Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ако разбираш македонски убаво има пишано што сака да земе .

А затебе дете просумер или евентуално слр, мислиш дека збора за филмаш или дигитален. А право да си кажиме и сам нема убо напишано шо сака. Ај нешто да научите:
-аматерски
-просумер
-професионален
се сите видови на ДСЛР камери. ДСЛР лајк е класа под нив и невреди да размислува за таков а сака да потроши 900$ па зато јас му давав предлози од аматер дслр. За толку пари нема нов просумер дслр со плус квалитетна леќа. :salut:

Пер, за 900 долара ќе го земеш фото бимбо да се шета позади тебе година дена и да слика што ќе му кажеш.

Ако можеш од америка зимај канон. Не се размишљај многу. д-30 како и да се викаше у америка. Дигитал ребел хси мислам.

А затебе дете просумер или евентуално слр, мислиш дека збора за филмаш или дигитален. А право да си кажиме и сам нема убо напишано шо сака. Ај нешто да научите:
-аматерски
-просумер
-професионален
се сите видови на ДСЛР камери. ДСЛР лајк е класа под нив и невреди да размислува за таков а сака да потроши 900$ па зато јас му давав предлози од аматер дслр. За толку пари нема нов просумер дслр со плус квалитетна леќа. :salut:
не се баш сите DSLR.
DSLR - ти е digital single reflex lens
DSLR - Like, ти е нешто како замена за digital reflex lens.

не се баш сите DSLR.
DSLR - ти е digital single reflex lens
DSLR - Like, ти е нешто како замена за digital reflex lens.
Toa нешто е конкретно во следниве работи:

- кај SLR-like oбјективот не е променлив
- кај SLR-like вјуфајндерот е електронски (дисплејче), додека кај DSLR е оптика, како кај филмашите (SLR).

SLR-SingleLenseReflection
DSLR-DigitalSingleLenseReflection
Ја пренесуваат сликата директно од објективот преку ПЕНТАПРИЗМА во вјуфајндерот до окото
SLR-like и сите други нижи класи апарати ја пренесуваат сликата преку објективот па во СЕНЗОРОТ па во вјуфајндерот/дисплејот.

Би требало да е појасно што е сега dslr а што slr-like така?

знам знам.. запознаен сум со тие ствари пошто имам R1 i Olympus e500.. dslr like & slr.

Знам дека сум малку оффтопик ама да не знае некој кај може да се купи полнач за Sony Cybershot DSC-T50 и која цена?

Знам дека сум малку оффтопик ама да не знае некој кај може да се купи полнач за Sony Cybershot DSC-T50 и која цена?

Јас имам полнач за шиткање, гратис ќе ти дам и усб кабелче ако ти фали, пошто мене ми го чорнаја СОНИ Т5 па опремата ми остана.

И ти си ги помешал малку лончињата.

Е ај те молам објасни ми, ко си толку умен, како се делат по квалитет и можности ДСЛР камерите?!?!

(јас убо напишав дслр-лајк е класа под нив, не е во нивна категорија значи не е дслр) важи за Марихуаната

Дај кажете подобар апарат сакам да земам до кај 120-130 евра???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom