Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
барам мислење од искусните на оваа тема за canon eos 1000 D ,

Поздрав и фала

барам мислење од искусните на оваа тема за canon eos 1000 D ,

Поздрав и фала

Имавме идеја на работа да набавиме еден ваков, ама успеавме да го растегнеме буџетот па набавивме поскап :)
Добар ентри левел апарат од Канон. Што би рекол Лет3 осакатена 450ка :)
Инаку верувам дека сосема ќе ти врши работа. Вреди за парите.

Детални спецификации и коментари од страна на dpreview (сајтот кој ми е репер за дигитална фото-опрема)

зашто осакатена ?:):) Ми треба стиктно за ХДР пејсажи и сл. Во секој случај фала на совет. :smir:

зашто осакатена ?:):) Ми треба стиктно за ХДР пејсажи и сл. Во секој случај фала на совет. :smir:

За ХДР ти треба само апарат што можи да слика raw или да си имаш статив и да чкрапаш по три или пет фотки. :smir:

за вистински ХДР треба апаратот да има ауто бракетинг мод.
Канон 1000Д ја има таа можност.

Momci me interesira vaseto mislenje za Olympus Stylius 1030SW. Moze li da se najde vo Mk, linkce nesto dajde...cena...

Momci me interesira vaseto mislenje za Olympus Stylius 1030SW. Moze li da se najde vo Mk, linkce nesto dajde...cena...

Kатастрофа од апарат кој повеќе не се произведува

• Image noise even at low ISO
  • Chromatic aberration
  • Soft images
  • Face Detection buried in main menu
  • Image quality not as good as "non-rugged" competition
  • Poor autofocus system
  • No manual aperture and shutter speed controls
  • Digital image stabilization isn't what it sounds like
  • Weak flash
  • No optical viewfinder

Fala druze... inace me razocara, mnogu merak mi naprai aparatot so e shock i waterproof, radi toa se zaletav:)Na poslednata digitalka so ja imav i go puknav ekranceto, i sakav da zeam nesto stvarno izdrzlivo, baska i ekstra cena poso od amerika ke mi go donesat...

Prodavam PENTAX K100D Super so KIT objektiv PENTAX DA 18-55 f/3.5-5.6, cena 320 evra, i dodaten objektiv PENTAX DA 50-200mm 4-5.6 ED, cena 150 evra.

Cena za komplet 450 evra

Aparatot ima 10.500 okinuvanja, ima stabilizacija na senzorot (sto znaci ima stabilizacija so sekoj objektiv).

Za komplet odi gratis 4GB karticka i adapter za M42 navoj (svetlomerot mu raboti so site manuelni objektivi)

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pentax/pentax_k100dsuper.asp

http://welovepentax.com/productimages/zoom_da_50-200.jpg

а на кратко да ми направите споредба... ако може со Никон д 60 и Канон 1000 д , едниот ми е на располагање ама се мислам за Никон... ми кажаа доста почетнички бил и демек никонов е многу боље...

ај Ве молам , секако фала на сите!!

Канонот е многу боље :)
Овие две камери се многу слични. На хартија Канонот е за нијанса подобар. Во пракса, никогаш нема да чуеш објективна оцена :)
Кажи што имаш сега за сега (патем дал е лично твој, службен, позајмен...).

Друго не ми текнува сега за сега... уствари пиши дал имаш нешто додатна опрема за некој од апаратите (блиц, батери грип... објектив).

Купете го новиот број на Refoto имаше за дигитални апарати и тоа доста добар избор имаат направено
еве кој беа фотоапаратите
кликни тука
имаше и др детали затоа купете го списанието
Broj-63.jpg

Se prodava objektiv canon 100mm f2.8 po cena od 450 Evra - malku koristen i dobro socuvan, mozna e i zamena za Canon 17-55 f2.8 ili nekoj slicen objektiv so CANON mount. 077 546 206, msn osumka@hotmail.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom