на страната на аматерските дигитални камери,тестирај и со макро модот,потоа сликај пејсажи,ќе видиш за што ти зборувам,поздравЈас би побарал мобилен телефон со квалитетна камера. Искрено нема некоја разлика помеѓу тој Бенк и мојот Sony Ericsson C510. Разликата е што телефонот ми е секогаш во џеб, додека апарат, не знам колку е практично да се м’кне со себе.
Сакам да земам нешто подобро но не дслр.. бидејки сум почетник во водите на полу-професионалната/професионалната фотографија ми треба ваш совет
Се мислам помеѓу:
FujiFilm FinePix S3400 Paket 1 ( torba LowePro Edit 110+4GB SD Transcend+polnac so 4 baterii Hahnel TC novo)
цена: 18,500
Pentax X90
цена: 19,999
Nikon CoolPix L120
цена: 14,990
Не се смејте пошо незнам ама исто сакам да прашам дали можам да менувам објективи на истиве на пример fisheye итн..
Мене ми се спие, па не ми текна на оваа опцијаСовет за крај, заштеди уште нешто пари или пак за овие најди некој стар Никон Д60, Д3000, Д3100, Канон 450Д кои се барем DSLR, подобри фотки вадат и може да научиш многу повеќе од нив отколку од полу-идиотчињата што си ги постирал погоре. Горенаведените апарати се поскапи туристички апаратчиња, entry level DSLR апаратите се помоќни од нив на многу нивоа.